Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Nisa suresi 56. ayet derinin yapısını ve sinir iletiminini nerden biliyor? (1 Kullanıcı)

bugrahancan61

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.teksen.org
Nisa suresi 56. ayet derinin yapısını ve sinir iletiminini nerden biliyor?
Posted:
"Şüphe yok ki âyetlerimizi inkâr edenleri, yakında ateşe atarız. Derileri yanıp eridikçe de azâbı tatsınlar diye yerlerine yeniden yeniye deri bitiririz. Şüphe yok ki Allah üstündür, hüküm ve hikmet sahibidir"
Yüzyıllar boyu insan vücudunun tamamının ağrıya duyarlı olduğu sanılıyordu. ancak anatomi geliştikçe derimizin içinde ağrıyı ileten özelleşmiş sinir uçları olduğu ve bu vasıtayla ağrının beyne iletilip duyumsandığı anlaşıldı. Yani, gerçekte bu sinir iletimini engellerseniz ağrı duymazsınız. Bu suredeki mucize şu, deriler yanıp erir ise, ağrıyı ileten sinirlerde yanacağı için artık ağrı duyulmaz.. nitekim ileri derece yanıklarda(3-4. derece)hasta artık ağrı duymaz.. ancak 1. de daha az ama 2. de çok olmak üzere ağrı çok şiddetlidir.. su toplayan yanıkları herkes tatmıştır eminim. işte o 2. derece oluyor.. güneş yanığı ise 1. derece.
Yüce Allah, ateşle yanacak olan sinir uçlarını biliyor, ağrı duyulmayacağını biliyor, o nedenle eridikçe yenileriyle değiştireceğiz diyor.

nahl suresi 68-69 ayetlerdeki mucize
Posted:
Bu ayette yeni bir mucize gizli.. burada DİŞİ arıya sesleniliyor dağlardan ağaçlardan kendine yuva edin, , her türlü üründen ye ve Rabbinin senin için öngördüğü yolları izle, sonra özetle, bal yap diyor.. şimdi mucizeye gelelim..
balarılarının ERKEKLERİ kovan yapmaz, kovan temizliği savunması havalandırılması bal yapılması balmumu yapılması filan gibi işlerin hiçbirinden anlamaz.. tek görevi vardır, kraliçe arıyı döllemek... yukarıda sayılan tüm işler, sadece DİŞİ ARI tarafından yapılır.. dişi arılar ise tıpkı kraliçe arı gibi dişidir ancak yumurtalıklarında yumurta yoktur dolayısıyla sterildirler.
diğer bir mucize ise, ayet numarasının 68 olmasıdır ki, , 68 arının kromozom sayısına tekabül eder.. Allahımız ne kadar yüce..

BU DA BENİM KEŞFiM BİR MUCİZE!
Posted:
isra suresi 50. ayet

De ki: "İster taş olun, ister demir",

İsrâ 51 İsterse aklınıza (yeniden dirilmesi) imkansız gibi görünen herhangi bir yaratık! (Bunlar, Allah`ın sizi yeniden diriltmesini güçleştirmez. ) Diyecekler ki: "Bizi tekrar (hayata) kim döndürecek? " De ki: Sizi ilk kez yaratan. Bunun üzerine onlar sana alaylı bir tarzda başlarını sallayacak ve "Ne zamanmış o? " diyecekler.

BURADA İSTER TAŞ OLUN İSTER DEMİR DİYOR. DEMİR DÜNYA DIŞI KAYNAKLI İMİŞ. DEMİRİN OLUŞABAİLMESİ İÇİN ÇOKK YÜKSEK BİR SICAKLIK GEREKMEKTEYMİŞ VE BU NEDENLE DUNYAMIZ GAZLARDAN SOGUYARAK OLUŞURKEN DEMİR MEYDANA GELMİŞ OLAMAZMIŞ.. DEMİR ANCAK BİR YILDIZ PATLAMASIYLA OLUŞAN COK YÜKSEK SICAKLIKTA MEYDANA GELEBİLİYORMUS VE DUNYAMIZA DA HADİD SURESİNDE BİLDİRİLDİĞİ GİBİ "İNDİRİLMİŞ" BİR MALZEMEDİR.
BU SUREDE İSTER TAŞ OLUN İSTER DEMİR DERKEN, BANA GÖRE İSTER BU DUNYAYA AİT BİR CANLI İSTER DUNYA DISI BİR CANLI OLUN DEMEK İSTİYOR.. NEDEN DEMİR DESİN Kİ? İSTER TAŞ OLUN İSTER AĞAÇ DEMİYOR MESELA.. TABİ EN DOĞRUSUNU YÜCE ALLAH BİLİR..

Kaynak: Dini Yazılar

iLLeGaLTM

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim.
Kuran yaşayan bir mucizedir.
Yanlız sonunda kendi bulduğunuz mucize ile ilgili acizane fikrimi belirtmek isterim.

Bana kalırsa biraz zorlamışsın ayette böyle bir aman olduğu ile ilgili aynı görüşte değilim.
Ama bu benim fikrimdir diyelim ki ayette böyle bir mana var elbette mucize ama demir maddesi ile ilgili sizin bulduğunuz mucizeden daha bedihi bir ifade veren ayet var.

Hadid suresi 25 ayet kardeşim.

25 - Andolsun biz peygamberlerimizi açık delillerle gönderdik ve insanların adaleti yerine getirmeleri için beraberlerinde kitabı ve ölçüyü indirdik. Biz demiri de indirdik ki onda büyük bir kuvvet ve insanlar için faydalar vardır. Bu, Allah'ın dinine ve peygamberlerine görmeden yardım edenleri belirlemesi içindir. Şüphesiz Allah kuvvetlidir, daima üstündür.

Burda indirilmesi bedihi bir ifade ile anlatılmış

Allaha emanet olunuz

aşkavuslat

Kayıtlı Kullanıcı
YARATILIŞTAKİ ÇİFTLER

"Yerin bitirmekte olduklarından kendi nefislerinden ve daha bilmedikleri nice şeylerden bütün çiftleri yaratan(Allah çok) yücedir."(Yasin suresi,36)

Erkekelik-dişilik çift kavramının bir kaşılığı olmakla birlikte ayette bahsedilen "bilmedikleri nice şeylerden" ifadesi daha geniş bir anlam içermektedir.Nitekim günümüzde ayetin ifade ettiği anlamladan biri ile karşılaşmaktayız.Maddenin çiftler halinde yaratıldığını ortaya koyan İngiliz bilim adamı Paul Dirac,1933 yılında Nobel fizik ödülünü kazanmıştır.

Her parçanın zıt yüklü bir antiparçacığı vardır.Karasızlık ilişkisi bize bu çiftlerin her zman ve her yerde varoluşunun ve yokoluışunun aynı anda oluştuğunu göstermektedir.

Yaratılıştaki çiftlere bir diğer örrrrnek de bitkilerdir.Botanikçiler bitkilerde cinsiyet ayrımı olduğunu ancak 100 sene evvel keşfedebilmişlerdir.Halbuki bitkilerin çiftler halinde yaratıldığı 1400 sene evvel aşağıdaki ayette açıkça belirtilmiştir:

" O, gökleri dayanak olmaksızın yaratmıştır,bunu görmektesiniz.Arzda da sizi sarsıntıya uğratır diye sasılmaz dağlar bıraktı ve orada her canlıdan türetip yayıverdi.Biz, gökten su indirdik,böylece orada her güzel olan çiftten bir bitki bitirdik"(Lokman suresi,10)

"Ki(Rabbim) yeryüzünü sizin için bir öbeşik kıldı, Onda sizin için yollar döşedi ve gökten su indirdi;böylelikle bununla her tür bitkiden çiftler çıkardık."(Taha suresi,53)

bugrahancan61

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.teksen.org
Yorumlarınız için size teşekkür ederim.Ben yazımın sonuna karışmasın diye Kaynak: Dini Yazılar diye eklemiştim.Bu sitenin Rss 'sine kayıt oldum ve bana bunlar geliyor.Ben de İçinden beğendiğim makaleleri siz değerli arkadaşlarla paylaşmak istedim.Bu tefsir bana ait değil bir başkasının çalışmasını çalamam.

Selam ve Dua ile kalın...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt