Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Neden Şeytan Yaratıldı ki...??? (1 Kullanıcı)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Şeytanlar yaratılmasaydı, biz de...

Üç aylar, durum muhakemesi yapma zamanlarıdır.
Ne haldeyiz?
Nasıl olmalıyız?
"Nefsiyle savaşmak mümine büyük şandır, Mücahit, Allah için nefsiyle savaşandır"

Üç ayları nasıl ihya edebiliriz?

Her an ölebiliriz, öyleyse her an helal dairede bulunmalıyız ki, helal daireden ahirete gidelim.
Böylece günün saniyeleri bile mübarek olur.
Bir savaş var ki o her zaman yapılır.
Özellikle üç aylarda o savaş artar.
O savaş, nefsiyle savaşmaktır.
"Nefsiyle savaşmak mümine büyük şandır,
Mücahit, Allah için nefsiyle savaşandır"

Bir gün bir arkadaş dedi ki:
"Şeytanlar yaratılmasaydı, biz de ona uyup cehenneme gitmezdik."

Ona dedim ki:
"Şeytanlar ateşten yaratılmış. Ateş, insanın yardımcısıdır. Fakat insan, yemek pişirdiği ateşe elini sokarsa ateşten zarar görür. Böylece iyi bir yardımcısını kendine düşman bilir."

Her yaşlanan insan geçmişe bakıyor, kaybettiklerinin bulduklarından çok daha kıymetli olduğunu anlıyor fakat zamanı geri döndürmek mümkün değil.
Öyleyse geçmişi bırak değiştiremezsin, geleceği bırak hükmedemezsin. Bulunduğun anı İslam'a uydur.

Müslüman'ın üç aylarda yapacağı iş, Müslümanca hayatını devam ettirmek, kaza namazlarını eda etmek, daha çok Kur'an okumak ve tevbe istiğfar etmektir.
Şu mübarek ayların yüzü suyu hürmetine dinî anlayışımızı yeniden ele alalım ve diyelim ki:
"Acaba ben İslam'ın hangi emrini yapmıyorum?"
Asıl olan, her Müslüman'ın noksanlarını, günahlarını tek tek bilmesi sonra da o noksanları tamamlamaya çalışmasıdır.
Aksi halde plastik çiçekle, fıtrî olan arasında ne kadar fark varsa, gerçek Müslüman'la, şuursuz Müslüman arasında o kadar fark vardır.

Üç aylar, durum muhakemesi yapma zamanlarıdır.
Ne haldeyiz?
Nasıl olmalıyız?
Bu mübarek günler, değişmemize sebep oluyorsa, onlar ihya ediliyor demektir. Yok, birkaç ibadetle savuşturuluyorsa, haya etmeli, utanmalıdır.
Bir müfettiş olmalı, evvela kendi hayatını teftiş etmeli, kendi kendine rapor vermeli, derdini bulup, derman aramalıdır.

"Bize gayret yaraşır, merhamet Allah'ındır, Hükmü ati ne fakirin ne de şeyhin şahındır."

Ben şimdi hastayım.
Dua ediyorum,
"Allah'ım Şafi-i Hakiki sensin. Bana şifa ver. Sen nasip et, konferanslara gideyim, çalışayım..."

Kainatta hareketsiz bir tek cisim yok.
Cismin en küçük parçası atomdan tutun, koskoca güneş sistemine kadar her şey hareket halindedir.
Denizler dalgalanmasa balıklar yaşayamaz, rüzgar esmese hava kirliliği canlıları boğar...
Her yaratık gibi, insan da Allah'ın planına tabidir.
İyileşmem, çalışmam, o planın tecellisi olacak.

İnsan pek çok şeylerden zevk alır; fakat o sevinçlerin hepsi sahte.
En büyük zevk, hakiki lezzet, İslamiyet'e tabi olmaktır...

Allah hepinize sıhhat ve afiyet versin.
Hastalara şifa, dertlilere deva versin.

Allah'a emanet olun.

Alıntı: Hekimoğlu İsmail

NOT: Rabbim acil şifalar versin değerli büyüğümüze...

mavci

Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

Bir gün bir arkadaş dedi ki:
"Şeytanlar yaratılmasaydı, biz de ona uyup cehenneme gitmezdik."

Ona dedim ki:
"Şeytanlar ateşten yaratılmış. Ateş, insanın yardımcısıdır. Fakat insan, yemek pişirdiği ateşe elini sokarsa ateşten zarar görür. Böylece iyi bir yardımcısını kendine düşman bilir."

Her yaşlanan insan geçmişe bakıyor, kaybettiklerinin bulduklarından çok daha kıymetli olduğunu anlıyor fakat zamanı geri döndürmek mümkün değil.
Öyleyse geçmişi bırak değiştiremezsin, geleceği bırak hükmedemezsin. Bulunduğun anı İslam'a uydur.

mavci

Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

Her an ölebiliriz, öyleyse her an helal dairede bulunmalıyız ki, helal daireden ahirete gidelim.
Böylece günün saniyeleri bile mübarek olur.
Bir savaş var ki o her zaman yapılır.
Özellikle üç aylarda o savaş artar.
O savaş, nefsiyle savaşmaktır.
"Nefsiyle savaşmak mümine büyük şandır,
Mücahit, ALLAH için nefsiyle savaşandır"

tuareg

Kayıtlı Kullanıcı

Bu sözün anlamı çok güzel ve düşündürücü.
Ben bu söze farklı yaklaşımlarda yüklenebileceğini düşündüm.
Şöyleki;
Yemeğin pişmesine nasıl ateş yadımcı oluyorsa, insanın olgunlaşmasınada şeytan sebep oluyor.İnsan günahlar işledikçe ve bunlardan feyz alıp af diledikçe olgunlaşıyor.

"Hadis-i şeriflerde ifade edildiği üzere (Müslim, “Tevbe”, 9), insanlar hiç günah işlemeseydi, Allah yeni insanlar halk eder, onlar günah işler sonra tevbe ederler ve Allah onları mağfiret ederdi."

İnsan eğer İslamın gereklerini yerine getiriyorsa, Şeytan İnsanın, Allah ( C.C ) huzurunda mertebesini artırmasında fayda sağlıyor.Günahlarından vazgeçip gerçekten yürekten tevbe ettikçe olgunlaşıp, mertebesini yükseltebilir.

Pişen yemek örneğine gelince, eğer yemek yeteri kadar ateşe maruz kalırsa, ne fazla nede az gerçekten yenecek kıvama gelir.
Eğer yemek çok fazla ateşe maruz kalırsa yanar, kül olur.Yani tamamen faydasız hale gelir.

İnsan içinde aynı koşullar geçerli.İnsan günahlar işleyip, hata yaptığını zamanında anlar ve zamanında tevbe ederse, günahların tekrarından kaçınırsa olgunlaşır mertebesini yükseltebilir.Yani yemek tam anlamıyla ateşte pişmiş olur.

Ama İnsan israrla günahlar işlemeye devam eder ve af dilemezse, çok ateşte duran yemek gibi faydasız hale gelir.

mavci

Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

Bu sözün anlamı çok güzel ve düşündürücü.
Ben bu söze farklı yaklaşımlarda yüklenebileceğini düşündüm.
Şöyleki;
Yemeğin pişmesine nasıl ateş yadımcı oluyorsa, insanın olgunlaşmasınada şeytan sebep oluyor.İnsan günahlar işledikçe ve bunlardan feyz alıp af diledikçe olgunlaşıyor.

"Hadis-i şeriflerde ifade edildiği üzere (Müslim, “Tevbe”, 9), insanlar hiç günah işlemeseydi, Allah yeni insanlar halk eder, onlar günah işler sonra tevbe ederler ve Allah onları mağfiret ederdi."

İnsan eğer İslamın gereklerini yerine getiriyorsa, Şeytan İnsanın, Allah ( C.C ) huzurunda mertebesini artırmasında fayda sağlıyor.Günahlarından vazgeçip gerçekten yürekten tevbe ettikçe olgunlaşıp, mertebesini yükseltebilir.

Pişen yemek örneğine gelince, eğer yemek yeteri kadar ateşe maruz kalırsa, ne fazla nede az gerçekten yenecek kıvama gelir.
Eğer yemek çok fazla ateşe maruz kalırsa yanar, kül olur.Yani tamamen faydasız hale gelir.

İnsan içinde aynı koşullar geçerli.İnsan günahlar işleyip, hata yaptığını zamanında anlar ve zamanında tevbe ederse, günahların tekrarından kaçınırsa olgunlaşır mertebesini yükseltebilir.Yani yemek tam anlamıyla ateşte pişmiş olur.

Ama İnsan israrla günahlar işlemeye devam eder ve af dilemezse, çok ateşte duran yemek gibi faydasız hale gelir.

Allah CC. razı olsun inşallah...
Çok açıklayıcı bir yorumunuz oldu...

mavci

Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

Kovulmuş şeytanın şerrinden Allaha sığınırım...

dua1213pu.jpg

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm değerli abim
Rabbim razı olsun emeğine sağlık çok faydalı bir paylaşım..
Kötü olmasaydı iyinin kıymeti bilinmezdi elbette.
Şeytanda yaratılmasaydı insanlar nefsini terbiye edemeyecek ve kendine hükmedemeyecekti..
Allaha emanet olun
selam ve dua ile...

mavci

Yönetici
Ve Aleykumselam...

Ve Aleykumselam...

Selamünaleyküm değerli abim
Rabbim razı olsun emeğine sağlık çok faydalı bir paylaşım..
Kötü olmasaydı iyinin kıymeti bilinmezdi elbette.
Şeytanda yaratılmasaydı insanlar nefsini terbiye edemeyecek ve kendine hükmedemeyecekti..
Allaha emanet olun
selam ve dua ile...

ALLAH CC. cümlemizden razı olsun GÜL kardeşim...
Hayrı ve şerri yaratan Rabbimizdir...
Herşey zıddıyla bilinir der atalarımız...
Yani gece olmasa gündüzün, kış olmasa yazın, kötü olmasa iyinin kıymeti nasıl anlaşılacak değil mi?
Güzel yorumlarınız için teşekkürler...
Nasiplenmek duasıyla inşallah...

mavci

Yönetici

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Seytan olmasa, cehennem ve cennette olmazdi. Cennetin degeri de olmazdi. Melek olurduk ki onlarda nefs yoktur :D

mavci

Yönetici
Seytan olmasa, cehennem ve cennette olmazdi. Cennetin degeri de olmazdi. Melek olurduk ki onlarda nefs yoktur :D

Rabbim hiçbir şeyi sebepsiz yaratmamıştır...
Gaflete düşmememiz için bizlere bazı zorluklar ve sıkıntılar vermiş ve İMTİHAN ETMEKTEDİR...
İnşallah imtihanımız güzel olur sonuç itibarıyla...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Dünya imtihan dünyası... yaşam Sıratül Müstakim olunca ''İbtila'' kaçınılmaz onun için olsa gerek...
Ayrıca Allah C.C....Cehennem ehli olan Şeytan Lain in aciz ve layık olmayan olarak gördüğü ;İNSAN 'ın ulviyeti belirlensin için...
Şeytan Lain 'in utanması için...
Cehennemi Hak ettiğini bilmesi...idrak etmesi için...

mavci

Yönetici
Dünya imtihan dünyası... yaşam Sıratül Müstakim olunca ''İbtila'' kaçınılmaz onun için olsa gerek...
Ayrıca Allah C.C....Cehennem ehli olan Şeytan Lain in aciz ve layık olmayan olarak gördüğü ;İNSAN 'ın ulviyeti belirlensin için...
Şeytan Lain 'in utanması için...
Cehennemi Hak ettiğini bilmesi...idrak etmesi için...

Şeytan diyor ki " Bana mühlet ver, bu insanları yolundan çevireceğim..." diyor...
Rabbimiz de Kıyamete kadar mühlet veriyor ve " ...Benim kullarım senin arkandan gitmez..." diyor...
İşte böyle...
Ve kıyamete kadar İMTİHAN devam ediyor...

mavci

Yönetici

ylnz51

Kayıtlı Kullanıcı
Korkuyorum,birgün şeytan çıkıp affet ALLAH'ım insana uydum diyecek..!

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt