Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

O GÖZÜN ZİNASI KALBE BULAŞIR.. (1 Kullanıcı)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
Zina nifakı,göz zinası ile başlar.Gözün zinası kalbe bulaşır.Klbe nifak girince şehvet azgınlaşır.Hayvani sıfat olan şehvetin coşkunluğu ortaya çıkınca İblis, tecrübe ve bilgi ile sana::

"Kardeşim, bu asırda sen İbret için bakıyorsun" diyerek seni kandırır.
İbret için birkere bakılır.Tekrar bakarsan bu senin nefsinin şehvetinden olur.
Göz kalbin emriyle bakar.Göz amir olmayıp memurdur.Amir,akıldır,kalptir,ruhtur.Göz,el,kulak,ayak memurdur.Kalp,nefis,akıl "bak" demese,göz bakmaz.

Hazret-i İSA, bir kıtlık ve yağmursuzluk mevsimi dolayısıyla yanındaki mü'minlerle yağmur duasına çıkmıştı. İSA (as),nübüvvet nuruyla,yanında bulunan takva sahibi,kamil bir genci fark ederek ona şöyle dedi::

-Sen dua et,ben amin diyeyim.
-Ya Nebiyallah,olurmu? Sen Allah'ın sevgili bir Peygamberisin.Sen dua et, biz amin diyelim.
-Senin güzel bir siretin var.Hele bir anlat,gözün neden kördür?
-Bir gün,bir yerden bir kadın geçiyordu.Gözümün ucuyla gördüm. "Utanmıyor musun ey göz!" diyerek gözümü çıkartıp kör ettim.Ömrümde bir daha da kimseye bakmadım.
-İşte bunun için senin dua etmeni istiyorum.Sen bir yan bakışla gözünü çıkardın. Seni Allah aziz etti,duan makbul oldu.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi göz memurdur.Gözü baktıran akıl ve kalptir.Göz baktığı takdirde,kalp gözle birlikte zinaya mahkum olur.
Onun için Habibullah::"Kalp bozulursa cesed bozulur." buyurmuştur.

MEHMET ILDIRAR::TASAVVUF VE TÖVBE
14.SOHBET TÖVBE VE ŞEYTAN SAYFA:257/258[/list]

sert

Kayıtlı Kullanıcı
RE: O GÖZÜN ZİNASI KALBE BULAŞIR..

Kalp,hem maddi hem de manevi bir organdır.Bir yandan vücudumuza ihtiyacı olan kanı pompalamakta bir yandan da sevgi,şefkat,merhamet hislerini bizlere tattırmaktadır.Bu bakımdan kalp,insan vücudunun en önemli organıdır diyebiliriz.O halde insan, insan gibi yaşamak istiyor,sevgiyle yücelmek istiyorsa kalbine çok iyi bakmalıdır.
Ancak,senin de yazınla bizlere aktardığın gibi kardeşim,kalp tek başına çalışmamakta diğer bazı organlarla ilişki kurmaktadır.Bunlardan ilki beyin8akıl),diğeri de gözdür.Bu nedenle hem aklımızı hem de gözümüzü her türlü kötülükten,çirkinlikten ve hayasızlıktan arındırmalıyız.Allah(c.c.) razı olsun hatırlatmaların için

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

sert yazdı:
Kalp,hem maddi hem de manevi bir organdır.Bir yandan vücudumuza ihtiyacı olan kanı pompalamakta bir yandan da sevgi,şefkat,merhamet hislerini bizlere tattırmaktadır.Bu bakımdan kalp,insan vücudunun en önemli organıdır diyebiliriz.O halde insan, insan gibi yaşamak istiyor,sevgiyle yücelmek istiyorsa kalbine çok iyi bakmalıdır.
Ancak,senin de yazınla bizlere aktardığın gibi kardeşim,kalp tek başına çalışmamakta diğer bazı organlarla ilişki kurmaktadır.Bunlardan ilki beyin8akıl),diğeri de gözdür.Bu nedenle hem aklımızı hem de gözümüzü her türlü kötülükten,çirkinlikten ve hayasızlıktan arındırmalıyız.Allah(c.c.) razı olsun hatırlatmaların için

allah razı olsun kardeşim..katkınızdan dolayı selametle...

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH(cc) RAZI OLSUN. CENAB-I HAK NEFSİNİ YENEN KULLARINDAN EYLESİN.

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı

ne olacak bizim halimiz, yani benim :(:(:(

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

serkan25 yazdı:
ALLAH(cc) RAZI OLSUN. CENAB-I HAK NEFSİNİ YENEN KULLARINDAN EYLESİN.

cümlemizden kardeşim...amin..ecmain...inş..selametle...

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

Bunları okudukça bende aynı şeyi söylüyorum ne olacak halim... Rabbim cümle uzuvlarımızı haramdan sakınmayı nasip etsin...

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

tevbekar yazdı:
Bunları okudukça bende aynı şeyi söylüyorum ne olacak halim... Rabbim cümle uzuvlarımızı haramdan sakınmayı nasip etsin...

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

allah razı olsun..kardeşim...ümidimizi kaybetmeyelim inş...amin..selametle..

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
RE: O GÖZÜN ZİNASI KALBE BULAŞIR

RE: O GÖZÜN ZİNASI KALBE BULAŞIR

-Bir gün,bir yerden bir kadın geçiyordu.Gözümün ucuyla gördüm. "Utanmıyor musun ey göz!" diyerek gözümü çıkartıp kör ettim.Ömrümde bir daha da kimseye bakmadım.
-İşte bunun için senin dua etmeni istiyorum.Sen bir yan bakışla gözünü çıkardın. Seni Allah aziz etti,duan makbul oldu

Allah c.c razı olsun :(:( rabbim sen bizlrın günahlarını affet haram oluck şeylerden bizleri uzak aminn selam ve dua ileee B)B)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

paryosa_t yazdı:
-İşte bunun için senin dua etmeni istiyorum.Sen bir yan bakışla gözünü çıkardın. Seni Allah aziz etti,duan makbul oldu

Allah c.c razı olsun :(:( rabbim sen bizlrın günahlarını affet haram oluck şeylerden bizleri uzak aminn selam ve dua ileee B)B)

cümlemizden kardeşim...inş...amin ecmain..dualarınıza selametle..

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a.
çok güzel bir paylaşım, ellerine sağlık.
k.s.e.o.

edaalican

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH(cc) RAZI OLSUN. CENAB-I HAK NEFSİNİ YENEN KULLARINDAN EYLESİN.....

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

ALLAH RAZI OLSUN.BEN DE AYNI DUALARA KATILIYORUM.CENAB-I HAK NEFSİMİZİ YENEBİLEN KULLARDAN EYELSİN BİZLERİ.ERKEK KARDEŞLERİMİZİN İMTİHANI DAHA BÜYÜK,HERYER GÜNAHA DAVETLE DOLU.ÖYLE BAYANLAR VARKİ ONLARI GÖRÜNCE BEN UTANIP O ORTAMDAN ÇIKIYORUM.ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
çok güzel bir paylaşım günümüzde okadar çok yapılıyorki artık kimse evinden dışarı adım bile atmak istemiyor sırf bu amaçla dışarı çıkan insanlar var rabbim böylelerini islah etsin .şimdi diyeceksiniz demekki sende bakıyorsun ki onların baktığını biliyosun biz bayanlar bakmasak bile farkına varabiliyoruz.içimden hep böyleleri için rabbime dua ediyorum ıslah etmesi için .kardeşlerim böyle olmaktan sakının .allah razı olsun muaz kardeşimizden.aeo;)

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

S.A

ALLAH RAZI OLSUN.OYSAKİ GRÜNÜŞTE NE KADARDA MASUMDUR BİR BAKIŞ BİRAZ GÖZ SÜZÜŞ.AMA BUNUNLA ŞEYTANA İADELİ TAAHHÜTLÜ APS İLE POSTA GÖNDERİLMİŞ OLUYOR.BİR ANDA KENDİNİZİ KONTROL ETME MEKANİZMASININ DEVRE DIŞI KALDIĞINI FARKEDİYORSUNUZ.AMA İLK BAŞTA NE KADARDA MASUMANE BİR BAKIŞTI DEĞİLMİ.
BUNLAR BAKAN AÇISINDAN YA BAKILAN AÇISINDAN DURUM NE.BU KİŞİ İSTER BAY İSTER BAYAN OLSUN ÜZERİNDE DOAŞAN GÖZDEN RAHATSIZ OLMALIDIR.BU İMANIN GEREĞİDİR.BUNDAN RAHATSIZ OLMAYAN İNSANIN FITRATI BOZUK OLMALI.ÇÜNKİ ÇIPLAKLIK VE TEŞHİR HAYVAN FITRATINA UYAR. ALLAH MUHAFAZA

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

EMEĞİNE SAĞLIK KARDEŞİM.RABBİM ÖNCE AKLIMIZA SONRA GÖZÜMÜZE ELİMİZE DİLİMİZE HAKİM OLMAYI NASİP ETSİN.NE KADAR TÖVBE ETSEK AZDIR.

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

edaalican yazdı:
ALLAH(cc) RAZI OLSUN. CENAB-I HAK NEFSİNİ YENEN KULLARINDAN EYLESİN.....

cümlemizden kardeşim..amin..ecmain..inş..

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN.BEN DE AYNI DUALARA KATILIYORUM.CENAB-I HAK NEFSİMİZİ YENEBİLEN KULLARDAN EYELSİN BİZLERİ.ERKEK KARDEŞLERİMİZİN İMTİHANI DAHA BÜYÜK,HERYER GÜNAHA DAVETLE DOLU.ÖYLE BAYANLAR VARKİ ONLARI GÖRÜNCE BEN UTANIP O ORTAMDAN ÇIKIYORUM.ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.[/quote

CÜMLEMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN...AMİN..SELAMETLE...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt