Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

nikah (1 Kullanıcı)

hasrettt

Kayıtlı Kullanıcı
slm arkadaslar foruma yeni uye oldum ve imam nikahiyla alakali sormak istedigim seyler var bilgilerinizi paylasirsaniz cok sevinirim...

ben daha onceden sozlendigimde sozlumle bana imam nikahi kiyilmisti ve biz ayrildiktan sonra bana seni bosadim demedi ve hep yillardir kafami kurcalar tekrardan nikahlandim ama suan esimle aramda nikah varmi yoksa allah korusun senelerdir nikahsizmi yasiyroum cok kafami kurcalar oldu bu konuda bilgisi olan varsa yarimci olurmuusunuz?

hasrettt

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaslar cevap varda benmi gormuyorum acaba daha tam hakim degilimde foruma

H

hado77

selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü

nikahta aleniyet sağlama yolları bakımından dini nikah ve resmi nikahın bir arada yapılması gerekir. böylece nikah gibi bir konuda şaka yapılmaz. şaka yapılmayacak 3 şeyden birisi nikah aktidir. bu akit genlede koca tarafından bozulur gibi gözükse de karının da bu hakkı mevcut. özellikle terk halinde. imam nikahı arkasına sığınılacak bir birliktelik hali olmaması bakımından resmi nikahla aleniyet sağlanmalı. böylece topluma bu husus aktarılmalı. böylece daha çocuk sayılabilecek yaşta yapılabilecek esasında muta nikahı olan nikahlar dini nikahmış gibi gösterilememiş VE DİNDE KARALANMAMIŞ OLUR. dinde rahatlık peygamber (SAS) karşı olmalı, eşe göre rahatlık, imam nikahı kıymakla değil dinde fasih olmayla sağlanır. kişi imam bilgisine sahip olur ve her şeyden önce karşısındaki CANININ BİR PARÇASI OLAN hanımını aydınlatır.BÖYLECE sizin bu konuda soru sormanıza da gereke kalmazdı. anlaşılan dinin sadece nikah kısmıyla ilgilenmiş bir toplumumuz var. bu forumda bile en çok ilgilenilen konu nedense islamda cinsellik konusu. her kesin bir imama ihtiyacı var ve bu özelde samimi bir şekilde eşine bağlı eşler olmalı diye düşünüyorum. doğru yaşanmamış dinin sorgusu önce nefiste başlar. ALLAH(cc) bizlerden razı olsun.

hasrettt

Kayıtlı Kullanıcı
haklisiniz arkadasim bizim toplumumuzda gunah olmasin nisanlilar gezip dolasiyorlar diye hemen imam nikahi kiyilir am aiste boyle durumlarda bilmiyoruz dogrulugunu suanda ben o kisiden bos olup esimloe nikahim gecerlidir yani degilmi ay cok korkar oldum cok kafami kurcalar oldu bu spru benim allahim sen koru.

hasrettt

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaslar neden hic cevap yok????

hasrettt

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaslar baska bri yeremi yazmama gerekiyro acaba? cok merak ediyroum buy konuyu?

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
esselamu aleyküm kardeşim.geçenlerde yine buna çok benzer bir konu için bilir kişiye danıştık.aynı sizin gibi nikah olmuş ayrılık olmuş fakat erkek boşadım dememiş dahada teferuatlar vardı bir kardeşimizin.imama sorduk o yalnış bilgi vermemek için diğer imam arkadaşlarıyla(8 vaiz konuşmuşlar aralarında) istişarede bulundu ve erkek seni boşadım demediği sürece kadın boş olmuyomuş.sebeb ne olursa olsun.aradan yıllarda geçse görüşmeselerde nikah düşmüyomuş.ne yapıp edip nikahınızı geri alın allah muhafaza kardeşim çok sakıncalı bir durum olabilir.yada iki tarafın aile büyükleri bir araya gelip fes edebilirmiş nikahı.ama çabuk halledin inşallah

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü

nikahta aleniyet sağlama yolları bakımından dini nikah ve resmi nikahın bir arada yapılması gerekir. böylece nikah gibi bir konuda şaka yapılmaz. şaka yapılmayacak 3 şeyden birisi nikah aktidir. bu akit genlede koca tarafından bozulur gibi gözükse de karının da bu hakkı mevcut. özellikle terk halinde. imam nikahı arkasına sığınılacak bir birliktelik hali olmaması bakımından resmi nikahla aleniyet sağlanmalı. böylece topluma bu husus aktarılmalı. böylece daha çocuk sayılabilecek yaşta yapılabilecek esasında muta nikahı olan nikahlar dini nikahmış gibi gösterilememiş VE DİNDE KARALANMAMIŞ OLUR. dinde rahatlık peygamber (SAS) karşı olmalı, eşe göre rahatlık, imam nikahı kıymakla değil dinde fasih olmayla sağlanır. kişi imam bilgisine sahip olur ve her şeyden önce karşısındaki CANININ BİR PARÇASI OLAN hanımını aydınlatır.BÖYLECE sizin bu konuda soru sormanıza da gereke kalmazdı. anlaşılan dinin sadece nikah kısmıyla ilgilenmiş bir toplumumuz var. bu forumda bile en çok ilgilenilen konu nedense islamda cinsellik konusu. her kesin bir imama ihtiyacı var ve bu özelde samimi bir şekilde eşine bağlı eşler olmalı diye düşünüyorum. doğru yaşanmamış dinin sorgusu önce nefiste başlar. ALLAH(cc) bizlerden razı olsun.
aleyküm selam kardeşim.öğrendiğime göre siizn yazınızda kırmızyla işaretlediğim konu nikah kıyılırken imam her iki tarafada kocanın rızası ile kadınada boşama hakkı verilirse oluyomuş.yani nikah kıyılırken bu şerhin koyulması gerekiyormuş

H

hado77

selamün aleyküm v erahmetullahi ve berakatühü

öncelikle nikah gibi hassa bir konuda 3. şahıs olarak araya girmek pek uygun olmamakla, kadına evliliğinin sırlarının ifşası istenemez. evlilik birlikteliği içinde dini bile tartışmalı olabilecek kimseler olabileceğinden islam huukuna sıkı sıkıya bir bağlılıktan ziyade, tam bir ALLAH(cc) bağlılığıyla, kadını koruyan bir içtihadın geliştirirlmesi gerekir.
erkek din hükmü koyucu gibi gösterilemez. ben verirsem alır vermezsem hak hukuk yok değil. aşağıdaki kıssa eğer hakikatsa, akla ve mantığa uygun olmakala gerçek bir kıssaymıış gibi duruyor. eş eşinden aldığını iade ederek ve diğeri de ALLAH(cc) korkaraka bu akitten vazgeçebilir. birbirini severek evlenen ve bu izne gerek duymayan ve ayrılırken sıkıntıyla ayrılan kişi bu izni vermezse ve kadın ni,kah yaparsa yani olaydaki gibi zina mı olur. öncelikle sorulan sorunun niteliğini ve bu sözün sonucunu anlamak lazım. resmi nikah bundan iyidir. çünkü kişinin sorun diye ortaya attığı hal zinaya yakın gibi durur. ve ulu orta konuşulur.dini kimse kötüleyemez ve nakısiyet veremez. daha yaptığı nikaHI ANLAMAYACAK YAŞTA ve durumda olanların bu hususu evveliyatla bu işi yapan imama da sorması gerekir gibi. öyle kitapta bu yazıyor ama senin durumunu içtihat edemem diyecek adamın imamlığı da tartışılır. 3 kişinin konudakileri de tenzih ederim, abuk subuk bir nikah varmış gibi gösterip dini atıl göstermeye hakkı da yoktur. bizm de duyduğumuz örnekler var. sanki kadını satın alacak da millet, imamı kullanıyor arkadaş biz de yiyoz. çıkarıyo şu kadar para veriyor mehirmiş. servet veriyor, sonra da sağda solda imam nikahı böyle bişey oluyor.
aşağıdaki örnekte yalnız ALLAH(cc) korkan iki kişinin hali var sözleşme eşler arasında değil ellerin en üstünde olan ALLAH(cc) karşı yapılmış. ve iki kimse ALLAH(cc) için sevmenin ne olduğunu 1500 sene önce anlatmış. özellikle mümmine hanımlara hemen imam nikahı peşine koşmak yerine imalık nediri öğrenmelerini tavsiye ederim. ve resmi nikahla durum aleniyete kavuşturulmalı yoksa neye inanadığını bilmeyen adamların kıydığı nikaha imama nikahı denmez.aslında mesele çok çok uzun da kimseyi kırmak istemeyen insanlar konuları kısa tutuyor. ALLAH(cc) bizlerden razı olsun.

Ashâb-ı kirâmdan Sâbit b. Kays’ın hanımı, Peygamber (s.a.v.) Efendimiz’e gelerek:

"Yâ Rasûlallâh!

Kocamın huyu ve dindarlığı hakkında bir şikâyetim yoktur. Fakat onu sevemedim. Bir müslüman olarak nankörlük etmek de istemiyorum." dedi.

Peygamber (s.a.v.) Efendimiz ona:

"Sana mehir olarak verdiği bahçesini geri vermek ister misin?" buyurdu.

O da:

"Evet.." deyince Peygamber (s.a.v.) Efendimiz, onun kocasına:

"Bahçeyi kabul et ve onu boşa!" (215) buyurdular.

Z

Zzzaman

Nikahla ilgili başka bir soru da ben sorabilir miyim? Nikah kıymanın şartları olduğu ve şartlarının ne olduğu Kuran-ı Kerim'in hangi ayetinde yazıyor? Biraz aradım da, bulamadım onla ilgili ayet.

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
zzaman kardeşim sayın yönetici size sorularla islamiyetin nickini vermişti oraya başvurunuz inşaallah

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
sennle sabahlamıştık hatırlamışındır umarım

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
yanlış düşünüyorsun kardeşim yönetici sana link verdi bu soruları oraya sorarsan daha verimli olunacağını söyledi baktı sen dinlemiyon oraya başvur diye konuyu kapattı yasaklama konusuna gelince sapıtmışmısın bulaşıyormusun yasaklanacaksın hayır

Z

Zzzaman

yanlış düşünüyorsun kardeşim yönetici sana link verdi bu soruları oraya sorarsan daha verimli olunacağını söyledi baktı sen dinlemiyon oraya başvur diye konuyu kapattı yasaklama konusuna gelince sapıtmışmısın bulaşıyormusun yasaklanacaksın hayır
Yo, yanlış hatırladın. Bana adres falan vermedi soru sormam için. Sadece kendisi için bazı bilgiler istedi benden.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt