Zina nifakı,göz zinası ile başlar.Gözün zinası kalbe bulaşır.Klbe nifak girince şehvet azgınlaşır.Hayvani sıfat olan şehvetin coşkunluğu ortaya çıkınca İblis, tecrübe ve bilgi ile sana::
"Kardeşim, bu asırda sen İbret için bakıyorsun" diyerek seni kandırır.
İbret için birkere bakılır.Tekrar bakarsan bu senin nefsinin şehvetinden olur.
Göz kalbin emriyle bakar.Göz amir olmayıp memurdur.Amir,akıldır,kalptir,ruhtur.Göz,el,kulak,ayak memurdur.Kalp,nefis,akıl "bak" demese,göz bakmaz.
Hazret-i İSA, bir kıtlık ve yağmursuzluk mevsimi dolayısıyla yanındaki mü'minlerle yağmur duasına çıkmıştı. İSA (as),nübüvvet nuruyla,yanında bulunan takva sahibi,kamil bir genci fark ederek ona şöyle dedi::
-Sen dua et,ben amin diyeyim.
-Ya Nebiyallah,olurmu? Sen Allah'ın sevgili bir Peygamberisin.Sen dua et, biz amin diyelim.
-Senin güzel bir siretin var.Hele bir anlat,gözün neden kördür?
-Bir gün,bir yerden bir kadın geçiyordu.Gözümün ucuyla gördüm. "Utanmıyor musun ey göz!" diyerek gözümü çıkartıp kör ettim.Ömrümde bir daha da kimseye bakmadım.
-İşte bunun için senin dua etmeni istiyorum.Sen bir yan bakışla gözünü çıkardın. Seni Allah aziz etti,duan makbul oldu.
Yukarıda da belirttiğimiz gibi göz memurdur.Gözü baktıran akıl ve kalptir.Göz baktığı takdirde,kalp gözle birlikte zinaya mahkum olur.
Onun için Habibullah::"Kalp bozulursa cesed bozulur." buyurmuştur.
MEHMET ILDIRAR::TASAVVUF VE TÖVBE
14.SOHBET TÖVBE VE ŞEYTAN SAYFA:257/258[/list]
"Kardeşim, bu asırda sen İbret için bakıyorsun" diyerek seni kandırır.
İbret için birkere bakılır.Tekrar bakarsan bu senin nefsinin şehvetinden olur.
Göz kalbin emriyle bakar.Göz amir olmayıp memurdur.Amir,akıldır,kalptir,ruhtur.Göz,el,kulak,ayak memurdur.Kalp,nefis,akıl "bak" demese,göz bakmaz.
Hazret-i İSA, bir kıtlık ve yağmursuzluk mevsimi dolayısıyla yanındaki mü'minlerle yağmur duasına çıkmıştı. İSA (as),nübüvvet nuruyla,yanında bulunan takva sahibi,kamil bir genci fark ederek ona şöyle dedi::
-Sen dua et,ben amin diyeyim.
-Ya Nebiyallah,olurmu? Sen Allah'ın sevgili bir Peygamberisin.Sen dua et, biz amin diyelim.
-Senin güzel bir siretin var.Hele bir anlat,gözün neden kördür?
-Bir gün,bir yerden bir kadın geçiyordu.Gözümün ucuyla gördüm. "Utanmıyor musun ey göz!" diyerek gözümü çıkartıp kör ettim.Ömrümde bir daha da kimseye bakmadım.
-İşte bunun için senin dua etmeni istiyorum.Sen bir yan bakışla gözünü çıkardın. Seni Allah aziz etti,duan makbul oldu.
Yukarıda da belirttiğimiz gibi göz memurdur.Gözü baktıran akıl ve kalptir.Göz baktığı takdirde,kalp gözle birlikte zinaya mahkum olur.
Onun için Habibullah::"Kalp bozulursa cesed bozulur." buyurmuştur.
MEHMET ILDIRAR::TASAVVUF VE TÖVBE
14.SOHBET TÖVBE VE ŞEYTAN SAYFA:257/258[/list]