Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Nice uyarilar evren boşluğunda yankilanip duruyor. (1 Kullanıcı)

ozgurben

Kayıtlı Kullanıcı
NİCE UYARILAR EVREN BOŞLUĞUNDA YANKILANIP DURUYOR.

Bazen insanın Yaradanın büyüklüğünü göre göre , milyonlarca yıullık uyarıları dinleye dinleye ,okuya okuya ,bazen olağanüstü mucizelere tanıklık ede ede,en azından kulaktan kulağa gelen öykülerden ya da nebi yaşamlarından bir şekilde dinleye dinleye,bir karıncanın alemler içindeki yerinin ne olduğunu düşüne düşüne,yıldızlara Ay’a Güneş’e baka baka, Evrenin büyüklüğü karşısında ve bir hamlede yaratılışı karşısında hayret ede ede . kendi organlarındaki olağanüstü mükemmelliğe şahit ola ola, aklına fazla getirmese de nasıl tarifi mümkün olmayan bir güçle karşı karşıya olduğunu ve bu gücün ödüle de cezaya da gücünün yettiğini bile bile , zaman zaman felaketler yaşaya yaşaya , konuşmalar selamlaşmalar mektup kalksa da mesajlaşmalar sırasında her konuda uyarılar almasına, çoğu zaman çaresizliği yaşayıp ne kadar aciz ,yetersiz kaldığının farkına varmasına,Allah’a yöneliyormuş gibi davranılamıyacağını , gerçekten yönelmek gerektiğini bilmesine, Zuhruf suresinde Kuran’dan sorumlu tutulacağını söyleyen ayeti bilmesine , kamer suresinde 17,22,32ve 40. ayetlerde neden aynı şeylerin söylendiğini araştırmasına düşünmesine , zalimlerin zulümlerine her gün başka bir olayla tanık olmasına,Cuma vaazlarında ev sohbetlerinde pek çok şeyin akla ve mantığa uymadığını ,dine de uymadığını bilmesine sezmesine ,Allah’a yönelmenin,hidayete ermenin bu kadar ucuz olamayacağını sezmesine ,Kuranın manasının insanoğlundan gittikçe uzaklaştırıldığını ,bunu da din adına söz söyleyenlerin yaptığını bilmesine, Kuranın manasını meal alarak okuyun arkası gelir tefsir de okursunuz alimleri de araştırırsınız diyenlerin anında kafir ilan edildiğini görmesine , insanların ,dini politikaya karıştırdığının açıkça görülmesine rağmen aldanmaya hatta onların da aldatmaya devam etmesine, O Muazzez Peygamberimize salavat getirmenin nasıl ulvi bir şey olduğunu bilmeyen ezbercilerin ,Peygamberimize salavat kampanyaları açarak,salavatı bakkal market kampanyalarına benzettiklerinin görülmesine ve bunun maalesef taraftar bulmasına rağmen insanlar üç lira verip bir meal alarak her gün bir ayet olsun okuyup düşünmeye,Allah’ın bu en büyük mesajını yani Kuranın manasını anlamaya , nasıl oluyor da suskun kalıyor hatta yönelenleri karalayabiliyorlar.Yarın hesap gününde Kuranın manasını meallerden okuyarak Allah’a yönelenleri hor görenler nasıl hesap verecekler.Allah’ın kitabı önümüzde dururken adıyamana gidip şeyh mi arayalım.Hadi ben gittim kurtuldum.Peki milyarlarca Müslüman ne olacak.Hepsine bir şıh şeyh hocaefendi mi bulacağız.Ama hepsine üç liraya bir meal verebiliriz.Alabilirler.Bin yıllık cehaletlerine son verebilirler.Allah aşkına bu daha doğru değil mi…Ne Arapça kuran okumaya,ne icmayı kıyası tefsiri ve alimleri öğrenmeye karşı olmalı insan.Ben de karşı değilim.Ama bir yerden de Allah’ın mesajının manasını bilmeli.İşte tüm derdim bu.Meal okumadan Kuran’ın manasını nasıl bileceğiz.O televizyonlarda konuşanlar nereden öğrenmişler Kuran’ın manasını.Elbette ilk önce meallere bakmışlar.Onlara bakmaya izin var ama bizlere yok.Çıkıp televizyonlarda mealler yanlıştır diyebiliyorlar.Halkı Kuran’ın manasından uzaklaştırabiliyorlar.
Nice peygamberlerin getirdikleri mesajlar evrenin boşluklarında yankılanıp duruyor.Hud ,Semud, Ad klavimleri ve nice kavimler ders almamışlar .Torunları da ders almıyorlar.İşte peygamberlerin sonu geldi.Artık peygamber gelmeyecek.Kitapların sonu geldi,artık kitap gelmeyecek.Daha ne duruyorsunuz bizleri din simsarları değil Kuran’ın manası kurtaracak.Zuhruf 44. ayeti okuyun ,sınava gireceğiz.Kurandan sınav olacağız.Kuran sana ne söyledi denilecek.Şeyh ne söyledi denilmeyecek.Kuranın hiçbir yerinde şeyhin şıhın hocaefendinin söylediklerinden sizi sınava sokacağız denilmiyor.Ama Zuhruf 44. ayette Kuran’dan sorumlu tutulacaksınız deniliyor.
Sınava hazır mısınız ?
Elbette en iyisini Allah bilir.
Necm 56.ayet insana bunları düşündürüyor.Ben ayetleri tefsir falan etmiyorum.Ben ayetleri düşünüyorum.Sizler de düşünün efendim.Düşünün.Düşünmek yanlış bile olsa düşünmemekten yeğdir.

necm 56 Bu da ilk uyarıcılar gibi bir uyarıcıdır

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt