Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

NERDE O ESKİ BAYRAMLAR ?? OKUYUN (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
--------------------------------------------------------------------------------

NERDE O ESKİ BAYRAMLAR!

Dikkat ediyorum artık içimizde bir burukluk yaratarak söze “Nerde o eski bayramlar” diye başlanılıyor. Şimdi değişen ne? Çocukluğumuza duyduğumuz özlem mi yoksa geçim sıkıntısı içerisinde olmamız mı bizlere bu sözü kullandırıyor. Geçim sıkıntısıysa şayet o zamanlarda vardı. Hatırlıyorum da sırf çocuklarını mutlu etmek için aile büyüklerimiz kıyafetlerimizi alır bizleri alınan kıyafetlerimizle baş başa bırakırlardı. Yeni alınan kıyafetlerin kokusu ya yatağımızın kenarında ya da gözümün önünde Bayram Sabahı giyilmeyi beklerdi hep. Kaç gün önce alınırdı bilmiyorum ama Bayram günü hiç gelmeyecek gibi günler uzarda uzardı. Her gün kıyafetlerimizin tozunu alırdık neredeyse ayakkabılarımız denenmekten aşınır gibi gelirdi de giymemeye çalışırdık. Özenle evlerimizde hazırlanan ikramların yanı sıra yapılan alış verişler ve uzaklarda hasretle beklediğimiz yakınlarımızın Bayram vesilesiyle bir arada buluşma çabası...Evet belki bizim dönemimize ait Bayram coşkusu çok önemli bir yere sahipti.

Ve o beklenilesi gün nihayet gelirdi. Erkenden kalkarak kendimizi aile büyüklerimizle birlikte camide bulurduk. Eve koşarak gelir biran önce kıyafetlerimizi giymek isterdik çünkü dışarıda arkadaşlarımızla birlikte bayramlaşacağımız komşularımızı ziyaret vardı. Saçlarımızı bol su ile yana yatırmaya çalışır, hoş kokalım diye de kolonyalanırdık.

Aile büyüklerimizin elini öptüğümüz ceplerimizi doldurduğumuz Bayram harçlıkları ve şekerlerle bir bayram coşkusunu böylelikle geride bırakırdık.

Şimdi belki büyüdük belki de büyüdüğümüz için kıyafetlerimizi yatağımızın baş köşesine dizemiyoruz ya da alınan kıyafetlerimizin kokusu bize o dönemki günlerin heyecanını vermiyor artık

Şimdi geçmişe şöyle bir nostalji yaptım da Nerde o eski bayramlar yaa...

Bayramlar, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren, kardeşlik ve dostluğumuzu pekiştiren, dayanışma ve paylaşma duygularını artıran müstesna günlerimizdendir.

bu bayramlardan birine kavuşmamıza çok az kaldı

kurban bayramınızı en kalb-i duygularla kutluyorum

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı
RE: NERDE O ESKİ BAYRAMLAR ?? OKUYUN

ÇOK GÜZEL ..ALLAH RAZI OLSUN...ALLAH'A EMANET OLUN..
SELAM VE DUA İLE....

dilema

Kayıtlı Kullanıcı

ESKIDEN BAYRAMLAR BIR BASKA GÜZELDI ZAMAN ILERLEDIKCE ARTIK GECMISTEN HIC BIR SEY KALMIYOR GÜZELLIKLERDE KAYBOLUYOR.HELE YURT DISINDA DAHA FARKLI BAYRAMBA HERKES CALISMAK ZORUNDA KALIYOR AKSAMLARI BAYRAM YAPABILIRSEK ANCA.ANNE BABA BIDE KARDES OZLEMI GIRINCE ARAYA DAHADA ZOR TABIKI.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

dilema yazdı:
ESKIDEN BAYRAMLAR BIR BASKA GÜZELDI ZAMAN ILERLEDIKCE ARTIK GECMISTEN HIC BIR SEY KALMIYOR GÜZELLIKLERDE KAYBOLUYOR.HELE YURT DISINDA DAHA FARKLI BAYRAMBA HERKES CALISMAK ZORUNDA KALIYOR AKSAMLARI BAYRAM YAPABILIRSEK ANCA.ANNE BABA BIDE KARDES OZLEMI GIRINCE ARAYA DAHADA ZOR TABIKI.

CANIM BENİM GURBET ZORDUR BEN GİTMEDİM AMA EŞİM GİTTİ ANLARIM BURUKLUĞUNU BAK BURADA HEPİMİZ ARKADAŞ SAYILIRIZ YALNIZ DEĞİLSİN S.A B)B)B)

marziye

Kayıtlı Kullanıcı

selamunaleyküm hafize anne!!
benim annemde herzaman derdiki nerde o eski bayramlar bizim zamanımızda şöyleydi,böyleydi.bende hiç anlamazdım annemi ne var ne güzel bayram ne fark var diye...
şimdi anneme çok hak veriyorum eski bayramların hiçmi hiç tadı yok eskiden heyecan okadar büyüktüki bayram sabahını zor ederdik şimdi bakıyorumda eskiyi özlememek mümkün değil...B)

Ahmed_1907

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM TEK KELİMEYLE

NEREDE O ESKİ BAYRAMLARB)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

marziye yazdı:
benim annemde herzaman derdiki nerde o eski bayramlar bizim zamanımızda şöyleydi,böyleydi.bende hiç anlamazdım annemi ne var ne güzel bayram ne fark var diye...
şimdi anneme çok hak veriyorum eski bayramların hiçmi hiç tadı yok eskiden heyecan okadar büyüktüki bayram sabahını zor ederdik şimdi bakıyorumda eskiyi özlememek mümkün değil...B)

Marziye şimdi bayrammı geldi ziyaretemi gidilecek kimsenin umurunda değil önceden bizim zamanımızda ki bayramlar nerdeeeee ailecek gidilirdi ben kendi oğlumu götüremiyorum arkadaşlarla sinamaya gitmek büyükler tatile gitmek sanki tatil kaçıyor şimdi kimsenin kimseye saygısı kalmamış sevgi yok ki saygı olsun kızım şimdi her şey bol biz bayramdan bayrama giyecek görürdük ama bayramların tadı vardı selam ve dua ile B)B)B)

by_cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı

dilema yazdı:

allah yar ve yardımcınız olsun benim bu yurtdışı ile ilgili acizane fikrim bir tek vatandaşımızın bile orda yaşamaması. ne kadar acı bi şey dir orada bayram geçirmek siz bizden daha iyi bilirsiniz ama ben düşünmek bile istemiyorum allaha emanet ol

by_cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
--------------------------------------------------------------------------------

NERDE O ESKİ BAYRAMLAR!

Ve o beklenilesi gün nihayet gelirdi. Erkenden kalkarak kendimizi aile büyüklerimizle birlikte camide bulurduk. Eve koşarak gelir biran önce kıyafetlerimizi giymek isterdik çünkü dışarıda arkadaşlarımızla birlikte bayramlaşacağımız komşularımızı ziyaret vardı. Saçlarımızı bol su ile yana yatırmaya çalışır, hoş kokalım diye de kolonyalanırdık.

Aile büyüklerimizin elini öptüğümüz ceplerimizi doldurduğumuz Bayram harçlıkları ve şekerlerle bir bayram coşkusunu böylelikle geride bırakırdık.

Şimdi belki büyüdük belki de büyüdüğümüz için kıyafetlerimizi yatağımızın baş köşesine dizemiyoruz ya da alınan kıyafetlerimizin kokusu bize o dönemki günlerin heyecanını vermiyor artık

acaba bayramlar mı eskidi bizmi bence biz eskidik
bu nerde o... sözünü herkes söylemek zorunda bayramların güzelliğini o günahsız çocuklar yaşar oysa biz günahaımıza günah ekliyor ve bunun farkında olarak bayrama giriyoruz yaşamın ağır yükü her gün sırtımıza biraz daha yükleniyor

marziye

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
marziye yazdı:

Marziye şimdi bayrammı geldi ziyaretemi gidilecek kimsenin umurunda değil önceden bizim zamanımızda ki bayramlar nerdeeeee ailecek gidilirdi ben kendi oğlumu götüremiyorum arkadaşlarla sinamaya gitmek büyükler tatile gitmek sanki tatil kaçıyor şimdi kimsenin kimseye saygısı kalmamış sevgi yok ki saygı olsun kızım şimdi her şey bol biz bayramdan bayrama giyecek görürdük ama bayramların tadı vardı selam ve dua ile B)B)B)
çok haklısın annem çokk şimdi çoçuklar sinemada büyükler zaten tatil planlarında
Allah yardımcımız olsun....B)

Kaan Erdem

Yönetici

ço güzel yazmışsınız gerçekleri ve doğruyu.

DEMEK Kİ EVVELDEN HER COCUK AYNI ŞEYİ YAŞAMIŞ.BİZDE BAYRAMLIKLARIMIZI YATAĞIN UCUNA KOYARDIK ,AYAKKABILARIMIZI DA.VE ONLARA BAKA BAKA UYURDUK.HİÇ SABAH OLMAYACAKMIŞ GİBİ.SABAHIN EN ERKEN SAATİNDE SESSİZCE EVDEN ÇIKARDIK ZATEN BÜTÜN ÇOCUKLAR DIŞARIDA OLURDU.ŞEKER TOPLARDIK.ELİMİZ CEBİMİZ DOLAR TAŞARDI..............

ASLINDA YİNE ÇOCUKLARDA BU DUYGULARI HALA YAŞIYOR.BİZİM BUNLARI YAŞAYAMAMIZIN SEBEBİ TEK BİR ETKENE BAĞLI SADECE ŞU AN ÇOCUK OLMAMAMIZ...VS.

ALLAHA EMANET OLUNUZ.PAYLAŞIMINIZ GÜZELDİ.....

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

KAAN ERDEM yazdı:
ço güzel yazmışsınız gerçekleri ve doğruyu.

DEMEK Kİ EVVELDEN HER COCUK AYNI ŞEYİ YAŞAMIŞ.BİZDE BAYRAMLIKLARIMIZI YATAĞIN UCUNA KOYARDIK ,AYAKKABILARIMIZI DA.VE ONLARA BAKA BAKA UYURDUK.HİÇ SABAH OLMAYACAKMIŞ GİBİ.SABAHIN EN ERKEN SAATİNDE SESSİZCE EVDEN ÇIKARDIK ZATEN BÜTÜN ÇOCUKLAR DIŞARIDA OLURDU.ŞEKER TOPLARDIK.ELİMİZ CEBİMİZ DOLAR TAŞARDI..............

ASLINDA YİNE ÇOCUKLARDA BU DUYGULARI HALA YAŞIYOR.BİZİM BUNLARI YAŞAYAMAMIZIN SEBEBİ TEK BİR ETKENE BAĞLI SADECE ŞU AN ÇOCUK OLMAMAMIZ...VS.

ALLAHA EMANET OLUNUZ.PAYLAŞIMINIZ GÜZELDİ.....[/quote

Aslında biz çocuklarımıza yaşattığımız için yaşıyorlar ama ne aileler var gezmekten başka düşünceleri yok engel oluyorlar diye büyüklerinle alakalarını kesmiş sevgi saygı kalmamış dede den nine den haberleri yok ama çok şükürler olsun bizler büyüklerle küçüklerle bayram yapıyoruz ve çoçuklarımızada yaşatıyoruz :D:D:D

dilema

Kayıtlı Kullanıcı

hafize kardesim Allah razi olsun bunu soylemeniz bile yeter.Allahta sizi yalniz birakmasin.

Tayfun_Dokgoz

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN HERKESİN KURBAN BAYRAMINI EN İÇTEN DİLEKLERİMLER KUTLARIM BÜYÜKLERİMİN ELLERİNDEN KÜÇÜKLERİMİN GÖZLERDİNDEN ÖPERİM RABB'İM NİCE BAYRAMLARA ERDİRMEYI NASIL ETSIN. ( AMİN )

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Tayfun_Dokgoz yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN HERKESİN KURBAN BAYRAMINI EN İÇTEN DİLEKLERİMLER KUTLARIM BÜYÜKLERİMİN ELLERİNDEN KÜÇÜKLERİMİN GÖZLERDİNDEN ÖPERİM RABB'İM NİCE BAYRAMLARA ERDİRMEYI NASIL ETSIN. ( AMİN )

bende sizlerin bayramını kutluyorum Cenabı Allahım daha nice bayramlara erdirsin inş selam ve dua ile :D:D:D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

dilema yazdı:
hafize kardesim Allah razi olsun bunu soylemeniz bile yeter.Allahta sizi yalniz birakmasin.

inş biz her zaman büyüklerimizle yaşadık Rabbimin rızasını kazandıysak en güzel ödüldür bize S.A

dilema

Kayıtlı Kullanıcı

cok ozur diliyorum size hitab seklim bundan sonra sitenin annesi olacak ben sizin yasinizi bilmiyordum yeni ogrendim.Allah hepimizden razi olur insallah

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

dilema yazdı:
cok ozur diliyorum size hitab seklim bundan sonra sitenin annesi olacak ben sizin yasinizi bilmiyordum yeni ogrendim.Allah hepimizden razi olur insallah

Yok yok özür dileyecek birşey yokben hepinizini evladım gibi görüyorum B)B)B)

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN HAFİZE ANNE ÇOK HAKLISIN ÇOK ESKİ Bİ GEÇMİŞİM YOK AMA BENİM ZAMANIMDADA ÖYLEYDİ HİÇ SABAH OLMAYACAK GİBİ GELİRDİ HEYECANDAN.GALİBA BİZDE ESKİDİK AMA BENİM YEGENLERİM HİÇ HEYECANLANMIYORLAR BELKİDE HER İSTEDİKLERİ ANINDA YAPILDIĞI İÇİN O ALINANLARIN Bİ DEĞERİ KALMIYO YANİ BİZ ESKİMEDİK DEVİR DEĞİŞTİ YAŞANTILAR DEĞİŞTİ.RABBİM SONUMUZU HAYR ETSİN. SİZİN DE BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN ŞİMDİDEN HAFİZE ANNEM DUALARDA BULUŞMAK DİLEĞİYLE:D:D:D

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt