selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü
fıtri bir ihtiyaç olarak azamet şeref ve şan. nam ün ya da bunların fena bulduğu yerde kudret. ALLAH(cc) kudret ve azamet sahibi olmak. isminin zikri ibadet olan.insanlara şeref şan korkudan emin olma vasfı veren. elinden tuutğunu değer üstü değerlerel en iyi şekilde ibata eden. o(CC) anılınca tazim bir gereklilik olur. SULTAN(cc) dünyevi her değerin üstünde karşılıksızlık kaydıyla verir. istediği karşılık ise kula değer katan şeref katan itaat ve onun en azim görünen hali kul hakkı. mümmin rabbisinin inayetiyle güven insanıdır. emindir. şeref ve haysiyet onda bulunan olmayınca sorgulanandır. hali vakti fiili kavli her şeyi özü sözü doğru olandır. o yürüyünce çevresinde halet değişiyorsa, kişi düne kadar yapmadığı yapamadığı şeyleri başarabiliyorsa bu mucizeyi halkeden odur(CC). ALLAH(cc) bir şeyi yapıyorsa kudret, ben diyebiliyorsam mucize. bir kişinin ahkamını değiştirmek. insanı halketmek. düne dair her şeyi bir çırpıda silip yeni bir ben yaratmak. bu işler bir çiçeği halketmek gibi. halbuki ben iyi hal sahibi değildim de o beni değiştirdi. yiyip içeni gezip tozanı düşünen yaptı yaşayan yaptı.ben beni yaratna beni halden hale sokup selaletten kurtarana kardeşini atasını hak nazarıyla tanıtana , annesinin babasının vermediği nimeti ihdas edene elbette tazim duyarım o celle celalühü derken o azimüşşan derken o teala ve tekaddes hazretleri derken. veremediğim kulluğumu lisanımla kendime itiraf ederim. beni karanlıklardan aydınlığa çıkaran ALLAH(cc) ŞANI ÇOK YÜCEDİR, O AZİM SAHİBİDİR, KULLARINA ÇOK MERHAMETLİDİR. ALLAH(CC) sizden ve benden razı olsun. sağlıcakla kalın.