Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

neden şükretmeliyiz (1 Kullanıcı)

mrtcann5

Kayıtlı Kullanıcı
evet arkadaşlar neden şükretmeliyiz.yaşadığımız sıkıntılara nasıl karşı çıkmalıyız.

mrtcann5

Kayıtlı Kullanıcı
neden değilde nasıl şükretmeliyiz orda hataya düştüm özür dilerim

muberra

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ın her verdiğine razı olmalıyız. Her durumda şükretmeliyiz. Sahip olduğumuz imana,sağlığa,nimetlerin tümümüne şükretmeliyiz. Ayrıca başımıza bir dert sıkıntı geldiğinde de isyan etmemeliyiz. Çünkü bunun da bir sonu var. Bu dert sıkıntı geçip gidince belki ortaya bizim için hayırlı bir durum çıkacak. İşte bu yüzden her durumda Elhamdulillah demeliyiz. Selametle kardeşim...

beyaz glayör

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ın her verdiğine razı olmalıyız. Her durumda şükretmeliyiz. Sahip olduğumuz imana,sağlığa,nimetlerin tümümüne şükretmeliyiz. Ayrıca başımıza bir dert sıkıntı geldiğinde de isyan etmemeliyiz. Çünkü bunun da bir sonu var. Bu dert sıkıntı geçip gidince belki ortaya bizim için hayırlı bir durum çıkacak. İşte bu yüzden her durumda Elhamdulillah demeliyiz. Selametle kardeşim...

Elhamdülillah demeliyiz
ayrıca her şer de bir hayır vardır sözünü ve
sıkıntılarla imtihan olduğumuzu unutmamalıyız

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Rahman ve Rahiym olan ALLAH'ın adıyla,
önce istersen şükür nedir ona biraz bakalım ve nasıl şükredeceğimize değinmeye çalışalım İnşaAllah;

Şükür, her nimetin ALLAH’tan geldiğini bilip dil ile de hamd etmektir. ALLAHü Teâlâ cc'nun emirlerini yapıp yasak ettiklerinden sakınmak şükretmek olur. İnsanların hidayeti için çalışmak, onları irşat etmek de şükür sayılır.

Şu üç şeyi yapan tam şükretmiş olur:
1- Bir nimet gelince bunu ALLAHtan bilip şükretmek.
2- ALLAHü Teâlâ cc'nun verdiği her şeye razı olmak.
3- Verilen nimetten istifade edildiği müddetçe, ALLAHü Teâlâ cc'na isyan etmemek.

(Şükrederseniz elbette nimetimi artırırım.) (İbrahim 7)

Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Bir kimse, hasta, sakat birini görünce, "ALLAHü Teâlâ cc'na hamdolsun ki beni böyle etmedi. Bundan ve daha başka dertlilerden üstün kıldı." derse, nimetin şükrü olur.) [Beyhekî]

Selam ve dua ile...

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
ben yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama her zaman ve her durumda şükretmek için kendi kendime on anki sahip oldugum durumun ya da potansiyelin daha azını da sahip olabilirdim diyerek şükrediyorum... ya da canlı olarak daha azına sahip insanları görerek ya da duyarak... iyi ya da kötü kazançlı ya da zararlı neyle karşılasırsam karşılaşayım hep şükretmek insana huzur veriyor...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt