Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

neden erkeklerin düğmeleri sağda,kadınlarınki solda (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
neden erkeklerin düğmeleri sağda,kadınlarınki solda

gömlek düğmelerinizin yeri cinsiyetinize göre değişiyor.. üstelik erkeklerin
düğmeleri sağda ve bu yüzden iliklenmesi kadınlarınkilere oranlar daha kolay.. ne büyük ayrımcılık !

aslında pek de ayrımcılık değil.. dünya üzerindeki insanların yaklaşık 10/11 'i sağ elini kullanır.. bu yüzden giysilere düğmelerin dikilmeye başlandığı zamanda erkeklere kolaylık olsun diye düğmeler sağa dikildiler..

düğmeler ilk çıktığında çok pahalılardı ve sadece zengin tabaka kullanabiliyordu.. bu tabakadaki kadınların hepsinin hizmetçisi vardı ve onlar bu kadınları giydiriyordu.. kadının karşısına geçen hizmetçi düğmeyi kolay ilikleyebilsin diye kadınlarda düğmeler sol tarafa dikilirdi..

yüzyıllar geçti, kadınlar kendilerini giyinir oldular.. ancak bu alışkanlık günümüze kadar değişmedi..

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
harikasın hafize anne nelerde ögretiyosun bize .)

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
neden erkeklerin düğmeleri sağda,kadınlarınki solda

gömlek düğmelerinizin yeri cinsiyetinize göre değişiyor.. üstelik erkeklerin
düğmeleri sağda ve bu yüzden iliklenmesi kadınlarınkilere oranlar daha kolay.. ne büyük ayrımcılık !

aslında pek de ayrımcılık değil.. dünya üzerindeki insanların yaklaşık 10/11 'i sağ elini kullanır.. bu yüzden giysilere düğmelerin dikilmeye başlandığı zamanda erkeklere kolaylık olsun diye düğmeler sağa dikildiler..

düğmeler ilk çıktığında çok pahalılardı ve sadece zengin tabaka kullanabiliyordu.. bu tabakadaki kadınların hepsinin hizmetçisi vardı ve onlar bu kadınları giydiriyordu.. kadının karşısına geçen hizmetçi düğmeyi kolay ilikleyebilsin diye kadınlarda düğmeler sol tarafa dikilirdi..

yüzyıllar geçti, kadınlar kendilerini giyinir oldular.. ancak bu alışkanlık günümüze kadar değişmedi..
sa annem.valla ben erkeğin düğmesinin sağda kadınınkinin solda olduğunu bile bilmiyordum:Kallah razı olsun.

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Essalamun aleykum ve rahmetullahu ve berakatuhu
Allah (c.c.) razi olsun.çok dikkatlisiniz.Güzel bir tespit. :G Ben hiç dikkat etmemistim.Sayenizde ögrenmis olduk.Rabbime emanetsiniz.B)

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
esselamu aleyküm hafıze annem eskiden magazıcılık yaptıgım için bunları cok iyi biliyorum şuanda zaten dikiş kursuna gıdıyorum burda da öğrenıyorum...Allah her daim razı olsun senden hayırlı günler annecim selametle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt