Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

O 'nu c.c çok sevmeliyiz (1 Kullanıcı)

garipkalp

Kayıtlı Kullanıcı
Allah’tan çok korkmalıyız

Allah dostlarından Şihâbüddîn Ahmed bin Alî hazretleri, bir gün bâzı gençlere; - Allahü teâlâyı çok sevmek ve O’ndan çok korkmak lâzımdır, buyurdu.
Gençler:
- Efendim, Allahü tealayı sevmek ve Ondan korkmak lazım geldiğini biraz açıklar mısınız, dediler.
Cevabında;
- Allahtan korkmak için çok sebepler var, buyurdu.
Ve misal verdi:
- Mesela hastalanmak, sakat kalmak, fakirlik, sonra yangınlar, zelzeleler, harpler ve daha nice felâketler, hep Allahü teâlânın takdiriyle olmaktadır, öyle değil mi?
- Evet efendim.
- Dünyâdaki bu elemler, geçicidir. Bir de âhiretteki sıkıntılar var ki, onlar çok daha şiddetli ve kâfirler için sonsuzdur.
Ve sordu onlara:
- Bütün bunlar Allahü teâlâdan korkmak için, yeter sebep değil midir?
Gençler tasdik ettiler:
- Yeterlidir efendim.

ONU ÇOK SEVMELİYİZ
Sohbetine devamla;
- Allahü teâlâyı sevmek için de çok sebepler var, buyurdu.
Ve saydı bunları:
- Evvela Müslüman bir ana babadan dünyâya gelmek, Onun ihsan ettiği bir nîmettir ki, bu nimet, O’nu sevmek için tek başına bir sebeptir.
Ayrıca;
- Müslümanlığı sevmiş ve elinden geldiğince yaşamaya çalışan bir âilenin çocuğu olmak da ayrı bir şanstır.
Ve ilave etti:
- Nitekim ismi Ahmet veya Hatîce olup da, Müslümanlığı yaşamayan nice Müslümanlar var.
Son olarak;
- İnsan haklarını tanıyan bir hükûmetin ferdi olarak yaşamak da, Allahü teâlânın ayrı bir ihsânıdır.
Şöyle bitirdi:
- Bu nîmetlerden mahrum olan milyonlarca insanın bulunduğunu düşünürsek, Allahü teâlâ’yı nasıl çok sevip, nasıl şükretmemiz lâzım geldiğini kolayca anlayabiliriz.

abdullatif.uyan

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt