Niçin yaratmış ki?
Adamın biri bir gün çok pis kokan bir pislik böceği görmüş ve:
"Bu yaratılışı çirkin ve pis kokulu bir yaratıktır. Allah bunu niçin yaratmış ki?" demiş.
Daha sonraki günlerde adamın yüzünde bir çıban çıkmış.
Pek çok doktora başvurmasına rağmen hastalığına bir çare bulamamış.
Artık çıban yara haline gelmiş.
Çaresiz olan bu adama komşu köylerin birinde bitki ve hayvanlardan doğal ilaç yapan bir yaşlıyı getirmişler.
Bu yaşlı adam yaraya bakmış ve bir pislik böceğinin getirilmesini istemiş.
Orada bulunanlar yaşlı adamın isteğine gülmüşler.
Fakat hasta adam, önceden gördüğü o pislik böceği hakkında söylediği sözleri hatırlayarak demiş ki;
-"Yaşlı adamın isteğini yerine getirin, o doğruyu biliyor."
Daha sonra gelen böceği yakan yaşlı adam, onun külünden yaranın üzerine serpmiş ve yara Allah'ın şifa vermesiyle ve istemesiyle iyileşmiş.
Bunun üzerine hasta olan adam etrafındaki insanlara demiş ki;
-"İyi bilin ki, Allah Teâla, yaratıklarının en basit ve çirkin olanını bile boşuna yaratmaz. Allah benim bu hastalığımın tedavisini, niçin yaratılmış diyerek küçük gördüğüm bir böcekle yaparak hiçbir canlının boşuna yaratılmadığını bana bildirmek istedi. Allah (c.c.) ne yaparsa hikmetli yapar ve O her şeyden haberdardır."
Adamın biri bir gün çok pis kokan bir pislik böceği görmüş ve:
"Bu yaratılışı çirkin ve pis kokulu bir yaratıktır. Allah bunu niçin yaratmış ki?" demiş.
Daha sonraki günlerde adamın yüzünde bir çıban çıkmış.
Pek çok doktora başvurmasına rağmen hastalığına bir çare bulamamış.
Artık çıban yara haline gelmiş.
Çaresiz olan bu adama komşu köylerin birinde bitki ve hayvanlardan doğal ilaç yapan bir yaşlıyı getirmişler.
Bu yaşlı adam yaraya bakmış ve bir pislik böceğinin getirilmesini istemiş.
Orada bulunanlar yaşlı adamın isteğine gülmüşler.
Fakat hasta adam, önceden gördüğü o pislik böceği hakkında söylediği sözleri hatırlayarak demiş ki;
-"Yaşlı adamın isteğini yerine getirin, o doğruyu biliyor."
Daha sonra gelen böceği yakan yaşlı adam, onun külünden yaranın üzerine serpmiş ve yara Allah'ın şifa vermesiyle ve istemesiyle iyileşmiş.
Bunun üzerine hasta olan adam etrafındaki insanlara demiş ki;
-"İyi bilin ki, Allah Teâla, yaratıklarının en basit ve çirkin olanını bile boşuna yaratmaz. Allah benim bu hastalığımın tedavisini, niçin yaratılmış diyerek küçük gördüğüm bir böcekle yaparak hiçbir canlının boşuna yaratılmadığını bana bildirmek istedi. Allah (c.c.) ne yaparsa hikmetli yapar ve O her şeyden haberdardır."