Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Nisa-11 Ayetini Bana Tam Anlamı ile Açıklar mısınız? (1 Kullanıcı)

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar bu saatte kafamı yordum ama saçmalamaya başladım sanırım.Bana Nisa Suresi 11.Ayeti tam anmalı ile açıklarsanız yada fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

"Nisa-11-Allah sizlere, miras taksiminde çocuklarınız hakkında, erkeğe iki dişi payı verilmesini emrediyor. Eğer hepsi kız olup da ikiden fazla iseler, bunlara bırakılan malın üçte ikisi; eğer tek bir kız ise o zaman yarısı verilir. Eğer ölen kişinin çocuğu varsa anne-babasından her birine altıda bir, şayet çocuğu yok da anne-babası mirasçı oluyorsa annesine üçte bir, eğer ölenin kardeşleri de varsa o zaman annesine altıda bir verilir... Çocuğunuz varsa bıraktığınızın 1/8 i zevcelerinizindir."

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Arkadaşlar bu saatte kafamı yordum ama saçmalamaya başladım sanırım.Bana Nisa Suresi 11.Ayeti tam anmalı ile açıklarsanız yada fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

"Nisa-11-Allah sizlere, miras taksiminde çocuklarınız hakkında, erkeğe iki dişi payı verilmesini emrediyor. Eğer hepsi kız olup da ikiden fazla iseler, bunlara bırakılan malın üçte ikisi; eğer tek bir kız ise o zaman yarısı verilir. Eğer ölen kişinin çocuğu varsa anne-babasından her birine altıda bir, şayet çocuğu yok da anne-babası mirasçı oluyorsa annesine üçte bir, eğer ölenin kardeşleri de varsa o zaman annesine altıda bir verilir... Çocuğunuz varsa bıraktığınızın 1/8 i zevcelerinizindir."

Zaten miras davası açılırsa Hakim bu payları kanuna uygun dağıtıyor...Bu gayet uygun hakka dayalı dağıtım oluyor...Kalbinize sorduğunuzda rahatladığınızı fark edersiniz...
Eş+miras taksiminde çocuklarınız hakkında, erkeğe iki dişi payı verilmesini emrediyor
Eş+Eğer hepsi kız olup da ikiden fazla iseler, bunlara bırakılan malın üçte ikisi;
Eş+Eğer ölen kişinin çocuğu varsa anne-babasından her birine altıda bir, şayet çocuğu yok da anne-babası mirasçı oluyorsa annesine üçte bir, eğer ölenin kardeşleri de varsa o zaman annesine altıda bir verilir..
Eşler+Çocuğunuz+Çocuğunuz varsa bıraktığınızın 1/8 i zevcelerinizindir.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt