Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Neden insanları kırarız? (1 Kullanıcı)

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Neden insanları kırarız?

İnsanları kırmak kolay, oysa yeni dost kazanmak zordur. Her zaman böyle olur, yapmak zor, dağıtmak ise kolaydır. Bazen bunu isteyerek yaparız. Sonuç da ne olur? Arkadaşlık ilişkimiz biter. Köprüleri atmış oluruz. Hiç düşündünüz mü “Neden bunu yaparız?” Bir sebebi varmıdır? Çoğu zaman sebebini de bulamazsınız. Bir anlık duygu-davranış durumumuzun sonucudur bu. Öfke, kin, hırs, intikam bu kararı vermemize yani köprüleri kolayca atmamıza neden olur.

Bir de olayın başka yönü var. Kimse kimseye mecbur değildir, kimse kimseyle aynı evde yaşamak, aynı iş yerinde çalışmak zorunda değildir. İsteyen kapıyı açar gider. Kapanan o kapı, atılan köprü gibidir. Kapı bir daha açılmayabilir.
Oysa her bir insan ayrı bir dünya demekdir ve onlardan öğreneceklerimiz vardır. Bunu da bilmek lazımdır.

Biz ise insanlardan ayrıldığımız zaman nedense onları cezalandırdığımızı düşünürüz. Oysa bir bakıma kendimizi de cezalandırırız. Bunun da farkındamıyızdır? Tartışmada haklı da olabiliriz. Bu geçerli bir sebepmidir? Önemli olan sebep mi yoksa sonuç mudur? Haklı olup, dost kaybedip, yalnız kalmak iyimidir?

Hatırlamak gerekir. “Hayat oyun değildir.” Hata yapıp, affedilme şansımız çoğu zaman yoktur. her şeyi kolayca silemeyiz.

Mantığımızı ya da çıkarlarımızı her zaman iyi kullanamayız. Duygularımız çoğu zaman ön plana çıkar ve duygularımız mantığımızı dinlemez. Bu nedenle “kafanı kır, ama kalp kırma” prensibine uymamızda fayda vardır. Çünkü kalp evdeki vazonuz gibidir. Kırın, dünyanın en yapıştırıcısı ile yapıştırın ilk hali gibi olmaz, biraz bozulmuştur, kırılmasından dolayı izler vardır üzerinde, hem de hiçbir şekilde geçmeyecek olan izlerdir bunlar. Unutmayalım.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Sev dostum sev sevilmeyi bekleyip te sevmeyenler utansın ! :) biz görevimizi yapalım bizi, dost arkadaş kabul ederlerse etsinler etmezlerse canları sağolsun...
Birlik Beraberliğimizi ALLAH bozmasın müslümanlar olarak diye dua ederken duraksadım, biz berabermiyizki ? :(

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
İnsanları kırmadan kendi inancından da taviz vermeden yaşamın tadı harika gerçekten...
Kırılanlar mı? Kırılsınlar hiç laf söylenmeden (onlara uymadıgımız için bizi dışlayan, ayıranlar için de dert etmeyecegiz)
Ben buyum! Oh be rahatım şimdi!
Rabbime şükür! Demek ki herşeyi terkederken bile yüzümde, güven huzur (okunuyormuş) Rabbime olan ...
Sana dayanan mutlaka çıkacak bir yol buluyormuş...
Sana şükürler Rabbim! (ne dersin be nefsim! başka konu mu yok? her konuyu Rabbine baglıyorsunmuş, sana ne? bana göre her konu,onunla güzel , O'nunla özel, O'nunla çözülür güzel, güzel, başka? başka yok , istersen içimden düşünürüm?)

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Kalp kırmak Kabe'yi yıkmak gibidir ....
Çok önemli bir husus
Çok dikkatli olmamız lazım bu konuda

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt