Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

NEDEN ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ? (1 Kullanıcı)

Yasem

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm...Ben sitenize yeni üye oldum ve çok merak ettiğim bir soruya inşallah yardımlarınızla cevap bulmak istiyorum. Ben 7 senelik evli ve bir kız çocuğu annesiyim, yaşım da 27. Evlendiğimden beri (hatta evlenmeden önce de) hep çalışıyordum. Üniversite bitirmiş ve özgür bir ortamda yetişmiş olmamın buna etkisi büyük tabi. Neyse tevekkeli evlenince eşim çalışmamın iyi olduğunu söylerek beni destekledi ve ben hala çalışmaktayım. Ama ne huzurum var ne rahatım. Senelerdir iş hayatının stresinden öyle bir hale geldim ki evime gittiğimde (ki evden çıkışım sabah 06:30 eve tekrar girişim akşam 20:15 şeklinde oluyor) kıpırdayacak mecalim kalmıyor. Bırakın herhangi bir rutin işi namaz kılmaya, kendi evladımla ilgilenmeye bile güç bulamıyorum. Haliyle tüm görevlerim yani anneme, çocuğuma, kocama ama herşeyden önce Allaha karşı olanlar aksıyor. En masumane hakkım olarak başımı örtmek istiyorum ama ona da müsade yok. Çünkü çalışmam gerekiyor ve işyerinde tesettür hoş karşılanmıyor. Şimdi sözler lütfen bu konuda bana yardımcı olun ve bir çıkış kapısı gösterin. Ama şunu da söylemek isterim ki evimizin geçimi de ne yazık ki benim çalışmama bağlı :(

ATA_11

Kayıtlı Kullanıcı
RE: NEDEN ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ?

Yasem yazdı:
Selamün Aleyküm...Ben sitenize yeni üye oldum ve çok merak ettiğim bir soruya inşallah yardımlarınızla cevap bulmak istiyorum. Ben 7 senelik evli ve bir kız çocuğu annesiyim, yaşım da 27. Evlendiğimden beri (hatta evlenmeden önce de) hep çalışıyordum. Üniversite bitirmiş ve özgür bir ortamda yetişmiş olmamın buna etkisi büyük tabi. Neyse tevekkeli evlenince eşim çalışmamın iyi olduğunu söylerek beni destekledi ve ben hala çalışmaktayım. Ama ne huzurum var ne rahatım. Senelerdir iş hayatının stresinden öyle bir hale geldim ki evime gittiğimde (ki evden çıkışım sabah 06:30 eve tekrar girişim akşam 20:15 şeklinde oluyor) kıpırdayacak mecalim kalmıyor. Bırakın herhangi bir rutin işi namaz kılmaya, kendi evladımla ilgilenmeye bile güç bulamıyorum. Haliyle tüm görevlerim yani anneme, çocuğuma, kocama ama herşeyden önce Allaha karşı olanlar aksıyor. En masumane hakkım olarak başımı örtmek istiyorum ama ona da müsade yok. Çünkü çalışmam gerekiyor ve işyerinde tesettür hoş karşılanmıyor. Şimdi sözler lütfen bu konuda bana yardımcı olun ve bir çıkış kapısı gösterin. Ama şunu da söylemek isterim ki evimizin geçimi de ne yazık ki benim çalışmama bağlı :(

as kardeşim.ilk olarak hoşgeldin diyeyim.formu okuyunca yazmak istedim.çünkü eşimde çalışıyor ve o da açık.kendisi lise edebiyat hocası.ve haliyle o da okulda açık.ama şükür dışarıda kapamaya başladı.inanın bu siteye üyeliğinden sonra oldu.evet oda çok yoruluyor,bilirsiniz lise gençlerini,nelerle uğraşıyorlar ama RABBİME zaman ayırıyor.engel tanımıyor şükür.hatta bazen dersler uzayınca ne bilim okulda işler uzayınca harita odasında namazını kılıyor.haa aşikari değilsede yapıyor.hoca arkadaşlarıda biliyor.fakat aralarındaki iyi lişkilerden dolayı sorun yok.fakat kapalılık okullarda yasak,durum bu.yani demek istediğim herşey nefis meselesi.insan isterse herşeyi yapar,yeterki istesin.RABBİM kolaylaştırır inşallah.selametle kardeşim..

pinar.car

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba ben de bu siteye yeni üye oldum. açıkçası insanın korkmadan üye olabileceği siteler çok azaldığı için başta korkmuştum ama islamı olusu benim tüm endişelerimi yok etti diyebilirim.benimde burdaki tüm insanların sorularına benzer bir sorum olacak.ben bu sene (allah'ın izni ile) liseye başlayacağım. ve tüm müslüman bayanlat gibi bende kapanmak istiyorum. ancak lisede bu durumun nasıl karşılanacağından emin olamıyorum. namazımı kılıyorum yaşımın gerktirdiği çoğu ibadetimi huşu içinde yapıyorum ama örtümün eksikliği bende büyük bir yara oluyor ve sürekli kanıyor.annem sen diğer ibadetlerini yap birtek o eksik kalsın sonuçta çevren buna karşı seninlle ilgili bir sorun yok diyor ama ben yinede kararsızım lütfen bu konuda bilgi sahibi kimseler bana bi yol göstersin :gulegule

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Hayirli Sabahlar Bende Calişan Bir Bayanim .ama Sizin Madem Ki Eşiniz De çalişiyor Ve Siz Calişmak Istemiyorsaniz Az Ile Yetinebilirsiniz Bence. çunku çalişan çiftlerde Problem Cok Oluyor.bayanin Evde Cocuklarina Bakip Eşine Hizmet Etmesini Daha Doğru Buluyorum.allaha Emanet Olun

pinar.car

Kayıtlı Kullanıcı
gerçi bende aynı derttenim ama şunu söyleyeyim benimde annem çalışıyor ve öğretmen olduğu için mecburen açık oda tıpkı benim gii diğer tüm ibadetlerini yapıyor fakat annem ve babam bana e kardeşime iyi bir hayatın tüm imkanşarı sunmak istedikleir için çalışmak zorundalar benim bu noktada görüşüm şuevin babasının akşam geç saatlerre kadar çalışması türk ailelerinde alışagelinmiş bir şey ancak zamanında benim annem de babam gibi akşamlara kadar çalışıyordu.ve açıkçası bir çocuğun annesinin bütün gün evde bulunmaması çocuk için hiç iyi değil kendimden biliyorum kendimi çok yalnız hissediyordum o zamanlar daha sonra annem yarım günlük bir işe girdi sabahtan öğleye kadar çalışıyor öğleden sonra ene gelip kardeşime ve bana zaman aıyrabiliyor. kısacacsı eğer daha kısa süreli bir işe girerseniz en azından kapanmaya olmasa bile diğer ibadetlerinizi yapmaya imkan bulabileceğinize inanıyorum :gulegule

pinar.car

Kayıtlı Kullanıcı
:Hmerhaba ben de bu siteye yeni kaydoldum sorularımla ve cevaplarımla aranıza katılacağım inşallah gerçi aşağıdada sormuştum ama gene soracam ben kapanmak istiyorum fakat seneye de lisye başlayacağım lisede nasıl yaparım bilmiyorum diğer tüm ibadetlerimi hemen hemen yapıyorum ama basımın kapalı olmaması beni rahatsız ediyor kendimi tam anlamıyla huzur içinde hissedemiyorum ne yapmalıyım?bu konuda görüşü olan lütfen bana bir yol göstersin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt