Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

NEDEN DUALARIMIZ KABUL OLMUYOR???? (1 Kullanıcı)

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı
DUANIN ETKİSİNİN ORTAYA ÇIKMASINI ENGELLEYEN AFETLERDEN BİRİ ACELE ETMESİ
KABULÜNÜN GECİKTİĞİNİ DÜŞÜNÜP KADERLENMESİ, DUAYA DEVEMI TERK ETMESİDİR.
BU KİŞİ TOHUM SAÇAN VEYE AĞAÇ DİKEN SONRA ONUN BAKIMINI YAPAN SULAYAN,SONRA DA OLGUNLAŞMASINI VE TOPLANACAK HALE GELMESİNİ BEKLETİP TERK EDEN KİŞİ GİBİDİR.

SAHİH-İ BUHARİ'DE, EBU HUREYRE'NİN(RADYALLAHU ANH) RİVAYETİYLE GEÇEN BİR HADİSTE RASULULLAH (SALLALAHU ALEYHİ VESSELLEM);

_SİZDEN HER BİRİNİZİN DUASI ACELE ETMEDİĞİ VE "İŞTE BEN RABBİME DUA ETTİM VE KABUL BUYURMADI"DEMEDİĞİ SÜRECE KABUL OLUNUR

SAHİH-İ MÜSLİM'DE PEYGAMBER EFENDİMİZİN(ALEYHİSSALATÜ VESSEELEM) ŞU HADİSİNİ GEÇMEKTEDİR;

_"BİR KUL GÜNAHI YADA AKARABASIYLA DARGINLIĞI GECİKTİRECEK BİR ŞEY DİLEMEDİKÇE VE ACELE ETMEDİKÇE DUASI DAİMA KABUL OLUNUR"

RASULLULLAH(ALEYHİSSALATÜ VESSELAM)'ME "YA RASULLULLAH O ACELECİLİK NEDİR?"DİYE SORULDU;

_"İNSAN DUA ETTİM DUA ETTİM DE DUAMIN KABUL EDİLDİĞİNİ HİÇ GÖRMEDİM DER.DİLEĞİNİN GECİKMESİNDEN DOLAYI USANIR DA DUAYI TERK EDER" DİYE CEVAP VERİR.

AHMED BİN HAMBEL'İN MÜSNED'İNDE ENES KANALIYLA ZİRETTİĞİ RİVAYET ŞÖYLEDİR;

_RASULLULLAH(SALLALLAHU ALEYHİ VESSELLEM)

"KUL ACELE ETMÖEDİĞİ MÜDDETÇE AFİYET BULUR"BUYURDU.

SAHABİLER "YA RASULLULLAH NASIL ACELE EDER? DİYE SORUNCA RASULLULLAH(ALEYHİSSALATÜ VESSELAM)

"RABBİME DUA ETTİMDE KABUL ETMEDİ DER" BUYURDU..

gavsulazam şeyh seyyid abdulkadir geylani hazretlerinin futuhulgayb adlı eserinden yararlanabilirsiniz.üsdat bediüzzaman said nursi'nin hastalar risalesinden yararlanabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt