Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

offf! anne yaaaaaaaa (1 Kullanıcı)

tuba_m

Kayıtlı Kullanıcı
off anne ya!!!

SAAT 03.30'du. Adamın telefonu çalmaya başladı. Başını
gömdüğü yastıktan
binbir zorlukla kaldıran adam, yatak ucundaki telefona uzandı:
"Alo! Kimsiniz?"
"Benim oğlum, annen!"
"Anne of ya.. Bu saatte ne var MEVLA aşkına! Yarın ne kadar önemli
işlerim
olduğunu bir bilsen...."
"Şey oğlum.."
"Ne var anne, beni bu saatte uyandıracak kadar önemli ne var? Sabah
arasan
olmaz mıydı?"
Anne, oğlundan duyduğu bu kırıcı sözlerden dolayı, çok
üzülmüş ve çok
incinmişti. Ağlamaklı bir sesle şunları söyleyerek telefonu
kapattı:
"Bundan tam otuzbeş yıl önce, böyle bir gece yarısı saat tam
03.30'da sen de
beni uyandırmıştın! Doğum günün kutlu olsun evladım.."

nurışığı

Kayıtlı Kullanıcı
off anne ya!!!

SAAT 03.30'du. Adamın telefonu çalmaya başladı. Başını
gömdüğü yastıktan
binbir zorlukla kaldıran adam, yatak ucundaki telefona uzandı:
"Alo! Kimsiniz?"
"Benim oğlum, annen!"
"Anne of ya.. Bu saatte ne var MEVLA aşkına! Yarın ne kadar önemli
işlerim
olduğunu bir bilsen...."
"Şey oğlum.."
"Ne var anne, beni bu saatte uyandıracak kadar önemli ne var? Sabah
arasan
olmaz mıydı?"
Anne, oğlundan duyduğu bu kırıcı sözlerden dolayı, çok
üzülmüş ve çok
incinmişti. Ağlamaklı bir sesle şunları söyleyerek telefonu
kapattı:
"Bundan tam otuzbeş yıl önce, böyle bir gece yarısı saat tam
03.30'da sen de
beni uyandırmıştın! Doğum günün kutlu olsun evladım.."

Selamün Aleyküm kardeşim
Ah keşke anacıklarımızın değerini bilebilsek,
Çok yerinde bir konuolmuş kardeşim ellerine emeğine sağlık
Rabb'im Teala'ya emanet olun

Kaan Erdem

Yönetici
Selamünaleyküm değerli kardeşim;

Anlayana çok hayırlı bir ikaz niteliği taşıyan bu paylaşımdaki Hanım Annemiz'i eleştirmek isterim.Gecenin bir saati ''doğum günü'' kutlayacağına ana ve baba'ya saygı,sevgi ve hürmetin ALLAH celle celaluh katındaki değer ve öneminden,rızasındaki mükafatından bahsetmiş ve öğretmiş olsaydı bu hayırsız evlad ne böylesine çirkin bir ''off'' der nede sevimsizce bu Hanım Anne'ye cevap verirdi.

Kısacası kardeşim cümlemiz inşaALLAH iman,islam ve ihsan temelleri üzerinde yaşar ve sevgi,saygı'da,hürmette kusur etmeyiz.

Bu arada hayırlı anne ve babaların hayırsız evlad'larınıda unutmayalım buda nasip meselesi verileni almak ve yaşamak adına.

Selametle kalınız kardeşim.

DAVA GÜLÜ

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum

dogru anaların kıymetı bılınmıyor zaten bılınseydı su an bu durumda olmazdık...
Batıyı örnek alarak aıle kavramını yok ettık ... Ası geldık annemıze babamıza...
Ama o nebıler nebısı, tek sevgılımız, allahın habıbım dedıgı sevgılım dıye hıtap ettıgı bızım peygamberımız (sav) öyle güzel anlatıyorkı aıle kavramını yanı annenın anlamını... Gec olmadan anlamak lazım annelerımızın kıymetını...

Cennet anaların ayaklarının altındadır buyuruyor allahın sevgılısı tek nurumuz muhammed mustafa (sav)...
Bunu unutmadan yasayalım hayatımızı...

alisay

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm değerli kardeşim;

Anlayana çok hayırlı bir ikaz niteliği taşıyan bu paylaşımdaki Hanım Annemiz'i eleştirmek isterim.Gecenin bir saati ''doğum günü'' kutlayacağına ana ve baba'ya saygı,sevgi ve hürmetin ALLAH celle celaluh katındaki değer ve öneminden,rızasındaki mükafatından bahsetmiş ve öğretmiş olsaydı bu hayırsız evlad ne böylesine çirkin bir ''off'' der nede sevimsizce bu Hanım Anne'ye cevap verirdi.

Kısacası kardeşim cümlemiz inşaALLAH iman,islam ve ihsan temelleri üzerinde yaşar ve sevgi,saygı'da,hürmette kusur etmeyiz.

Bu arada hayırlı anne ve babaların hayırsız evlad'larınıda unutmayalım buda nasip meselesi verileni almak ve yaşamak adına.

Selametle kalınız kardeşim.

kaan kardeşim ya bekarsın yada ALLAH CC sana hayırlı evlat vermiş. büyük oğluma 3,5 yaşında kısa sureleri 4 yaşında ayetel kürsiyi ezberletmiştim. yani onu hayırlı yetiştirebilmek için elimden geleni yaptım ama nafile. günde kaç defa annesine ve bana öf dediğini sayamıyorum. ve ben babama saygı konusunda ne kadar hassas davranırdım hatırladıkça şaşırıyorum . kendi kendime "ben böyleysem bu niye böyle" diye sürekli soruyorum. yani kardeşim insanın içinden gelen birşeydir bu hani derler ya "alimden zalim, zalimden alim doğarmış" onun gibi birşey. yukardaki kıssadaki evlatta bizim oğlan gibi birşeymiş. mesela,
düşünseydi o vatandaş "gece yarısı annem beni aradı ve konuşmanın ardından ben geri yattım ama o beni doğurduğu gece kimbilir ne sancılar çekmiştir. ayrıca beni ne kadar seviyor ki yarını beklemeyip doğduğum saat içerisinde aradı" diye.
ALLAH CC herkese böyle anne nasib etsin.

Kaan Erdem

Yönetici
Değerli abimiz;

Daha değil ama mevla nasip ederse çoğu bitti azı kaldı inşaALLAH.ALLAH celle celaluh hayırlı imanlı evlatlar nasip etsin bizlerede,cümlemize.

En alt satırdada belirttim aslında ''Bu arada hayırlı anne ve babaların hayırsız evlad'larınıda unutmayalım buda nasip meselesi verileni almak ve yaşamak adına.'' diye.

Buda sizin örneğize bir gerçekti.ALLAH celle celaluh hakkımızda herşeyin hayırlısını versin.Bir yerde bir sorun varsa emin olun o bizlerdedir,yaşantımızda,bildiklerimizde eksikliklerden vs.....

Hakkınızı helal ediniz abimiz selametle kalınız.

kaan kardeşim ya bekarsın yada ALLAH CC sana hayırlı evlat vermiş. büyük oğluma 3,5 yaşında kısa sureleri 4 yaşında ayetel kürsiyi ezberletmiştim. yani onu hayırlı yetiştirebilmek için elimden geleni yaptım ama nafile. günde kaç defa annesine ve bana öf dediğini sayamıyorum. ve ben babama saygı konusunda ne kadar hassas davranırdım hatırladıkça şaşırıyorum . kendi kendime "ben böyleysem bu niye böyle" diye sürekli soruyorum. yani kardeşim insanın içinden gelen birşeydir bu hani derler ya "alimden zalim, zalimden alim doğarmış" onun gibi birşey. yukardaki kıssadaki evlatta bizim oğlan gibi birşeymiş. mesela,
düşünseydi o vatandaş "gece yarısı annem beni aradı ve konuşmanın ardından ben geri yattım ama o beni doğurduğu gece kimbilir ne sancılar çekmiştir. ayrıca beni ne kadar seviyor ki yarını beklemeyip doğduğum saat içerisinde aradı" diye.
ALLAH CC herkese böyle anne nasib etsin.

alisay

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli abimiz;

Daha değil ama mevla nasip ederse çoğu bitti azı kaldı inşaALLAH.ALLAH celle celaluh hayırlı imanlı evlatlar nasip etsin bizlerede,cümlemize.

En alt satırdada belirttim aslında ''Bu arada hayırlı anne ve babaların hayırsız evlad'larınıda unutmayalım buda nasip meselesi verileni almak ve yaşamak adına.'' diye.

Buda sizin örneğize bir gerçekti.ALLAH celle celaluh hakkımızda herşeyin hayırlısını versin.Bir yerde bir sorun varsa emin olun o bizlerdedir,yaşantımızda,bildiklerimizde eksikliklerden vs.....

Hakkınızı helal ediniz abimiz selametle kalınız.

kardeşim CENAB-I ALLAH sana katından pak ve hayırlı evlatlar nasib etsin. benimkinide hayırla islah etsin. dediğin şeyi eşimde bende çok düşündük acaba nerde yanlış yaptık, hangi günahımıza istinaden böyle oldu diye. tövbe de ediyoruz ama henüz bir değişme yok. neyse bu da bizim sınavımızmış diyelim. bana dua edersen sevinirim. ALLAH CC işini rast getirsin.

Kaan Erdem

Yönetici
Amin İnşaALLAH değerli abimiz;

Sabır ve şükür inşaALLAH,Unutmayalım biz insanoğlu çok âciziz. Neyin hayır, neyin şer olduğunu bilemiyoruz. Âyet-i kerimede buyurulduğu üzere, bazen: "Hayır ister gibi ısrarla şerri istiyoruz." Onun için Rabbimizden, her zaman her şeyin en hayırlısını isteyelim.

"Ey Rabbimiz! Bizi Sana boyun eğenlerden kıl, neslimizden de Sana itaat eden bir ümmet çıkar, bize ibâdet usûllerimizi göster, tevbemizi kabul et. Zîrâ, tevbeleri çokça kabul eden ve çok merhametli olan ancak Sen'sin." (Bakara, 128)

Selam ve yürekten samimi dualarımla selametle kalınız,hayırlı ve bereketli günler,geceler olsun abimiz.

kardeşim CENAB-I ALLAH sana katından pak ve hayırlı evlatlar nasib etsin. benimkinide hayırla islah etsin. dediğin şeyi eşimde bende çok düşündük acaba nerde yanlış yaptık, hangi günahımıza istinaden böyle oldu diye. tövbe de ediyoruz ama henüz bir değişme yok. neyse bu da bizim sınavımızmış diyelim. bana dua edersen sevinirim. ALLAH CC işini rast getirsin.

_YUSUF_

Yönetici

En önemli faktörlerden birisi helal lokmadır.
Buna çok dikkat etmek gerekir.
Selametle kalın

güller hürmetine

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili abilerim kardeşlerim bizim burda tam tersi evlat hayırsızdeil baba hayırsız oluyor bi arkdaş annnesini kendisini dünyaya getirdiginde ALLAH'U TEALA amanetini alıyor ve bu kız buyuyor bir genc kız oldu halde babası birgün ona kızım demedi onu babatarafı kabul etmedi halası kubul edip yanına alır aldı senede kadın esini kaybeder baba ise kızını annesinin ölümden suclu bulyor sölediginiz gibi hayırsız evlata var baba anneler de var yani hepimiz imtihan dan geciniyoruz umarım bütün müslüman hz.muhammetdin ümmeti bu imtihanı gecer a.e.o.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt