Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

nıkahın dustugu haller (1 Kullanıcı)

zumrutum

Kayıtlı Kullanıcı
ben esımle yaklasık 6 aydır ayrı yasıyorum bu sure ıcınde bır kac kere telefonda konustuk problemlerımızı halletmek adına ama hıc bı gelısme yok henuz. benım sorum bızım dını nıkahımız gecerlımı hala yada dustumu. cvp verırsenız cok sevınırım. allah razı olsun hepınızden

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
Kardeşim bende eşimle yaklaşık 10 aydır ayrıyız bizde de bir gelişme yok benimde kafamı kurcalamıştı bu soru inşallah bilen birilerinden cevap alırız
Sizin içinde inşallah yuvanıza en kısa zamanda kavuşursunuz Rabbim yardımcınız olsun selametle Rabbime emanetsini:gulegule

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm.rabbim yardımcınız olsun.6 ay bizde ayrılmıştık.nikahımızın düştüğü söylenmişti.biz tazeledik.cami hocasına sormuştu eşim.valla biz alışkanlık yaptık geçen yılda tazeledik.

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm;

eşler uzun sürede ayrı kalsalarda sırf ayrılık sebebiyle nikaha zarar gelmez.

Nikah tazelemenin gerektiği durumlar şunlardır:

1- Dinden çıkıp tekrar İslam'a girince,

2- Bain talakla boşama durumunda.

Bu itibarla, bir kimsenin eşinden uzun süre ayrı kalması sebebiyle nikahı bozulmaz ve eşinin yanına döndüğünde yeniden nikah yapılması gerekmez. Ama isteyen nikah tazeleyebilir. Bununda bir zararı yoktur.

Selam ve dua ile...

toprak2

Kayıtlı Kullanıcı
nikah düşmüşmüdür

nikah düşmüşmüdür

bizde eşimle yıllardır aynı ev içinde ayrı yabancı gibi yaşıyorduk yani karı koca ilişkisi sohbet hiç bişey yok.anlaşamıyoruz ve beni istemiyor.tartışmalarımızda bana babanın evine git sen kimsin senle işim olmaz gibi laflar ediyor.ayrıca bir başkasıyla dini nikahla evli vede evlilikleri çok iyi.şu an bizimle kalmıyor çiftlik evinde yaşıyor. 2 yıldır ilişki olmadığına göre vede bana bu sözleri sarfettiğine göre benim merak ettiğim dini nikahımız düşmüşmüdür.diğer eşiyle benim aramda eşitlik sağlamadığına göre ona günahmıdır.yoksa bana kapıyı açık bıraktığına göre git dediğine,,-beni salıverdiğine göre ve hiç bir şekilde bana dönmediğine göre ona günahı yokmudur

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
bizde eşimle yıllardır aynı ev içinde ayrı yabancı gibi yaşıyorduk yani karı koca ilişkisi sohbet hiç bişey yok.anlaşamıyoruz ve beni istemiyor.tartışmalarımızda bana babanın evine git sen kimsin senle işim olmaz gibi laflar ediyor.ayrıca bir başkasıyla dini nikahla evli vede evlilikleri çok iyi.şu an bizimle kalmıyor çiftlik evinde yaşıyor. 2 yıldır ilişki olmadığına göre vede bana bu sözleri sarfettiğine göre benim merak ettiğim dini nikahımız düşmüşmüdür.diğer eşiyle benim aramda eşitlik sağlamadığına göre ona günahmıdır.yoksa bana kapıyı açık bıraktığına göre git dediğine,,-beni salıverdiğine göre ve hiç bir şekilde bana dönmediğine göre ona günahı yokmudur

selamün aleyküm

bahs ettiğiniz duruma göre eşiniz sizi boşamıştır..
size boşama kastı ile babanın evine git veya seninle artık işim olmaz demesi sizi boşaması anlamına gelir...
bu minval üzere eşiniz size yabancı bir adamdır ki, artık aynı evde kalmanız oturmanız yaşamanız haram olur...
bu şekilde boşama olduktan sonra diğer eşi ile sizin aranızda eşitlik diye bi şey mevzu değildir

işin fıkıh boyutu budur..

gerçekten zor bir durumdur.. Mevla tealaya sığının.. ve artık başınızın çaresine bakın ve artık eski eşinizden uzak durun.. aranızda tekrar bir nkah olursa müstesna..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt