Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Okuduğumuz salavat heryerde yardım eder (1 Kullanıcı)

garipkalp

Kayıtlı Kullanıcı
Ka'b (R.A)'ın şöyle dediği anlatıldı: Kıyamet günü geldiği zaman, Adem (A.S) bakar ki, Muhammed ümmetinden biri cehenneme götürülüyor.

Hemen seslenir: “Ya Muhammed!” Resulullah Efendimiz, şöyle buyurur: “Sesini duydum, ey Ebu'l-Beşer, anlat!” Şöyle anlatır: “Senin ümmetinden biri cehenneme götürülüyor.” Resulullah Efendimiz (S.A.V) hemen onun ardından gider, yetişir. Şöyle buyurur: "Ey Rabbimin melekleri, hele biraz durun." Melekler şöyle derler: "Ya Muhammed, hakkımızda gelen yüce Allah'ın şu emrini okumadın mı? "Onlar, yüce Allah'ın kendilerine verdiği emre karşı gelemezler.
Aldıkları emri yerine getirirler."
(Tahrim; 6)
bundan sonra şöyle bir ses gelir:“Muhammed'in emrini dinleyin; itaat edin.”

Resulullah Efendimiz (S.A.V) onu mizana getirir; ameli tartılır, ama kötülükleri iyiliklerinden ağır gelir. Bundan sonra, Resulullah Efendimiz (S.A.V) cebinden bir kağıt çıkarır ki, onda, o kimsenin dünyada iken Resulullah (S.A.V)'a okuduğu salavat vardır.

Resulullah Efendimiz (S.A.V) kağıt parçasını, onun iyilikleri üzerine koyar; iyilik tarafını ağırlaştırır. Bunu gören o kimse sevinir, şöyle der: “Anam babam sana feda olsun sen kimsin?" Resulullah Efendimiz (S.A.V) şöyle buyurur: “Ben Muhammed (S.A.V)'im.”

Hemen o kimse, Resulullah Efendimizin (S.A.V) ayağına kapanır; öper, şöyle der: “Ya Resulallah! O kağıt parçası neydi?” Resulullah Efendimiz (S.A.V) şöyle buyurur: “O, senin bana dünyada iken okuduğun salavat idi.
Ben, onu senin için saklamıştım.” Bunun üzerine, o kimse şöyle der: “Vay benim, Allah katında boşa giderdiğim zamanlara!” (Kenzü'l-Ahbar adlı eserden alınmıştır.)

Nadas06

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH celle celaluhu razı olsun ...
ALLAHümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt