Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Neden Baba Neden? (1 Kullanıcı)

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşlerim aşağıdaki yazı bir mail ile elime geçti...Biraz ütopik geldi ama yinede sizlerle paylaşmak istedim...

NEDEN BABA

Yıl 2020,kızım 18,ben 47 yaşındayım...

Baba bizim bayrağımızda sizin zamanınızda Ay-yıldız varmış neden şimdi haç işareti ve anlamını bilmediğim renkler var?
2 arkadaş okulda tavan arasında eski bir atlas bulmuştuk, o atlasta gördük daha önce Edirne'den Kars'a kadar Türkiye toprağı imiş, şimdi neden o haritanın 1/5'ine Türkiye diyoruz?
Eskiden her mahallede 1–2 cami varken, şimdi neden her ilde bir cami var, dedem bahsetmişti daha önce ezan denen bir şey varmış, günde 5 defa camilerden okunurmuş şimdi bu çan sesleri ne baba?

Filistinlilerin zamanında topraklarını parça parça satarak İsrail'in kurulmasına sebep olduklarını hiç mi bir yerde okumadınız da, topraklarımızı sattırıp şimdi bu ufacık alana bizi hapsettiniz. Siz atalarınızdan böyle mi aldınız bu toprakları, emaneti böyle mi korudunuz. Günden güne topraklarımız satılırken siz uyuyor muydunuz baba?
Baba küçükken herkesin beni Ayşegül diye çağırdığını hatırlar gibiyim şimdi neden bana Angel diyorlar, beni kulağıma Angel
ismini ezanla sen mi söyledin? Bizim evin önünden tanklarla geçen Amerikan askerleri kim baba?
Her gün bize hakaret ederek ve sizi her gördükleri yerde coplayarak demokrasi! mi getirdiler baba?
Bize okulda demokrasinin tanımını daha farklı öğretiler sanki Elime geçen gün bir kitap geçti baba, senin gençliğinden kalan. Biz Ankara'ya taşınmazdan önce memleketimizin ismi Gaziantep'miş ve 6317 şehit vererek 'Gazi' lik ünvanını kazanmış.

O az önce bahsettiğim Atatürk size bir hitabe yazmış ve sizi hain yöneticilere ve uşaklara karşı uyarmış ve hitabenin sonunda da 'Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda
mevcuttur.'demiş. Baba kanınız o kadar bozuk mu ki ülkemizi bu hale
getirenlerin yakasına yapışmadınız. !
Baba Türkiyeli ne demek, biz Türk çocuğu değil miyiz, soyumuz belli değil mi bizim, o kitapta okumuştum 'Ne mutlu Türküm diyene' yazıyordu. Peki, baba ben neden mutlu değilim. Türküm demek suçsa ve kötü bir şeyse siz eskiden neden söylerdiniz.
Baba biz Kurtuluş Savaşı denen bir şey yaşamışız, kitaba göre dünyanın gördüğü en şanlı savaşmış ve o savaşta 4 milyon şehit vermişiz. Madem bu vatandan bu kadar kolay vazgeçecektiniz de neden o kadar şehit verdiniz. Hiç mi kitap okumadınız, hiç mi sizi uyaran olmadı, hiç mi göremediniz ülkemizin peşkeş çekildiğini, eğer farkında olduysanız ve duygusuzca evinizde oturduysanız sizin o hainlerden ne farkınız kaldı. Allah'ın huzuruna hangi yüzle çıkacaksınız baba.
'Vatan sevgisi imandandır' diye bir hadis varken hadi diyelim ki Türklüğünüzden vazgeçtiniz bari İslam'ın emrine uysaydınız. Senin eski CD’lerden dinledim baba, bizim de bir İstiklal Marş’ımız varmış, o marşı yalnızca körü körüne ezberlediniz mi? Atalarımız sizi her fırsatta uyarmış, demiş ki 'Ey Türk titre ve kendine dön.'Baba ne zaman titreyeceksiniz, Ankara'yı da kaybettikten sonra mı? Bundan 13 yıl önce titremediyseniz eğer artık hiç bir şey titretemez sizi. Baba sen son bağımsız olan Türkiye Cumhuriyetini gördün.'Ya devlet başa, ya kuzgun leşe' diyebilecek bir Hasan Tahsin, bir Şehit Şahin, bir Sütçü İmam yok muydu aranızda? Yazıklar olsun baba sizin gençliğinize! Bu günleri göreceğime hiç doğmasaydım baba.
Türklüğünüzden utanmadınız hiç olmazsa insanlığınızdan utansaydınız baba. Bu vatan göz göre göre altınızdan kayarken hiç olmazsa
ŞEREFİNİZLE ÖLEMEDİNİZ Mİ?'

Goksel_80

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbimin izni ile bunlar asla olmayacaktir... Bizler gibi vatanini seven , bayragina kanini gozunu kirpmadan akitacak , Rabbinden her zaman hayirlisinin olmasini isteyecek nice kardeslerimiz var oldukca ne bu tarz bir mektup yazilir ne de mektupta gecenlerin binde biri cereyan eder...

Rabbim hayirli yasam surmemizi ve ahirette mekanimizi en hayirli yerlerde kurmamizi nasip eder insaallah...

(nacizane yorum ve duadir...)

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbimin izni ile bunlar asla olmayacaktir... Bizler gibi vatanini seven , bayragina kanini gozunu kirpmadan akitacak , Rabbinden her zaman hayirlisinin olmasini isteyecek nice kardeslerimiz var oldukca ne bu tarz bir mektup yazilir ne de mektupta gecenlerin binde biri cereyan eder...

Rabbim hayirli yasam surmemizi ve ahirette mekanimizi en hayirli yerlerde kurmamizi nasip eder insaallah...

(nacizane yorum ve duadir...)

Haklısınız kardeşim bende belirtmiştim biraz ütopik olduğunu düşünceleriniz için ALLAH razı olsun...Dularınıza da AMİN...selametle...

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM

ALLAH IN İZNİYLE BÖYLE OLAYLAR OLMUYCAK VATANIMIZ MİLLETİMİZ DİNİMİZ İÇİN BİZİM MİLLETİMİZ ÖLÜME SEVE SEVE GİDER...

ŞEHİTLERİMİZ OLDUĞUNDA HATIRLARSAK ; NASILDA TÜRKİYENİN DÖRT BİR YANINDA BAYRAĞIMIZ DALGALANDI ... VATANDAŞLARIMIZ AKIN AKIN ASKERLİK BÜROLARINA BAŞVURDU ASKERDEN 10 YIL ÖNCE GELENLER , OĞULLARI ASKERDE OLDUĞU HALDE KENDİSİDE ASKERE GİTMEK İÇİN DİLEKÇE VEREN İNSANLARIMIZ OLDU...

BÖYLE DÜŞÜNCELİ BİR MİLLETE SAHİP OLDUKTAN SONRA RABBİMİN İZNİYLE TÜRK MİLLETİNİN SIRTI YERE GELMEZ..
TÜRK MİLLETİ ALLAH IN İZNİYLE YENİLMEZ...

ABİM ŞU AN ASKERDE ..............HALAOĞULLARI , TANIDIKLARIM ASKERDELER..... VE BİRÇOK TANIMADIKLARIM DA.......

BU VATANA CANINI SEVE SEVE VERMEK İSTEYENLER MUTLAKA VARDIR VE MUTLAKİ OLUCAKTIR........

ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN BÖYLE BİR KONU AÇTINIZ BENDE DÜŞÜNCELERİMİ PAYLAŞTIM ALLAH' A EMANET OLUN .......ELLERİNİZE SAĞLIK

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM

ALLAH IN İZNİYLE BÖYLE OLAYLAR OLMUYCAK VATANIMIZ MİLLETİMİZ DİNİMİZ İÇİN BİZİM MİLLETİMİZ ÖLÜME SEVE SEVE GİDER...

ŞEHİTLERİMİZ OLDUĞUNDA HATIRLARSAK ; NASILDA TÜRKİYENİN DÖRT BİR YANINDA BAYRAĞIMIZ DALGALANDI ... VATANDAŞLARIMIZ AKIN AKIN ASKERLİK BÜROLARINA BAŞVURDU ASKERDEN 10 YIL ÖNCE GELENLER , OĞULLARI ASKERDE OLDUĞU HALDE KENDİSİDE ASKERE GİTMEK İÇİN DİLEKÇE VEREN İNSANLARIMIZ OLDU...

BÖYLE DÜŞÜNCELİ BİR MİLLETE SAHİP OLDUKTAN SONRA RABBİMİN İZNİYLE TÜRK MİLLETİNİN SIRTI YERE GELMEZ..
TÜRK MİLLETİ ALLAH IN İZNİYLE YENİLMEZ...

ABİM ŞU AN ASKERDE ..............HALAOĞULLARI , TANIDIKLARIM ASKERDELER..... VE BİRÇOK TANIMADIKLARIM DA.......

BU VATANA CANINI SEVE SEVE VERMEK İSTEYENLER MUTLAKA VARDIR VE MUTLAKİ OLUCAKTIR........

ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN BÖYLE BİR KONU AÇTINIZ BENDE DÜŞÜNCELERİMİ PAYLAŞTIM ALLAH' A EMANET OLUN .......ELLERİNİZE SAĞLIK

Sizden de ALLAH razı olsun bu güzel düşüncelerinizi bizimle paylaştığınız için...Askerde olanyakınlarınız varmış...ALLAH kavuşmak nasip eylesinnn
ALLAhın izniyle bu Türk Milletine hiç kimse bişey yapamaz...Selam ve dua ile...ALLAHa emanet olunuz...

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
Sizden de ALLAH razı olsun bu güzel düşüncelerinizi bizimle paylaştığınız için...Askerde olanyakınlarınız varmış...ALLAH kavuşmak nasip eylesinnn
ALLAhın izniyle bu Türk Milletine hiç kimse bişey yapamaz...Selam ve dua ile...ALLAHa emanet olunuz...

ALLAH RAZI OLSUN İNŞALLAH HAYIRLI BİR ŞEKİLDE SAĞA SALİM KAVUŞURUZ... ABİM ŞUBATIN 4 YADA 5 İNDE TEZKERE ALACAK İNŞALLAH HALAOĞLU ABİMDEN 3 AY SONRA DİĞER HALAOĞLUDA YENİ GELDİ:evet... RABBİM ASKERDE OLAN KARDEŞLERİME ABİLERİME YARDIM ETSİN ONLARI KORUSUN MEVLAM...
SİZ ASKERLİK YAPTINIZ MI BİLMİYORUM
( Bİ ARA Bİ FORUMDA ABİ DEMİŞLERDİ SİZE YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM ,ÜYE İSİMLERİYLE KİŞİLER BAZEN TUTMUYOR YA ONDAN YAZDIM BU AÇIKLAMAYI KUSURA BAKMAYIN)AMA RABBİM HER DAİM YARDIMCINIZ OLSUN

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN İNŞALLAH HAYIRLI BİR ŞEKİLDE SAĞA SALİM KAVUŞURUZ... ABİM ŞUBATIN 4 YADA 5 İNDE TEZKERE ALACAK İNŞALLAH HALAOĞLU ABİMDEN 3 AY SONRA DİĞER HALAOĞLUDA YENİ GELDİ:evet... RABBİM ASKERDE OLAN KARDEŞLERİME ABİLERİME YARDIM ETSİN ONLARI KORUSUN MEVLAM...
SİZ ASKERLİK YAPTINIZ MI BİLMİYORUM ( Bİ ARA Bİ FORUMDA ABİ DEMİŞLERDİ SİZE YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM ,ÜYE İSİMLERİYLE KİŞİLER BAZEN TUTMUYOR YA ONDAN YAZDIM BU AÇIKLAMAYI KUSURA BAKMAYIN)AMA RABBİM HER DAİM YARDIMCINIZ OLSUN

Esteğfirullah kardeşim kusur ne demek rica ederim. Ben sizden çok da büyük değilim(yaşım 23):) Ben askerlik vazifemi şu an asker öğretmen olarak yapmaktayım...kabul ederlerse şu an bende askerim:) Bundan sonra karışıklığa yol açmamak adına ismim Aydın...RABBİM sizinde her daim yanınızda olsun inşaallah...Selametle...Hayattaki bütün güzellikler sizinle olsun ve bütün üyelerle...:)

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
Esteğfirullah kardeşim kusur ne demek rica ederim. Ben sizden çok da büyük değilim(yaşım 23):) Ben askerlik vazifemi şu an asker öğretmen olarak yapmaktayım...kabul ederlerse şu an bende askerim:) Bundan sonra karışıklığa yol açmamak adına ismim Aydın...RABBİM sizinde her daim yanınızda olsun inşaallah...Selametle...Hayattaki bütün güzellikler sizinle olsun ve bütün üyelerle...:)

ALLAH RAZI OLSUN... BİRİNCİ SINIFLARLA UĞRAŞMASI BİRAZ ZORDUR HELE HEM ASKER HEM ÖĞRETMEN OLMAK İKİSİ Bİ ARADA ARTIK ZOR MU KOLAY MI BİLEMEM TABİ Kİİİ:KSANIRIM DOĞUDA ÖĞRETMENDİNİZ.......HAYIRLI TEZKERELER DİLİYORUM..SELAMETLE KALIN RABBİM HER ZAMAN YAR VA YARDIMCINIZ OLSUN ..... ALLAH SABIR VERSİN SİZE

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt