Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

öğretmenim çok Suçlusun ... (1 Kullanıcı)

mlty_1988_44

Kayıtlı Kullanıcı
Öğretmenim çok suçlusun.

Dün selamını aldım Öğretmenim. Eğer hapishanede olmasaydım gelip hem elini öper, hem de bu sözlerini yüzüne söylerdim.

Sen çok suçlusun öğretmenim.

Bana kızmışsın, eleştirmişsin. "Böyle bir insanın öğretmeni olduğum için utanıyorum" demişsin. Doğru söylemişsin. Benim gibi bir insan yetiştirdiğin için gerçekten çok utanmalısın. Çünkü ben gururlanacak hiçbir güzel şey yapmadım. Aileme, çevreme ve sevdiklerime zarar verdim, kötü işlere bulaştım. Sonunda da hapse girdim.

Ben iyi bir insan, faydalı bir kişi olamadım. Bu doğru. Ben de kendimden memnun değilim. Çevredeki insanlar tarafından dışlanmak, horlanmak ve kötü bir insan olarak görülmek elbette ki, insanı memnun etmez.

Ama öğretmenim, benim bu kötü ahlakım ve yanlış davranışlarımın sebebi sensin.

Beni okutan, beni eğiten ve bana şekil veren sensin. Sana baktım, örnek aldım. Ne verdiysen o oldum. Seninle beş yıl aynı okulu paylaştım, sonra da mezun oldum. Hatırlar mısın maceralarımızı, hatırlar mısın bana yaptıklarını?

Gel birlikte hatırlayalım da neden suçlu olduğunu söyleyeyim.

Annem yoktu. Evimizdeki ikinci anne de beni istemiyordu. Ailede hiç huzurum ve rahatım yoktu. Her şeyi eksik ve noksan yapıyordum, verdiğin görevleri de bu yüzden yerine getiremiyordum. Benim zor hayat şartlarımı bildiğin halde asla anlayışlı olmadın, hep üzerime gelip, çok ağır, çok ezici ve gururumu kırıcı hesaplar sordun. Beni hem sevgiden, hem okuldan, hem de toplumdan soğuttun.

Neler mi yaptın?

Annem olmadığı için temiz ve tertipli olamıyordum. Benimle her sabah bu yüzden alay ederdin. Ya kirli ve yırtık pantolonumla, ya kirli ellerim ve uzamış tırnaklarımla, ya da bakımsız yüzüm ve saçlarımla alay ederdin. Nasıl ezilip büzülürdüm, küçülürdüm ve sana içten bilenirdim.

Ödevlerimi yapmayınca, elindeki cetvelle vurmadığın ve acıtmadığın yer kalmazdı. Dayanamayıp ağlayınca da "Erkekler ağlamaz" derdin. Bu yüzden, okula gelmek bana işkence olurdu. Zaten huzursuz evden bir an önce kaçmak, kendimi dışarı atmak isterdim. Tek sığınağım okuldu. Okulu da sen bana dar ederdin, senin yüzünden geldiğime pişman olurdum. Bu yüzden bütün insanlara, herkese isyan eder, asi olurdum.

Bir gün beni babama şikayet etmişsin: "Ders çalışmıyor ve çok yaramazlık yapıyor" diye... Babam beni ölesiye dövdü. Babamın o ölesiye dayağına değil, senin şikâyetine içerledim.

Ah öğretmenim sen çok suçlusun.

Ne olurdu öğretmenim bana bir güleryüz gösterseydin, hal-hatırımı sorsaydın, yanağımı okşayıp, bir sevgi gösterisi yapsaydın ve beni kendine bağlayıp, nasihatler etseydin.

Neden bunları benden esirgedin?

Halbuki sana sığınmayı, senden yardım beklemeyi ne kadar istemiştim? Ah beni bir kez koruyup kollasaydın, belki de o isyan ateşi yanmadan sönecekti.

Beni kaç kez sınıftan kovdun, onurumu beş para ettin. Arkadaşlarımın önünde benimle alay edince ve onların da bana gülüşlerini görünce, kaç kez ölmek istemiştim.

Kısacası, sen bana iyi bir model olamadın, örnek bir öğretmenlik sunamadın. Benim toplum için zararlı olmama zemin hazırladın. Bir anlamda ektiğin tohumlar, ruhumda isyan meyvelerini verdi. Sonra da hem kendime hem de çevreme zararlı bir insan olup, çıktım.

Benden o şefkati esirgemeseydin ne olurdu? Bana da bu acıyı yaşatmasaydın?

Evet, utan öğretmenim. Benim yaptıklarıma bakarak utan. Bana öğretmen olduğun için utan. Utan da, diğer öğretmenler senin gibi olmasınlar.

Sen çok suçlusun öğretmenim. Ama, yine de ellerinden öperim. Çünkü ne de olsa sen benim öğretmenimsin.:A

Cezaevinden Ziya Ş.

Değerli kardeşlerim bunu ilk okuduğumda inanın çok duygulandım ve sizlerle paylaşmak istedim.

Allah cc emanet inş.

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
Duygulanmamak mümkün değil şuan bende kötü oldum çocuklarımıza nasıl sahip çıkıyoruz evde mutlu değil okulda değil bu çocuktan ne beklentimiz olabilir ki herşeyin başı sevgi ve saygıdır illa kendi çocuğumuzu sevip diğer çocuklara kötümü davranmalıyız sonuçları orta sevgisiz yetişen çocuklar ne hale geliyor ortada bunların suçlusu ilk önce anne-baba sonra öğretmenler ve toplum gelir yazık çocuklarımıza sahip çıkalım lafda kalmakla olmaz
Selametle:gulegule

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm kardeşim..güzel bir paylaşım..eğitim ilk önce ailede başlar fakat kişinin zaten ailesi dağılmış...öğretmeni ön ayak olup yardımcı olabilir iletişim kurup derdini sıkıntısı anlayıp ona özel davranıp kazanmak adına birşeyler yapalirdi.

gerçekten de anlatılana göre suçlu hemde çok suçlu.........

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
EsSelamunaleyküm Kardeşim ;
Gerçekten çok ibretli..şayet yaşanmışsa bir o kadar içler acısı bu hali gözler önüne seren ziyadesiyle dokunaklı hayat hikayesi veya gerçeği..
Toplumsal sorumluluk adına da sahip çıkamadıklarımızın düştüğü durum-yaşadığı dram..İbret alıp ders çıkarmak temennisiyle.. Allah(CC) razı olsun..Ellerinize sağlık..Selam ve dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

Sevgi Gülü

Kayıtlı Kullanıcı
s.a çok güzel yazmış duygulandım bizim çocuklarımızın babası var annesi var maaşımız var durum böyle oluncadaçocuklarımız tertipli düzenli. ya babası yada annesi olmayanlar ne yapsın o çocuklarda bizim onlara sahip çıkmalıyız ama niyeyse tam tersi oluyor o çocukları tıplum dışlıyor bu tip öğretmenlerde öyle çokki ne yazık. hele babası çalışmayan çocuklar hep yokluk içinde büyüyen çocuklar tplum dışladığı zaman onların mekanlarıda hapishane oluyor RABBİM yardım etsin hiçbir çocuğu annesiz babasız etmesin . yoklukda zor hayırlı bereketli rızıklar nasip etsin RABBİM

huzun seli

Kayıtlı Kullanıcı
arkadasım ıyı bır konuya degınmıssın oncelıkle tebrık ederım.ne yzık ki ınsanlarımızda sevgı merhamet duygusuzluk hıc mı hıc kalmamıs.hal boyle olunca durumlardanda malesef boyle sonuclar cıkıyor.temel eksıklık tabıkı dın egıtımı olmaması.ne yazık kı okullarımızda bıle nerdeyse secmelı ders halıne getırdıler.ortayada boyle sonuclar cıkıyor.allaha emenet ol.selamun aleykum

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
Evet, utan öğretmenim. Benim yaptıklarıma bakarak utan. Bana öğretmen olduğun için utan. Utan da, diğer öğretmenler senin gibi olmasınlar.

selamün aleyküm.
inan şu an öyle duygulandımki anlatamam.Aslında hepimiz suçluyuz,hepimizin bu çorbada bir nebzede olsa katkısı vardır.kişiler toplumun aynasıdır.ne kadar çirkinlik görürsek o bizim kendi çirkinligimizdir. selametle.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt