Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Nikah Tazeleme (1 Kullanıcı)

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
bu konuyla ılgılı pek bır bılgim yok yalnz 6 ayda bır yada senede bir nıkah tazelenmesı gerektıgını duymuştum sakata gelebılıyormuş çünkü ama ne kadar doğru bılemem.. benımde kafama takılan bazı sorular var ve araştırdım ama bulamadım ..benımde fıkıh kıtaplarına bakmam lazım...ınternette bulamadım..inşaAllah diğer kardeşler sorunuza cevap verıceklerdır. hayırlı geceler..

Turgay45

Kayıtlı Kullanıcı
İlgilendiğin Allah razı olsun kardeşim.

Tüm Kitaplarımda Ben bu konuyu bayağı araştırdım. Çünkü konu aslında çok hassas bir konu. (Allah Muhafaza) Hatta İmam kardeşlerime de sordum. Ama tatminkar bir cevap bulamadım

Fakat ;

Erkek, iki erkek şahit yanında, (Öteden beri, nikâhlım olan hanımımı, onun tarafından vekâleten ve tarafımdan asaleten kendime nikâh ettim) derse nikâh tazelenmiş olur." yani kişi kendi kendine nikah tazeleme şeklindeki yazı kafamı karıştırdı.

Bu yazı doğru ise sorun yok, lakin yanlış ise çok kimsenin de yanlış yapacağı kanatindeyim.

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
İlgilendiğin Allah razı olsun kardeşim.

Tüm Kitaplarımda Ben bu konuyu bayağı araştırdım. Çünkü konu aslında çok hassas bir konu. (Allah Muhafaza) Hatta İmam kardeşlerime de sordum. Ama tatminkar bir cevap bulamadım

Fakat ;

Erkek, iki erkek şahit yanında, (Öteden beri, nikâhlım olan hanımımı, onun tarafından vekâleten ve tarafımdan asaleten kendime nikâh ettim) derse nikâh tazelenmiş olur." yani kişi kendi kendine nikah tazeleme şeklindeki yazı kafamı karıştırdı.

Bu yazı doğru ise sorun yok, lakin yanlış ise çok kimsenin de yanlış yapacağı kanatindeyim.

şimdi tanıdığıma sordum oda evli eşler kendı aralarında yapıyorlar dedi..ama tapi daha detaylı öğrenmek istersınız onuda inşaAlla bilen kardeşler yardımcı olurlar...

Turgay45

Kayıtlı Kullanıcı
İnşallah konuya sağlam kaynaklı bir açıklama getirebiliriz. Allah Razı olsun kardeşim.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt