Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

öğrenilmiş çaresizlik (1 Kullanıcı)

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum arkadaşlar,
hayatımızda bazen ulaşmak ıstedığımız hedefler olur,uğraşır uğraşır ulaşamayız ve pes ederız.nasılsa başaramayacağım der ve kenarda beklerız ya ...ışte ben bu konuya değınmek ıstedım ıznınızle...

yenı okuduğum bır kıtap var cok ılgımı cektığı ıcın paylaşmak ıstedım......
bazen ış hayatımızda olsun bırşeyı cok ısterız bırkaç denemeden sonra uzulur ve vazgecerız ..başarısız olduğumuzu duşunuruz.bu konuyla ılgılı bılım adamları bır deney yapmışlar...
bır köpekbalığını akvaryuma koymuşlar bırde kuçuk bır balığı.Ama aralarına cam bır bölme koymuşlar.köpekbalığı kuçuk balığı yemek ıcın uğraşıyor ve sureklı cama tosluyormuş.20-20 defa denemış sonra vazgeçmış nasılsa yıyemıcem dıye kenara cekılmış.sonra aradakı cam bolmeyı kaldırmışlar ve kucuk balık köpekbalığın etrafında dolaşıyormuş ama köpekbalığı yemıyormuş.çok ılgınç demı?köpekbalığı nasılsa yıyemıcem dıye kucuk balığın etrafında dolaşmasına rağmen harekette bulunmuyormuş.sonuçta çaresızlığı öğrenmış

bazen alışırız caresızlığe cevre değışır mekan ve şartlar ama bızler öğrenılmış çaresızlıklerıcınde gırışımcı bıle olmayız...
halbukı hayatta hıçbır zaman pes etmemek gerekır her zaman umutlu olmak ve ümidini kesmemek gerekıyor.

allaha emanet olun

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam hocam...
hayatta birçoğumuz öğrenilmiş çaresizliğin gitgellerinde boğulmuyormuyuz?
gerçekten istediğimiz birçok şeyin önündeki engelleri kaldırmaya yönelik hiçbir girişimde bulunmadan, hemen pes etmiyormuyuz?
buda atalarımızın tespiti olan,
"armut piş, ağzıma düş" felsefesi olsa gerek...
hayırlı geceler...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam hocam...
hayatta birçoğumuz öğrenilmiş çaresizliğin gitgellerinde boğulmuyormuyuz?
gerçekten istediğimiz birçok şeyin önündeki engelleri kaldırmaya yönelik hiçbir girişimde bulunmadan, hemen pes etmiyormuyuz?
buda atalarımızın tespiti olan,
"armut piş, ağzıma düş" felsefesi olsa gerek...
hayırlı geceler...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

hayırlı akşamlar yasemın kardeşım
sana aynen katılıyorum
hayatta daıma zorluklar karşısında pes edıyoruz kısaca bır ılave etmek ıstıyorum
pirelerı bır kavanoza koymuşlar ..bır pıre en az 1-2 m sıçrar.pıreler kapalı kavanozda 30 cm zıplayıp durmuşlar.bu onlarda oyle bır alışkanlık halıne gelmış kı kavonozun kapağı acıldığında pireler halen daha 30 cm zıplıyorlardı

demek ıstedığım şu

coğumuz gucumuzu tam anlamıyla kullanmıyoruz hangı ış ıcın olursa olsun

yorumların ıcın allah razı olsun allaha emanet ol

selam ve dua ıle kal

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykümselam öğretmenim...çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Çok doğru söyledikleriniz. evet insanlar belli bir dereceden sonra aynen köpekbalığı gibi başaramayacaklarını düşünürler. ama kendisi değişmiştir, mekan değişmiştir, zaman değişmiştir. Ama biz bunun farkında olmayız. bir kere bilinç altımıza yerleşmiş ya yapamayacağımız düşüncesi, bu düşünceyi yenmek o işi yapmaktan daha zor hale gelir.

ALLAHa emanet olunuz...selam ve dua ile...

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykümselam öğretmenim...çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Çok doğru söyledikleriniz. evet insanlar belli bir dereceden sonra aynen köpekbalığı gibi başaramayacaklarını düşünürler. ama kendisi değişmiştir, mekan değişmiştir, zaman değişmiştir. Ama biz bunun farkında olmayız. bir kere bilinç altımıza yerleşmiş ya yapamayacağımız düşüncesi, bu düşünceyi yenmek o işi yapmaktan daha zor hale gelir.

ALLAHa emanet olunuz...selam ve dua ile...

hayırlı geceler
evet öğretmenım bız gucumuzu tam olarak kullanmayı bılmıyoruz bence ınsan ısteyınce allahın ıznıyle bır cok şeyı başarabılır
allah bızlerı yıldırmasın amın
allaha emanet olun
selam ve dua ıle kalın

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Hayirli Akşamlar.........

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
selamamun aleyküm ablacım çok güzel konuyu bizlerle paylaşmışsın.Emeğinize sağlık öncelikle.Evet pes etmek ve ben!!çok fazla kafama takmam lazımki pes etmeyeyim.sabırsızım biraz çok çabuk sıkılıyorum kararsız bir yapım var.Bilmiyorum kendimden hoşnut değilim.Bu kötü yönlerimden dolayı.selametle kalın.B)

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamamun aleyküm selam ablacım çok güzel konuyu bizlerle paylaşmışsın.Emeğinize sağlık öncelikle.Evet pes etmek ve ben!!çok fazla kafama takmam lazımki pes etmeyeyim.sabırsızım biraz çok çabuk sıkılıyorum kararsız bir yapım var.Bilmiyorum kendimden hoşnut değilim.Bu kötü yönlerimden dolayı.selametle kalın.B)

aleykumselam kardeşım
beğenmedığın huyunu n farkında olmak cok guzel
cunku duzeltmeye calışırsın
bu yonden senı tebrık edıyorum
zamanla duzelecektır
allah razı olsun
allaha emanet ol
selam ve dua ıle kardeşım

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Öğretmenim Allah c.c. Razı olsun emeğinize sağlık
Balıkların hikayesi çok ilginç bir örnekti ..
Çaresiz kalmanın ne demek olduğunu öğrendiğinde pes etmiş demek
hayatta hiçbir zaman pes etmemek gerekir her zaman umutlu olmak ve ümidini kesmemek gerekıyor.
Çaresizlere çare var , Ümitsizlerede ümit ; Asla Pes Etmek Yok :)
Allah'a emanet olun selam ve dua ile ..

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Öğretmenim Allah c.c. Razı olsun emeğinize sağlık
Balıkların hikayesi çok ilginç bir örnekti ..
Çaresiz kalmanın ne demek olduğunu öğrendiğinde pes etmiş demek
hayatta hiçbir zaman pes etmemek gerekir her zaman umutlu olmak ve ümidini kesmemek gerekıyor.
Çaresizlere çare var , Ümitsizlerede ümit ; Asla Pes Etmek Yok :)
Allah'a emanet olun selam ve dua ile ..

aleykumselam
hayat ınış ve cıkışlarla dolu
bu ınışlerde ne kadar canımız acısa da cabalamalıyız
ınanıyorum kı cıkışı var
balıklar gıbı olmayıp allah ın verdığı aklı ıle guçlenmelıyız
oh bak kendımı ıyı hıssettım:K
allah razı olsun yorumun ıcın
allaha emanetol

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
________aleyküm selam degerli hocam hayırlı sabahlar gününüz aydın olsun inşallah...
güzel bir önrekle konuyu açmışsınız köpekbalıgı ve küçük balık...
hocam burada iki kelime karşımıza çıkıyor-ki bunlar hırs ve azim_azmetmek
hırs için diyebilirizki insanı tüketir bitirir şeytanın insanları yoldan çıkarmak için kullandıgı bir silah ve hep insan nefsi daha daha daha fazla olsun der..
ama azim _ azim etmek.. bu gereklidir bizim için hayırlı olacak bir durumda azim etmek sabır ve sebatla azim etmek gerekir... işte buradaki ince sınır ... insan rabbimin ona vermiş oldugu nimetlerle yetinmeli kanaat etmeli... böyle olmuşsa vardır benim için bir hayır demeli...elindekiyle yetinmeyide bilmeli...mesela şu örnek verebilirim diyelimbir hasta var... bu bir kaderdir deyip hiç tedavi olmuyor (( tedavi olmak o aşamalardan geçmekte bir kaderdir))) ... azim etmiyor bu olmaz diger yandan ben nasıl olur bu hastalıga yaklanırım diyip hırs edip illa bundan kurtaracam demesi ve hırslanması tedavi olduktan sonra şifasını rabbimden dilemeyip.. iyileşmedigi için kahrolması onu rabbime isyana sevk eder
gerçekten hocam çok hassas bir çizgi fazlasını istemek nefsimizin istegi ama bize nasip olmuş bir nimeti istemek onun için çalışmak çabalamak rabbimin istegi...
rabbimize emanet olunuz degerli hocam
selam saygı ve dua ileB)_________

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
________aleyküm selam degerli hocam hayırlı sabahlar gününüz aydın olsun inşallah...
güzel bir önrekle konuyu açmışsınız köpekbalıgı ve küçük balık...
hocam burada iki kelime karşımıza çıkıyor-ki bunlar hırs ve azim_azmetmek
hırs için diyebilirizki insanı tüketir bitirir şeytanın insanları yoldan çıkarmak için kullandıgı bir silah ve hep insan nefsi daha daha daha fazla olsun der..
ama azim _ azim etmek.. bu gereklidir bizim için hayırlı olacak bir durumda azim etmek sabır ve sebatla azim etmek gerekir... işte buradaki ince sınır ... insan rabbimin ona vermiş oldugu nimetlerle yetinmeli kanaat etmeli... böyle olmuşsa vardır benim için bir hayır demeli...elindekiyle yetinmeyide bilmeli...mesela şu örnek verebilirim diyelimbir hasta var... bu bir kaderdir deyip hiç tedavi olmuyor (( tedavi olmak o aşamalardan geçmekte bir kaderdir))) ... azim etmiyor bu olmaz diger yandan ben nasıl olur bu hastalıga yaklanırım diyip hırs edip illa bundan kurtaracam demesi ve hırslanması tedavi olduktan sonra şifasını rabbimden dilemeyip.. iyileşmedigi için kahrolması onu rabbime isyana sevk eder
gerçekten hocam çok hassas bir çizgi fazlasını istemek nefsimizin istegi ama bize nasip olmuş bir nimeti istemek onun için çalışmak çabalamak rabbimin istegi...
rabbimize emanet olunuz degerli hocam
selam saygı ve dua ileB)_________

selamunaleykum guzel kardeşım
o guzel yorumun ıcın allah razı olsun
fazla hırs cok yanlış belırtığın gıbı
ama olumsuzluklara karşı daıma çalışmalıyız
çaba gosterıp allaha yalvarmalıyız
dua etmelıyız kı allahyardım etsın
olumsuluklara karşı pes etmek yok
herşey ınsanlar ıcın
çabamızı gosterıp allah a sığınmak
ne kadar da guzel