Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Neden Beyin değil de Kalp? (1 Kullanıcı)

Buhari Muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.e-dergah.com
es selamu aleykum kardeşler,

burada bir konuyu sizlerin görüşlerini almak adına tartışmaya açıyorum. biliyorum ki burada bu konu hakkında görüş bildirecek değerli insanlar var.

Sorum şu: Bilim dünyası düşüncenin, duyguların beyinde oluştuğunu ispat etmişken Allahu Teala neden bu vasıfları kalbe yüklemektedir? Söz gelimi "Allah kalbinizden geçeni bilendir" gibi bir ayeti kerime neden "Allah kafalarınızdan geçeni bilir" şeklinde değildir?

Yanlış anlaşılmasın, bu iki ifadeden hangi ifade doğrudur diye sormuyorum! Bu ifade neden doğrudur diye soruyorum. Zira Allah'ın hükmünün doğru mu yanlış mı olduğunu tartışmak zalimliktir. Biz bu ifadenin neden doğru olduğunu tartışacağız. Yani bunun hikmetini bulmaya çalışacağız. Çünkü hikmet hükmün doğru mu yanlış mı olduğunu aramak değildir. Hükmün neden doğru olduğunu bilmektir hikmet.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt