Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

NEDEN? (1 Kullanıcı)

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykümselam Kardeşim.ben yazdığım yorumalarda bunu sık sık yazıyorum kardeşm.bu tamamen maneviyat yetersizliğinden,maneviyat eksikliğinden ve islamın yaşayış biçiminin bilinmemesinden kaynaklanıyor.kardeşim bu düşüncede gerçekten çok insan var.ama bizede bu konuda çok görev düşüyor.en başta öğrenip onlara öğretmek,namaz dinin direğidir..rabbim herkese nasip eylesin inşAllah.şu zamanda gerçekten nefis ile mücadele etmek zor.ama buda bizim elimizde kardeşim.yeter ki bunu isteyelim. her şeyin başında Allah korkusu olmalı sen bunu anlatmaya çalış onlara.namaz kılmayanın akıbetini anlat ..kardeşim sen büyüklerine onların anlayacağı dilde bir şeyleri anlatmaya çalış,rabbim bu konuda sana yardım edecektir.kardeşim bunlarıda onlara oku inş..yararlı olacaktır inş.
"Namazı özürsüz kılmayanlar

(Kurretül'uyûn) kitâbındaki hadîs-i şerîfde buyuruldu ki, (Namâzı özürsüz kılmayan kimseye, Allahü teâlâ onbeş sıkıntı verir. Bunlardan altısı dünyâda, üçü ölüm zamânında, üçü kabirde, üçü kabirden kalkarkendir. Dünyâda olan altı azâb:

1) Namâz kılmayanın ömründe bereket olmaz.

2)Allahü teâlânın sevdiği kimselerin güzelliği, sevimliliği kendinde kalmaz.

3) Hiçbir iyiliğine sevâb verilmez. [Bu hadîs-i şerîf gösteriyor ki, farzları vaktinde kılmayanların sünnetleri kabûl olmaz. Ya’nî sünnetlerine sevâb verilmez.]

4 )Duâları kabûl olmaz.

5) Onu kimse sevmez.

6 )Müslümânların iyi duâlarının buna fâydası olmaz.

Ölürken çekeceği azâblar:

1 ) Zelîl, kötü, çirkin can verir.

2 ) Aç olarak ölür.

3 ) Çok su içse de, susuzluk acısı ile ölür.

Kabrde çekeceği acılar:

1 ) Kabir onu sıkar. Kemikleri birbirine geçer.

2 )Kabri ateşle doldurulur. Gece, gündüz onu yakar.

3 )Allahü teâlâ, kabrine çok büyük yılan gönderir. Dünyâ yılanlarına benzemez. Hergün, her namâz vaktinde onu sokar. Bir ân bırakmaz.

Kıyâmetde çekeceği azâblar:

1 ) Cehenneme sürükleyen azâb melekleri yanından ayrılmaz.

2 )Allahü teâlâ, onu kızgın olarak karşılar.

3 ) Hesâbı çok çetin olup, Cehenneme atılır)."

..selam ve dua ile

konak

Kayıtlı Kullanıcı
RE: NEDEN?

Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Namaz, Güler kardeşimin de belirttiği gibi inancımızın direğidir. İnsanlara kendi yaşamlarından örnekler vererek onlarda uyanışa vesile olun bence. Bu kadar yıl yapmadığınız ibadetlerden dolayı pişmanlık duymalarını sağlayın. İman ve Kur'an ile yaşayan çevrenizden örnekler sunun kendilerine. Onların toplum içerisindeki güzelliklerine dikkat çekin. Hz. Ali'nin bu konu ile ilgili güzel bir söylemi var bilirsiniz.
Neden ibadet yapıyorsunuz diye soranlara şu dağın arkasını görebiliyor musunuz diye karşılık vererek şimdi biri size oradan düşmanın geldiğini söylüyor. size düşen silahlanıp karşılamak mı yoksa körü körüne beklemek mi? Elbette silahlanmaya çalışırsınız. Gerçek alemde cennet ve cehennemden bahsedilmekte ben inancımın gereğini yaparak cennet için mücadele etmekteyim eğer varsa hazırlıklı olduğum için ben karlıyım. Yoksa da kaybedecek birşeyim yok. Eğer var ise işte o zaman sen kaybedenlerdensin demiş.
Belki yanlış hatırlıyor olabilirim. eğer yanlışlıklarım varsa lütfen düzeltin.
Rabbim iman ve Kur'an ile yaşayan kullarından eylesin hepimizi.
selam ve dua ile.

iman

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamu aleykum kardeşler!
elzem kardeş haklısın neden diye sorduğumuzda bu ve bunun gibi bir sürü bahaneyle karşılaşıyoruz malesef

Müslümanım diyen bir insan niçin namaz kılmak istemez ?FEYZULLAH BİRIŞIK_polen yayınları

1. Namaz kılmak içn kendimi hazır hissetmiyorum
2. Birkaç dafa denedim ama alışacağımı zannetmediğim için bıraktım.
3. Okunacak duaları bilmediğim içn kılmıyorum
4. Kılmam gerektiğine inanmadığım için kılmıyorum
5. Kalbim temiz oldugu için kılmıyorum
6. Allahın namazıma ihtiyacı olmadığı için kılmıyorum
7. Özgür olduğum için kılmıyorum
8. Hergün namaz kılmaktan sıkıldığım için namaz kılmıyorum
9. Ailemin baskısına inat kılmıyorum
10. Çalısıyorum. İşyerinde ortam müsait olmadığı için kılmıyorum.
11. Ailemin namaz kılmayacaksın baskısından dolayı namaz kılamıyorum.
12. Abdest almaya üşeniyorum.
13. Zamanım olmuyor vakit bulamıyorum.
14. Abdest almak makyajımı bozdugu ıcın namaz kılamıyorum.
15. Çok günahkarım. Kılacağım namazların kabul olmayacağına inanıyorum.
16. Kendimi namaza veremiyorum. Olmadık seyler akılma geliyor. Bu yüzden kılmıyorum.
17. Arkadaş cevremde namaz kılan yok. Onlardan etkilendim.
18. Bazı ozgurluklerimin kısıtlanacagı düşüncesiyle namaz kılmıyorum.
19. Bir vakit kaçırınca moralim bozuluyor. Kılacaksan tam kılacaksın diyorum.
20. Namaz kısmet meselesi. Allah'tan bir uyarı, bir ışık bekliyorum.
21. Küçükken alıştırmadılar. Şimdi de zor geliyor.
22. Çoçuklarla uğraşırken namaz kaçıyor sonra da birikiyor. Kılmak zor oluyor.
23. Namaza başlayıp sonra bırakacağımdan korkuyorum.
24. Bazı namaz kılanların hatalarını gördüğümden soğudum. Kılıp Allah' ı mı (Haşa!) kandıracağım dedim.
25. Gerici ya da yobaz olarak anılmaktan korktugum için namaz kılmıyorum.
26. Namaz kılıyordum. Fakat hayatımda bir değişikil olmayınca bıraktım.
27. Gencim. Yaşlanınca kılmayı dusunuyorum.
28. Namaz kılmıyorum ama kılanlardan daha durustum.
29. Nefsime yenik düştüğüm için namaz kılmıyorum.
30. Namaz kılmadığımda cehenneme mi gireceğim ? sonunda cennete girmeyecek miyim ?
bu kitabı kılmayan arkadaşlarınıza verebilirsiniz.bu bahanelere çok güzel cevap verilmiş kitapta

Abdulbaki

Kayıtlı Kullanıcı

İMAN KARDEŞ BU YAZDIGIN BAHANENELERİN KİTABİ ÇIKTI 117SAYFA KİTABİN ADI MÜSLÜMANIM DİYEN BİR İNSAN NİÇİN NAMAZ KILMAK İSTEMEZ. BU ESERİN YAZARI FEYZULLAH BİRIŞIK OKUDUM BEN SİZEDE TAVSİYE EDİYORUM . FİYATI 2 YTL BENCE HEMEN OKUYUN NAMAZ İÇİN EN İYİ KAVRAM.

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı

SELAM, BENDE İSTERDİM Kİ GÜNÜMÜZ O DÖNEMLERDEKİ GİBİ OLSUN RABBİM BİZİ BU ZAMANDA YARATMIŞ,O DÖNEMDEKİ GÜZELLİKLERİ YAŞATMAKTA YİNE BİZİM ELİMİZDE. AMA MAALESEF BİLEREK YA DA BİLMEYEREK BUNU YAPMIYORUZ. GÜLER KARDEŞİMİZİN YAZDIKLARI OKUYUNCA GERÇEKTEN ÇOK ÜRPERDİM, KORKTUM. RABBİM KİMSEYE YAŞATMASIN, KORUSUN HEPİMİZİ.. DOĞRU YOLDAN AYIRMASIN, SAPAN SAPKINLARA DA DOĞRU YOLA ULAŞMAYI NASİP ETSİN... ŞU MÜBAREK GÜNLERİN YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE DUALARIMIZI KABUL, GÜNAHLARIMIZI AF EYLESİN..

Hakan Ozdemir

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH (CC) razi olsun elzem kardesim seninde belirttigin gibi bende bu konuda oldukca ilginc cevaplar aliyorum ornegin "Tamam namaz borcum biliyorum borcum neyse oderim ama benim kalbim temiz onu bunu dusunerek kilinan namaz kabul olmaz"diyorlar.Ve ben hep soyle cevap veriyorum senin kalbin Peygamberdendemi temiz o ki iki cihan sevgilisi sabahlara kadar namaz kilardi.Hangi ayet yada hadis kalbi kirliler siz namaz kilin,kalbi temizler siz yan gelin yatin diyor?.Yada gencler gezin tozun sakin namaz kilmayin yaslaninca kilarsiniz mi diyor?

esedturkey07

Kayıtlı Kullanıcı

herkes kendince bir şeyler söylemiş bana pek bi şey kalmamış söyleyecek.....
paylaşımlarınız için eşekkürler...

iman

Kayıtlı Kullanıcı

eselamu aleykum
abdulbaki kardeş ben zaten orda kitabı tavsiye ediyorum biraz daha dikkatli okursan orda kılmayan arkadaşlarınıza tavsiye edebileceğinizi, yazarı ve yayının adını yazdığımı görürsün selametle

Abdulbaki

Kayıtlı Kullanıcı

iman kardeş tekrarlamış olmuşum kötümü ettim .

iman

Kayıtlı Kullanıcı

yok ya iyi ettin kardeş yanlış bişe dediysem kusuruma bakmayasın
selametle:)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

aLLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM. hep uzun emel peşinde koştuğumuz için cevap normaldir. Çünkü 60 yaşın kadar garantimiz var demi? tabiki yok ama şeytan daha gençsin hele şu zevklerin tadına bak yaparsın onlara zaman var, kaçmıyor ya yarın yaparsın, ooo ikindiye daha 1 saat var öğleyi kılarsın 1 saatte diye bizi devamlı aldattığı için yaşamayı devamlı düşündüğümüz için hiç ölmeyeceğimiz için (haşa) böyle düşünüyoruz. Sadece o amcada yok bunlar bizde de var. Bİ SORALIM MI KENDİMİZE NE DERSİNİZ.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

Bu beden bu gönül onlarla ve onları çok sevmekte insan bi sohbette konu sevgılıden acıldıgında ve onun arkadasları dostları sahabelerden acıldıgında hep kendımızı orda hısederız.tuylerımız dıken dıken olur deriz keşke onların yurup bastıgı kum tanesi olsaydık bu tabi benım dusuncem göklerdeki yıldızlar kadar salat ve selam onlara olsun.bu beden rabbim nasip ederse ölünce onlarla olucak ve onları sevdiklerimizi Rabbim nasip ederse diyeceğim dir ki BEN SİZİ DÜNYADA İKEN ÇOK AMA ÇOK SEVİYORDUM Rabbim naip eder onlara komsu olmaya inşallah ama bu aciz gunahkar kul nasıl hesap verecek ??????

Allaha emanet olunuz B)B)B)

edaalican

Kayıtlı Kullanıcı

kardes emegine eline saglık...NEDEN kaçamak kelimesi

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt