Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Neye Yaklaşsam,Sonu Uzaklık ve Kırgınlık.. (2 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici

Neye yaklaşsam, sonu uzaklık ve kırgınlık,Anla ki yok, Allah’tan başkasıyla yakınlık…Allah’ın hakimiyetini hücrelerinde, organlarında hissedenler; evvela ilmen, sonra imanen bu hakimiyetin farkında olanlar, sürekli mutlu olurlar.

Her halin Allah’tan geldiğini bilen insanı hangi mesele isyana götürür? Allah’ın her verdiğine razı olan, huzursuz olur mu? “Benim için Allah, bu hali uygun bulmuş, elhamdülillah!” diyebilmek… Atmosfer, hava ne kadar değişirse değişsin, bu değişiklikleri yapanın Allah olduğuna inananlar hayretle olanı biteni seyrederler.

Nasıl ki bir çocuk anne kucağında rahattır, nasıl ki bir kuş göklerde rahattır, nasıl ki kökler toprakta rahattır; aynen öyle de Allah’ın hakimiyetini anlayan, buna bütün ruhuyla inanan insanlar da, her şartta ve dünyanın her yerinde rahat ederler.

İman bir intisaptır. Yani bağlanmaktır.İnanan insan bağlanmıştır. Sağlam bir yere bağlanmıştır. Fırtınalar da kopsa o ağacı kökünden kimse sökemez. Dalgalar o gemiyi sürükleyemez. Heva ve heves, onu yerinden oynatamaz! Böylece o ruh, sürekli huzurda sabittir…

Yok olmayan, var olamaz! Bu yokluklar insanı kuşatacak ki, insan Allah’a sığınmaktan başka çare aramasın. Dağ gibi dalgalar yükselecek, vücut gemisi bir liman arayacak. Sonunda sünnet-i seniyye dairesine girip kurtulacak.

Eğer o fırtınalar olmasaydı, o gemi limana giremezdi.Bir insan, bir kazada yahut bir hastalıkta çok zor bir duruma düşer.Doktor diyor ki: “Tıbbın yapacağı bir şey yok.” İlgililer der ki: “Para işe yaramıyor.” Tanıdıklar, “Geçmiş olsun.” der gider. Akrabalar sabır diler. Birdenbire o kişi her şeyini kaybetmiştir. Güvendiği dağlara kar yağmıştır.

Tutunduğu dallar kırılmışır. İşte o zaman şöyle der: “Ya Baki, Entel Baki!” Baki olan sensin Allah’ım! Merkez Efendi buyurmuş ki, “Her şey merkez-i mahsusundadır!” Yani her şey kendi hususi, olması gereken yerindedir.

Öyleyse “başımıza gelen her şey”, sevk-i İlahi’nin tayin etmesiyledir. Bu tayin, bizim için en güzel olanıdır. Kısacası; razı olmak kadar insanı mutlu eden bir şey yoktur.Mutlu olmanın bir maddesi de başkalarının mutluluğu için çalışmaktır.

HEKİMOĞLU İSMAİL

_YUSUF_

Yönetici
Selamün Aleyküm
Öyle bir zamanda gelirki, unutulduğun bile unutulur.
Allah'u teala razı osun
Selametle

[mihriban]

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
evimizdekilezzetler.blogspot.com
SelamunAleykum,emeginize saglik olsun çok anlamli bir yazi,

Öyleyse “başımıza gelen her şey”, sevk-i İlahi’nin tayin etmesiyledir. Bu tayin, bizim için en güzel olanıdır. Kısacası; razı olmak kadar insanı mutlu eden bir şey yoktur.Mutlu olmanın bir maddesi de başkalarının mutluluğu için çalışmaktır.

hayirli geceler,selametle kalin...

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun kaan abi elinize saglık

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
Nasıl ki bir çocuk anne kucağında rahattır, nasıl ki bir kuş göklerde rahattır, nasıl ki kökler toprakta rahattır; aynen öyle de Allah’ın hakimiyetini anlayan, buna bütün ruhuyla inanan insanlar da, her şartta ve dünyanın her yerinde rahat ederler.
hani sözlerin anlamsız kalıdgı zamanlar olur ya işte öyle bi zaman HEKİMOGLU İSMAİL bunu her zaman yapar ne yazsam die dusunurken bak işte yazmiş herseyi ne yazılırki dedigim andır bu an.
mutlulukda ondan huzr da ondan verdiyse derdi sıkıntıyı devasında ondan yeterki yonel sen ALLAH a o bilir dogruyu hamd et hamdısenalar olsun de yaradana.o verdiyse dogrusu budur.

emegine saglık saolasun paylaştgıın bizlerede nasip ettigin için bunu tekrar okumayı
öyleyse son söz
anlayan anlatan hayata gecıren olalım emi
selametle kalın.

MAZLUMkul

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum Kaan kardeşim
yine hayranlıkla okuduğum paylaşımlarınızdan biri ... Rabbim razı olsun sizden....bizlerin üzerinde doğru yolda ilerlememiz adına emeğiniz oldukça fazla....Rabbim davanızda muvaffak eylesin inşaallah...

bu paylaşımınızın benim imzam ve düşüncelerim ile birebir uyuştuğu ve çok yakından ilgisi olduğu için yorumumu biraz ayrıntılı yazmak istedim umarım başınızı ağrıtmam ya da yanılmam...

Mevlamın lütfü da hoş kahrı da hoş ne gelirse O'ndan bilmek ve sabretmek bize yakışanı elbette.....O'ndan gelene boynumuz kıldan incedir.Başımıza her ne gelirse gelsin iyi yada kötü diyebileceğimiz; ya bizim hatalarımızdan ya ettiğimiz dualarımızdan......Bazen ben de anlatıyorum Rabbime bize verdiği sıkıntılarımızı ben de anlatıyorum ancak Rabbim biliyor şikayet anlamında değil.... Ancak bazen insan başından geçenleri anlatmalı ki arkasından gelen genç nesil ibret alıp daha dikkatli ve dimağı açık olaylara geniş açıdan bakabilsin....

Rabbimin bana yaşattıklarında gördüğüm şu ; Rabbim beni kendine yakınlaşayım diye , O'ndan başkasının boş ve lüzumsuz olduğunu görebileyim diye bütün bunlar....Rabbime hamd olsun......:) Allah cc. dan başkasına güven yok bu dünyada....

Denizlerdeki dalgaların durulacağı zaman da gelecektir... (her zorlukla beraber bir kolaylıkta lütfetmiştir Rabbim) ... Denizler hiç dalgalanmadan durulabilir mi ? Denizler dalgalanacak ki durulduğunda düşünüp nimetin kıymetini bilelim..... Yani hayatımızdaki iniş çıkışlara ancak böyle bir açıdan bakarak Rabbimizin her verdiğinde bizim için bir şükür vesilesi olduğunu fark edebilelim...şükür edebilenlerden olmak duasıyla....

Hayırlı Geceler......

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam değerli ablamız.selametle kalınız.

SelamunAleykum,emeginize saglik olsun çok anlamli bir yazi,

hayirli geceler,selametle kalin...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Neye yaklaşsam, sonu uzaklık ve kırgınlık,
Anla ki yok, Allah’tan başkasıyla yakınlık

selamun aleykum kardeşim
rabbim razı olsun ..hekimoglu ismail ve yine çok güzel..

"Hasbunallâhu ve ni'mel vekil" (Allah bize kâfidir. O ne güzel vekildir)...her durumda her koşulda yüce rabbimize tam teslimiyet ve tevekkül etmeli..etmeli ki hem bu dünyamız hem ukbamız zindan olmasın..
emeginize saglık kardeşim ..rabbim bizleri bu şuuru versin bu şuurdan ayırmasın inşaALLAH

selam ve dua ile

Kaan Erdem

Yönetici

Kaan Erdem

Yönetici
sizden de kardeşim selametle kalınız.

hani sözlerin anlamsız kalıdgı zamanlar olur ya işte öyle bi zaman HEKİMOGLU İSMAİL bunu her zaman yapar ne yazsam die dusunurken bak işte yazmiş herseyi ne yazılırki dedigim andır bu an.
mutlulukda ondan huzr da ondan verdiyse derdi sıkıntıyı devasında ondan yeterki yonel sen ALLAH a o bilir dogruyu hamd et hamdısenalar olsun de yaradana.o verdiyse dogrusu budur.

emegine saglık saolasun paylaştgıın bizlerede nasip ettigin için bunu tekrar okumayı
öyleyse son söz
anlayan anlatan hayata gecıren olalım emi
selametle kalın.

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim.amin.inşaALLAH.selametle kalınız.Katkı ve yorumlarınız için t.ederim.

Selamun aleykum Kaan kardeşim
yine hayranlıkla okuduğum paylaşımlarınızdan biri ... Rabbim razı olsun sizden....bizlerin üzerinde doğru yolda ilerlememiz adına emeğiniz oldukça fazla....Rabbim davanızda muvaffak eylesin inşaallah...

bu paylaşımınızın benim imzam ve düşüncelerim ile birebir uyuştuğu ve çok yakından ilgisi olduğu için yorumumu biraz ayrıntılı yazmak istedim umarım başınızı ağrıtmam ya da yanılmam...

Mevlamın lütfü da hoş kahrı da hoş ne gelirse O'ndan bilmek ve sabretmek bize yakışanı elbette.....O'ndan gelene boynumuz kıldan incedir.Başımıza her ne gelirse gelsin iyi yada kötü diyebileceğimiz; ya bizim hatalarımızdan ya ettiğimiz dualarımızdan......Bazen ben de anlatıyorum Rabbime bize verdiği sıkıntılarımızı ben de anlatıyorum ancak Rabbim biliyor şikayet anlamında değil.... Ancak bazen insan başından geçenleri anlatmalı ki arkasından gelen genç nesil ibret alıp daha dikkatli ve dimağı açık olaylara geniş açıdan bakabilsin....

Rabbimin bana yaşattıklarında gördüğüm şu ; Rabbim beni kendine yakınlaşayım diye , O'ndan başkasının boş ve lüzumsuz olduğunu görebileyim diye bütün bunlar....Rabbime hamd olsun......:) Allah cc. dan başkasına güven yok bu dünyada....

Denizlerdeki dalgaların durulacağı zaman da gelecektir... (her zorlukla beraber bir kolaylıkta lütfetmiştir Rabbim) ... Denizler hiç dalgalanmadan durulabilir mi ? Denizler dalgalanacak ki durulduğunda düşünüp nimetin kıymetini bilelim..... Yani hayatımızdaki iniş çıkışlara ancak böyle bir açıdan bakarak Rabbimizin her verdiğinde bizim için bir şükür vesilesi olduğunu fark edebilelim...şükür edebilenlerden olmak duasıyla....

Hayırlı Geceler......

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam değerli kardeşim.selametle kalınız.

Neye yaklaşsam, sonu uzaklık ve kırgınlık,
Anla ki yok, Allah’tan başkasıyla yakınlık

selamun aleykum kardeşim
rabbim razı olsun ..hekimoglu ismail ve yine çok güzel..

"Hasbunallâhu ve ni'mel vekil" (Allah bize kâfidir. O ne güzel vekildir)...her durumda her koşulda yüce rabbimize tam teslimiyet ve tevekkül etmeli..etmeli ki hem bu dünyamız hem ukbamız zindan olmasın..
emeginize saglık kardeşim ..rabbim bizleri bu şuuru versin bu şuurdan ayırmasın inşaALLAH

selam ve dua ile

Kaan Erdem

Yönetici

_İnşiraH_

Kayıtlı Kullanıcı
“Benim için Allah, bu hali uygun bulmuş, elhamdülillah!”​

selamun aleyküm
güzel bi paylaşımdı..
ALLAH razı olsun..
RABBİM her daim hakkımızda hayırlı olanları nasip etsin bize inşaALLAH
hayırlı ve bereketli geceler

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt