Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Neden sigaraya basladiniz (1 Kullanıcı)

CenneteDavet

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
cennetedavet.wordpress.com
Esselamün aleyküm

aranizda belki bilenler vardir sigarayi birakmak istiyorum diye bir konu acmistim
mümin kardeslerimiz sagolsun destek ciktilar ve bende bu konu hakkinda üzerine gitmeyi karar aldim ve insanlarin neden sigaraya basladiklarini ögrenmek istedim bunu ögrenmemin amaci sigaraya henüz baslamayan arkadaslar bir nebze olsun ibret almasi icindir onun icin sigaraya icen arkadaslardan ricam neden basladiklarini anlatip baslamamis olan arkadaslarimiza bu konu yardimci olmak

ben sigaraya neden basladim : kötü arkadas cevremden olsa gerek sende bir dene diye basladi ben 19 yasindayim bir sene önce basladim yani 18 yasima kadar icmemistim tabi kücükken bende bir kere deneyim dedim ama sonra birdaha dokunmamistim yas 18 geldi sorumluklar cogaldi stresler artti bagzen issizlik bagzen askerlik her neyse bende bu stresi atmak icin bir yol aradim seytan bizede vesvese verdi basladim simdi ise birakmanin müchadelesindeyim
ve cok pismanim

baslamamis arkadaslara tafsiyem : arkadas cevrenize dikkat edin !! büyüklerinizden bunu örnek almayin ve stres atmak icin bir sigara icerim bende rahatlarim düsüncesine varmayin ;)

''levent''

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum ben yaklasık 11 yıldır içiyorum.su son 1 senede siğaradan o kadar müzdaribim ama bırakamıyorum kaç kez paketi çöpe attım ertesi gün aldım, :( o kadar acı kı en son 50 küsür gün içmedim ama yine tekrar basladım nefsin elinde bir oyuncak gibiyim bu konuda muzdaribim ama üzülmek yetmiyor işte açıkcasıda bilmiyorum inşallah sende bende bırakırız.baslama sebebi kesinlikle arkadas cevresi.benim kanımca.

F!L!Z

Kayıtlı Kullanıcı
esselamun aleyküm 7 yıl sigara kullandım. bırakmak için elimden geleni yaptım ( yada ben öyle sandım ).arkadaşlarım destek oldular fakat bırakamdım. ama taki bu yola girene kadar Allahın bana lütfettiği bu güzel sağlıklı bedenimi ben hangi hakla zehirliyorum sorusu defalarca sordum. bu kesinlike psikolojik yani beyinde bitirilmesi gerken bi konu. Allah yar ve yardımcınız olsun inşAllah.

ufuk1335

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar bende aylar ca bıraktım çok kez sonra tekrar gene başladım malesef inşallah bu pıslıgı bırakmayı rabbımız nasıb eder dusunsenıze arkadaslar ne kadar cok hak var uzerımızde sıgara yuzuden bu 3 aylar bıze yardımcı olur ınsallah oruc ınsallah bıze yardım eder gelın bır soz verelım son gun ramazanın 1 olsun bırakmak ıcın 1 kadar sureklı denıyelım ..

Ramazanın 1 ıse kesınkez bır soz verelım ve bır daha ıcmemeye rabbımıze soz verıp nefsımızı yenelım..

Ne dersınız..!!!!!!!!!!!

´´GüLiѕтaи´´

Kayıtlı Kullanıcı
SeLamun aLeyküm...

ßen bi 7. sınıfta.. ßi de lise 1 de arkadaşLarımLa içtim..
ArkadaşLarımı iyi seçseydm içmezdm sanırım...
Ama bu 2-3 sene içinde topLam sadece 1 paket içtim...
Sık sık içmedm çok şükür...

ve artık bi paket değiL bi sigara biLe içmeyi düşünmüyorm...
inşALLAH kmse başLamaz...BaşLayanLarda bırakır....

SeLam ve dua iLe...

YaralıGönül

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm.

Dediğiniz üzere bende arkadaş çevresinden etkilenlerdenim. :( ve yaklaşık 9 senedir içiyorum.

2 sene önce bırakmıştım ve çok rahattımda ama öss stresi yüzünden yaklaşık 6 ay önce tekrar başladım. tekrar bırakmaya gayret ediyorum ama....

İnşallah bu illetten, ben ve bırakmaya niyetlenen arkadaşlar en kısa zamanda bırakırlar.

Vesselam....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt