Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Nişanlım ve Kaynanam (1 Kullanıcı)

murat1709

Kayıtlı Kullanıcı
Ben nişanlıyım ve nişanlımla birbirimizi çok seviyoruz.Birbirimize ihtiyacımız olduğunu aldığımız her nefeste hissediyor ve birbirimize olan sevgimizi sürekli dile getiriyoruz.Nişanlıyız ama arada bir tartışmalarımız oluyor ve bu tartışmalar ben tedirgin ediyor. Tartışmalarımızın sebebi genellikle nişanlımın ailesinin ve benim ailemin tutumnundan kaynaklanıyor. Ben nişanlımla ailem arasındaki farkı bilip nişanlıma olan tutumum hep onun lehine olmasına itina gösteriyorum. Nişanlım ise ailesiyle benim aramdaki bu ayrımı yapamayıp genelde kırılan taraf ben oluyorum.Ailesine karşı hiç bir ard niyetim yok. Fakat düğünümüzün olmasıyla ilgili meselelerde ve diğer meselelerde hep ailesinin fikirlerini ön plana alırken benim fikrimi sormuyor. Sormadığı için bazı şeylere bende itiraz edip tartışma çıkıyor. Onun artık herşeyini bana vermesi gerektiğini artık yeni bir aile oluşturmamız içi kendi ailesinin fikirlerinin benim fikirlerimden sonra gelmesi gerektiğini defalarca anlatsamda olmuyor.Bundan önceki yıllardada nişanlım ailesiyle husumeti olmasına rağmen hala ailesinin tarafında olup beni üzmesi canımı yakıyor. Onun ailesi iyide olsa kötüde olsa nişanlım annesi-babası ve kardeşleri bu yüzden ailesi hakkında yorum yapmakta bana düşmüyor.Bu tartışmaların gölgesinde birbirimizi muazzam bir aşkla sevmekteyiz ve kaddiyyen ayrılığı düşünmüyoruz. Bu meseleyi halletmem için bana yardım edermisiniz. Evlilik konusunda tecrübeli dostlarımdan tavsiye bekliyorum.:A

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı
Allah kolaylik versin abi isin en kotu tarafi iste bu evlenecek olan ciftlerin iki aile yahut kiz veya erkek tarafinin arasnda kalmalari... ben oyle tecrubeli degilim emini bu konuda sana nasihat edeck birçok abimiz var burada elhamdulillah Rabbim yar ve yardmcin olsun selam ve dua ile...

murat1709

Kayıtlı Kullanıcı
Allah kolaylik versin abi isin en kotu tarafi iste bu evlenecek olan ciftlerin iki aile yahut kiz veya erkek tarafinin arasnda kalmalari... ben oyle tecrubeli degilim emini bu konuda sana nasihat edeck birçok abimiz var burada elhamdulillah Rabbim yar ve yardmcin olsun selam ve dua ile...
allah razı olsun dua etmen bile bir yardımdır

Peçeli-Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH yardımcın olsun abi üzülme zamana bırak herşeyi ve sabret ALLAH herşeyin en iyisini bilir.Bunda da bir hayır vardır elbet...

MAZLUMkul

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim öncelikle Allah yardımcınız olsun, zor konular...
Öncelikle sizi nişanlınızla aileniz arasınadki farkı bilip ona göre davarandığınız için tebrik ediyorum bilinçli olduğunuz için, çoğu erkekler bunun farkında bile değil varsa yoksa benim ailemde benim ailem diye tutturuyorlar......tabi bu tutumunuz aile eğitiminden de kaynaklanıyor , Allah sizi yetiştiren ailenizden razı olsun.

Kendimi bu konuda çok bilgi sahibi görmemekle beraber (yaşadıklarıma dayanarak) bayan olduğum için belki bir iki püf noktası aktarbilirim size, şöyle ki;

Öncelikle nişanlına empati kurarak yaklaş, kendini onun yerine koy,
bu yaşına kadar ailesinin yanında yetişmiş belli ki onların isteklerine de fazla karşı çıkamıyor seni de kırmak istemiyor aman sakın ha ailesiyle senin aranda herhangi bir konuda seçim yapmak zorunda bırakma, sadece sana saygı duymasını sağlaman isteklerine ulaşman konusunda ilk adım, bu ilk adım ise onu ve ailesini önemsediğini her hareketinle belli etmen.
(önemsendiğini bilen bir kadın eğer seni de seviyorsa , senin isteklerine uyacaktır yeterki güvenini sarsma)

ona deki;
ben seni önemsiyorum ailemden önce geliyorsun benim isteğim bütün kararlarımızı seninnle ortak almak istiyorum(yani önce bana soracaksın dersen ters etki yapar, tabiki ailesi senden sonra gelmeli ama bunu daha uygun bir dille aktarmalısın bence ozaman anlayacaktır) ılımlı yaklaştığını ona belli et bence , yavaş yavaş isteklerini yaptırabilirsin hemen dikte edersen iş inada biner işin içinden çıkılmaz hale gelebilir,

mesela şöyle;
önce nişanlına, "sizinle ilgili bir konuda karar alırken eğer istersen şunu şöyle yapalım, eğer sen de istersen.......yapalım" de,
ikinci adımda "bak ben seni nasıl önemsiyorum önce senin fikrini alıyorum ailemin değil, sende önce benim fikrimi alsan nasıl olur?" diye bir soru sor yani soruları sen sor ki cevaplarını kendi bulsun aklı yatsın, o zaman kendisine yaptırımlarla yaklaşmadığını ve bu konuda kendisinin yardımına ihtiyacının olduğunu anlar, ve umarım aranızda birdaha problemler yaşanmaz

Ayrıca şunu da deneyebilirsin:
eşinin babasıyla konuşmayı dene eğer ılımlı, olgun bir insansa ;
deki "BABA artık benim için sizin kendi babamdan farkınız yok,
benden yapmamı istediğiniz ..... varmı, şu gün şuraya gidelim beraber zaman geçirelim.... gibi başla biraz ailesiyle yakınlık kur onlara duyduğun saygıyı farkettir,
onları önemsediğini görsünler, zaten bunu görürlerse yumuşayıp sizin kararlarınaza müdahale etmekten vazgeçebilirler..

Birde kardeşim evlenmeden önce psikoloji kitapları okumanı tavsiye ederim
Prof.Dr.Nevzat Tarhan ın kitapları güzel: Evlilik Psikolojisi, Kadın Psikolojisi vs..

Şunu da nişanlınla beraber okuyabilirsiniz: Vehbi Vakkasoğlu nun BİZ EVLENİYORUZ adlı kitabı

Rabbim tez vakitte sizi ve diğer evlenecek kardeşlerimize selamete çıkarsın sabırlar ihsan etsin inşaallah,
Allah a emanet olun....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt