Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ödevim var! (1 Kullanıcı)

efsane_kizz

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun alyküm... Benim biİ ödevim var. Eğer HACca gittiyseniz , aşğıdaki soruları cevaplamanızdan çok mutlu olurum. Şimdiden çok teşekkür edrim... ALLAH razı olsun hepinizden...
1)Kendinizi bir iki cümleyle tanıtır mısınız?
2)HACca gitmeye ne zaman karar verdiniz
3)HACca kaç yaşınızda gittiniz?
4)HACca gideceğiniz kesinleşince ne hissettiniz?
5)Orada kaldığınız sürede neler yaptınız?
6)Unutamadığınız bir anınız oldu mu?
7)Orada farklı ülkelerden gelen müslümanlarla tanıştınız mı?
8)Döndüğünüzde neler hissettiniz?
9)Döndükten sonra davranışlarınızzla ne gibi değişiklikler oldu?
10)Son olarak söylemek istediğiniz bi şeyler var mı?

TEŞEKKÜR EDERİM

malik80

Kayıtlı Kullanıcı
Haci oluyorum- ne mutlu bana

Haci oluyorum- ne mutlu bana

Selamün Aleyküm,
1-Almanya´ya 70´li yillarda calismak üzere geldim.Evli üc cocuk babasiyim.En büyük oglum evli.Bir torunum var.simdilik evde toruna bakiyorum.Torun malik.

2-iki sene önce ramazan sonu esimle istanbula bir haftaligina gezmeye gitmistik. Sultanahmet,Süleymaniye,Sehzade,Eyüp Sultan da kilinan namazlardan sonra amcaogluna ziyarete gittik.Sohbet aninda onlara yasadiklari yerin ne kadar mübarek bir yer oldugunu anlattim.Bana buradan daha kiymetlisinin Harameyn oldunu söylediler. Bende o zaman oraya gideriz deyilmi hanim dedim.Esim saka yaptigimi zannediyordu.

3-Yasim Elliyi geciyordu,hanimda elliye yaklasiyordu.

4- Almanya da Hac kontenjani diye bir sey simdilik yok. Kayit yaptiranlar gidebiliyor. Ese dosta gidiyoruz diyorum. hanim bile inanmiyor. ne zaman diyorum biliyormusunuz daha hacilar hacdan dönmemis.

malik80

Kayıtlı Kullanıcı
Devam....

Devam....

Kayit yaptirma zamani gelince,diger arkadaslarla beraber kayitlarimizi yaptirdik.
Burada adettir.Haci adaylari camide cemaete bir davet verir.buna HACI Mevlüdü denilir.Hoca efendiler vaaz,ilahi ,sohbet tarzi konusmalardan sonra
haci adaylari ön tarafa dizilip cemaatten helallik isterler.Ben daha önceleri bu ortaya cikanlari hep kiskanmisimdir.niye bende aralarinda deyilim diye.

Arkadan evimize ziyaretler basladi.ALLAHIM Sana sükürler olsun.yolculuga baslayacagimiz güne kadar gelip gidenimiz eksilmedi.

Nihayet vakit geldi.Mübarek topraklardayiz.Bembeyaz ihramlar icinde Harem deyiz. Ya cok zor bunlari yaziya dökmek.

Bizler namaz kilarken KIYAMDA gözlerimiz secde edecegimiz yere bakar.
ama KABE DE GÖZLER O MÜBAREK YERDE KARSIYA BAKAR DOYA DOYA
BAKAR NAMAZLARINI KILAR.

malik80

Kayıtlı Kullanıcı
Altin oluk kösesi

Altin oluk kösesi

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt