Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Nefis Nasil Yenilir ? (1 Kullanıcı)

burakakten

Kayıtlı Kullanıcı
merhabalar.ben burak.yaşım 15. BİR KONUDA BENİ BİLGİLENDİRMENİZİ İSTİYORUM
ben 15 yaşındayım.bazı nefislerime yenik düştüm .ama yeminimi hiç bir zaman bozmadım.bir konu var ve o konuda neredeyse her zaman nefisime yenik düşüyorum.elimde değil ve ben bunu yapmak istemiorum...ama nefisime yenik düşüorum.ama her seferinde allaha yalvarıorum.ama içim rahat olmuor.
işlerimin iyi gitmeme korkusu acaba bu yüzdenmi...nefisimi kırmak için ne yapmam lazımm.BU DURUM BENİ ÇOK HUZURSUZ YAPIYOR

sarmasik

Kayıtlı Kullanıcı
allah yardımcın olsun kardeşim..bol bol dua et.nefsimiz en büyük düşmanımız çünkü...allaha sığın için rahat olsun...nefsine yenik düşmemek için savaş ama kaybeden sen olma..dogruyu kavrayabiliyosun dogru olanı yol edin yanlış gelene diren...

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Allahı zikrederek, ibadet yaparak...farzları sünnetleri yerine getirerek , başka yol yoktur

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
ama tabi iyi dost edinmek lazım çünkü insan dostu gibidir...
namazı kılmaya başlamadan önce idi, tesadüfen bulduğum Hz. Abdülkadir Geylanin kitabını okudum orda şöyle yazıyordu : "Ya Rabbi Sana yaklaştıran herşeyi bana yaklaştır, Senden uzaklaştıran herşeyi benden uzaklaştır"

yurdanur seçen

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili kardeşim nefsi yenmek bizler için imkansızdır çünkü nefsini yenmiş olan şahıs peygamber olur. artık peygamber gönderilmeyeceğine göre nefsini yenemezsin.onu ancak yorarsın yıpratırsın ondan hep bir adım daha önde olarak zekanla onu bezdirirsin.unutma sen bir müslümansın sen ondan değil o senden korksun.hangi konuda o mendebura yeniksin bilmiyorum ama benden sana abla nasihati başını dik tut herzaman dikyürü sadece gözlerin etrafa değil yüreğine baksın niye böyle dik ve gururlu yürüyorsun diye soranlara ELHAMDÜLİLLAH müslümanım da ondande.ozaman seni hiç kimse yenemez.
(gece namazlarına kalkmayı unutma nefsin en sevmediği ibadetlerden birisidir.Farz namazlarının haricinde her fırsatta nafiledekıl ve bol bol dini kitaplar oku.BOŞ Kalmazsan nefsini dinleyip onunla konuşmaya fırsatın olmaz.
ALLAH'u tealanın RAHMET'i ve PEYGAMBER (S.A.V.)'in şefaati üzerine olsun.ALLAH'a emanet ol.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt