Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

öğrencilere at ve eşek eti yedirmişler!!! (1 Kullanıcı)

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
Adana'da, Tarım Müdürlüğü tarafından Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ile Çukurova Üniversitesi'nde bulunan Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'na 2 firmanın verdiği yemeklerde at ve eşek eti kullanıldığı ortaya çıktı.
Adana İl Tarım Müdürlüğü Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri rutin yaptıkları denetlemeler sırasında Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ile Çukurova Üniversitesi öğrencilerin kaldığı ve yerleşke içerisinde bulunan Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'nda yapılan incelemede yemeklerde at ve eşek etine rastlandı.
Tarım Müdürlüğü yaptığı araştırmada hastaneye ve yurda yemek veren firmalar mercek altına aldı. Yapılan araştırmada iki yemek firmasının aynı kasaptan et aldığı tespit edildi. Yapılan incelemeler sonucunda yemekçilik firmaları ve kasap inceleme tamamlanıncaya kadar kapatıldı. Adana Valiliği de hastane ve yurda yemek veren firma ile anlaşmaları iptal etti.
Adana Valisi İlhan Atış ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yapılan incelemede etin tek tırnaklı hayvana ait olduğunun ortaya çıktığını belirterek, "Burası 2 milyonluk bir kent. Tüm kentlerde olabilir biz de var. Daha öncede ortaya çıkmıştı. Daha öncede çıktığı için yetkili daireler tarım il müdürlüğü ve diğer kurumlar çok sıkı çalışıyorlar. Personel ve araç sayısını artırarak, bakanlığımız da biz de önem veriyoruz" dedi.
Bu alışveriş yapılan yerlerle alışverişin kesildiğini belirten Atış, "İkinci kez tahliller yapılıyor. Sonuca göre hareket edeceğiz. Çok büyük miktarda ya da hepimizi rahatsız edecek miktarda olduğunu düşünmüyorum. Az da olsa insanları rahatsız ediyordur. Önlemek için arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar. Sanıyorum ki asgariye inmiş durumda. Sıfır noktaya indirmeyi başaracağız diye düşünüyorum. Çok az bir kebap yapılırken yakalanmış bir şey. Bunun cezası çok ağır. Sanıyorum 5 bin TL cezası var. Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz. Ama bir kere ortaya çıksın bakalım. Suçlular ortaya çıksın. Gözaltına alınma ikinci tahliller gelmeden olmaz" diye konuştu.
Hastanede kalan hastalar ve hasta yakınları da hastaneye at ve eşek eti sokulmasına tepki göstererek, "İnsanlar buraya tedavi olmaya geliyor. Onlara at ve eşek eti yedirmek büyük bir saygısızlık. Bunun hastanede olmasına şaşırmamak lazım. Çünkü Adana'nın her tarafından at ve eşek eti satılıyor. Yazıklar olsun" diye konuştu
Yurtta kalan üniversite öğrencileri ise yemeklerinden at ve eşek eti çıkmasından dolayı çok tedirgin olduklarını artık yurttan yemek yemediklerini söyleyerek, "Duyduğumuzda çok şaşırdık. Ama artık o firmalarla anlaşmalar iptal edilmiş. Sağlımızdan endişe ediyoruz. Artık yemek yemeye korkuyoruz" dedi.
İHA

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı
eyvallah kuzen haber için... akşam dinledim gülüyüm mü ağlayım mı..artık o hale geldik ki buna şükredim , domuz eti yedirtmediklerine dua edeceğiz töbe töbe...

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum
cok yazik cok
artik muslumanim diyen bir kul bile böyle sahtekarliklari yaparsa daha ne diyebiliriz
baska bir örnek; vekaleten kurbanlik veren samimi muslumanlara karsida yapilmis kurbaniniz kesildi denip sonra kesilmediig ortaya cikiyor... yani ne diyecegimi bilmiyorum bu insanlarin bogazindan böyle haram lokmalar nasil geciyor hic anlayamiyorum...
Ey insanlar Allah teala bizleri görüyor, bütün yasantimiz ve yaptiklarimiz kayit altina aliniyor bunu unutmayalim
Rabbim bizleri samimi, sadik ve dürüst muslumanlardan eylesin. Amin
Selametle

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
eyvallah kuzen haber için... akşam dinledim gülüyüm mü ağlayım mı..artık o hale geldik ki buna şükredim , domuz eti yedirtmediklerine dua edeceğiz töbe töbe...

saol kuzen
evet ya bakalım daha neler görcez...

selamun aleykum
cok yazik cok
artik muslumanim diyen bir kul bile böyle sahtekarliklari yaparsa daha ne diyebiliriz
baska bir örnek; vekaleten kurbanlik veren samimi muslumanlara karsida yapilmis kurbaniniz kesildi denip sonra kesilmediig ortaya cikiyor... yani ne diyecegimi bilmiyorum bu insanlarin bogazindan böyle haram lokmalar nasil geciyor hic anlayamiyorum...
Ey insanlar Allah teala bizleri görüyor, bütün yasantimiz ve yaptiklarimiz kayit altina aliniyor bunu unutmayalim
Rabbim bizleri samimi, sadik ve dürüst muslumanlardan eylesin. Amin
Selametle

aleyküm selam abi
insanlarda ALLAH korkusu kalmamış demek çok yazık...

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
Ne diyelim yazıklar olsun.
Müslüman mahallesinde,salyangoz satıyorlar.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve bereketuhu"
allah razi osun canim mervecim........
çoooooooook üzüldüm.rabbim islah eylesin.selametle kal.kendine çok iyi bak.dualarimdasin.

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
offf.. sonunda hep beraber vejeteryan olacagız.. sadece sebze yiyelim diyecem
onlarda GDO 'lu ne yapsak .. sadece hava ilemi beslensek....

ya sabır .. el insaf .....

hayri07

Kayıtlı Kullanıcı
ihaleleri almak için o kadar ucuz fiat veriyorlarki olacağı buydu ALLAH ıslah etsin para için yapmıycakları yok.denetim sıfır.

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
ben mc donaldsın bir videosunu görmüştüm o günden sonra dışardan et yemeyi bıraltım . her et gördüğümde o görüntüler aklıma geliyordu.
şimdi de bunlar... artık hepsi hafızamda yer etti :/
et yemeyi bırakmadım ama yiyemiyorum artık :a45:
teşekkürler canım paylaşımın için
.. ben de yurtta kalıyorum ve artık hiçbir şeyi ihtimale bırakmıyorum ;) ne olur ne olmaz :a33:

Cihat-82

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm. Kişi başı için ödenen paradan azami kar elde etmek için bu tür yollara başvurabiliyorlar. Bunun yanında, yemeklere kalitesiz ve defalarca kullanılmış yağlar da koyulabiliyor. Eminim ki bunun örneklerine başka illerde de rastlayabiliriz. Bu haberde de anlatıldığı gibi, genelde hep öğrenci yurtları hedef alınıyor. Allah ıslah etsin. Selam ve dua ile..

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
offf.. sonunda hep beraber vejeteryan olacagız.. sadece sebze yiyelim diyecem
onlarda GDO 'lu ne yapsak .. sadece hava ilemi beslensek....

ya sabır .. el insaf .....

ihaleleri almak için o kadar ucuz fiat veriyorlarki olacağı buydu ALLAH ıslah etsin para için yapmıycakları yok.denetim sıfır.

ben mc donaldsın bir videosunu görmüştüm o günden sonra dışardan et yemeyi bıraltım . her et gördüğümde o görüntüler aklıma geliyordu.

şimdi de bunlar... artık hepsi hafızamda yer etti :/
et yemeyi bırakmadım ama yiyemiyorum artık :a45:
teşekkürler canım paylaşımın için

.. ben de yurtta kalıyorum ve artık hiçbir şeyi ihtimale bırakmıyorum ;) ne olur ne olmaz :a33:

Selamun aleyküm. Kişi başı için ödenen paradan azami kar elde etmek için bu tür yollara başvurabiliyorlar. Bunun yanında, yemeklere kalitesiz ve defalarca kullanılmış yağlar da koyulabiliyor. Eminim ki bunun örneklerine başka illerde de rastlayabiliriz. Bu haberde de anlatıldığı gibi, genelde hep öğrenci yurtları hedef alınıyor. Allah ıslah etsin. Selam ve dua ile..

aleyküm selam arkadaşlar
yorumlarınız için teşekkürler
artık neye güveneceğimizi şaşırdık...:'(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt