Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Nisan Ayının İlk Günü (1 Kullanıcı)

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
Ben birşeyi merak ediyorum.1 nisan diye bir durum söz konusu.şakalar yapılır bazıları afedersiniz yuh dedirtecek kadar abartılılı olur.benim için 1 nisan amcamın vefatıdır artık 5 yıldır.onun için artık şaka tarzı şeyler hayatımda yeri yoktur.peki 1 nisan nerden çıktı ve günah mı sizce?

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Ben bu şekilde biliyorum.

15 yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini kuşatır Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle, kale korunabilmektedir Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde İncil 'Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım' der Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir Bunun üzerine Müslümanlar 'Yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz' dediklerinde Haçlı ordusu komutanı 'Benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur' diye cevap verir ve bütün Müslümanlar orada Şehit edilir İşte o gün bugündür 1 Nisan hristiyanlar arasında 'Hile Günü' olarak kutlanmaktadır
Maalesef hristiyanları taklit etmeyi modernleşme sanan gafil müslümanlar arasında da yaygınlaşmış, yüzlerce, binlerce müslümanın katliam günü olan 1 Nisan'lar, bir şaka günü olarak kutlanmaktadır

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
hiç bilmiyorum sağolasın güzel anlattın.1 nisan meğersek neymiş.

A.A.

Kayıtlı Kullanıcı
Yanlisim varsa düzeltin, ama bencede Kafirlere benzemek oldugu icin haram.

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
bu rivayete göre haklısın kardeşim.olay çok ilginç.

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
Bu rivayet doğru olmasa bile 1 Nisanda yapılan şakalarda hep yalan söylenir. Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) hadisi şerifinde "Şaka da olsa yalan söylemeyiniz" buyuruyor. Kafilerin adetlerini daha ne kadar benimseyeceğiz ne kadar onlara benzemeye çalışacağız Rabbim milletimize bir an önce özüne dönmeyi nasip eder İnşallah
Selam ve dua ile...

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Kardeşlerim,
Bende 1 Nisanı Şahadetgülü kadardeşimizin yazdığı şekilde biliyor ve bu şaka alışkanlığının bırakılmasını umuyorum inş.Birbirimizi bilinçlendirelim ve Hıristiyanların bu tür kutlamalarını devam ettirmeyelim inş.
Selam ve Dua ile

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Bu rivayet doğru olmasa bile 1 Nisanda yapılan şakalarda hep yalan söylenir. Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) hadisi şerifinde "Şaka da olsa yalan söylemeyiniz" buyuruyor. Kafilerin adetlerini daha ne kadar benimseyeceğiz ne kadar onlara benzemeye çalışacağız Rabbim milletimize bir an önce özüne dönmeyi nasip eder İnşallah
Selam ve dua ile...

Uygulayabilenlerden oluruz inşaALLAH.

Tevhid Davası

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidvesunnet.com
Bununla ilgili genelde Yalanla ilgili bir risale var onu okuyun...

OKUMAK İÇİN TIKLA.İNDİRMEK İÇİN SAĞ TIKLA ''FARKLI KAYDET'' DE .PDF FORMATI

Risaleden bir alıntı :))

Nisan ayının basında Avrupa'da meydana gelen en meshur olay, Evend star
gazetesi, 1746 yılı Mart ayının sonunda: "Yarın (yani 1 Nisan günü), 4ngilizlerin Eslington
sehrinin Ziraat Odası'nda umumi esekler sergisi düzenlenecektir" ilanını vermisti. Bunun
üzerine insanlar, bu hayvanları seyretmek için kosusturdular ve büyük bir insan kalabalıgı
olusturdular.4nsanlar uzun bir süre beklediler.Daha sonra beklemekten dolayı yorulunca
esekler sergisinin ne zaman yapılacagını sordular fakat bir sey bulamadılar.Sonunda
kendilerinin sergilenmek için gelen esekler olduklarını anladılar!!!

G

Goldenrose

Yok 1 nisandır yok yılbaşıdır. Daha ne kadar özümüzden uzaklaşıp hristiyanlara benzeyeceğiz! Çok merak ediyorum doğrusu! Allah sonumuzu hayır etsin! Denilcek bir şey kalmamış toplumumuza!

Mihrace24

Kayıtlı Kullanıcı
çok ilginçmiş ya ilk kez duyuyorum

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Önüne gelene rasgele bidat deyen "Tevhid davası"

buna neden direkt olarak bidat dememiş ?

Herşey bir yana işte bu bidattir.

1 Nisan ve yılbası gibi bidattir.

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
hristiyan adetlerini almakta üstümüze yoktur toplumca zaten.en iyi yaptığımız.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt