Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Neden Allaha Emanet Ederiz???????? (1 Kullanıcı)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleyküm Arkadaşlar Cumanız Mübarek Olsun.

Vedalaşırken çokça kullandığımız Allaha emanet etmek sadece ayrılırken veya vedalaşırken mi kullanılır veya kullanmalıyız. Allah sadece ayrılanları mı emanet altına alır. Allah emaneti nasıl korur. Onun himayesindeki emanete kim zarar verebilir ve kimin gücü yetebilir. Her zaman her şeyimizi o Allaha emanet etmelimiyiz. Etmeliyiz. Çünkü o emanetçilerin en güveniliri. O hiçbir emanete hıyanet etmez. Ona emanet edilen sahibine eksiksiz geri verilir.

Rabbül Alemine emanet konusunda beni bu derece sevindiren ve her şeyimi emanet ettiğim Allahımın bana emanetimi eksiksiz ve bozulmadan geri vereceğine inandığım ve dinlediğimde tüylerimin diken diken olduğu şu hikayedir.

Hz. Ömer r.a. insanlara ganimetleri dağıtırken yanına çocuğu ile bir adam geldi. Hz. Ömer adamın çocuğuna bakınca:

Bu çocuk sana ne kadar benziyor, bu şekilde birbirine benzeyen hiç kimse görmedim dedi. Adam da:

Ey müminlerin emini sana bu çocuğun durumunu anlatayım dedi ve anlatmaya başladı.
Annesi buna hamile idi. Ben bir yolculuğa çıkarken annesi bana: Beni bu halde bırakıp nereye gidiyorsun dedi.Bende Karnındaki çocuğu Allaha emanet ediyorum dedim ve yola çıktım. Geldiğimde hanımım ölmüştü. Oturup diğer yakınlarımla konuşurken hanımımın kabrinin üzerinden bir ateşin parladığını gördük. Bu nedir diye sordum
Oradakiler; Senin hanımının kabridir bu ateşi hergün kabrinin üzerinde görüyoruz dedi. Bunun üzerine ben; Vallahi o gündüzleri oruçla geceleride ibadetle geçiren iyi bir kadındı bu ateş neden acaba dedim ve kazmayı alarak kabre vardık. Kabri kazdık bir de baktık ki, içinde bi ışık yanıyor ve çocukta orda yuvarlanıp duruyor.

O anda gaibten bir ses geldi ve BU SENİN BİZE BIRAKTIĞIN EMANETİNDİR. EĞER ANASINIDA BİZE EMANET ETMİŞ OLSAYDIN ONUDA SAĞ SALİM BULURDUN, dedi.

Hadiseyi dinleyen Hz. Ömer r.a.: Gerçekten o sana bir karganın diğerine benzemesinden daha çok benziyor dedi.

Vedalaşırken inan en değerlilerini Allaha emanet etmelidir. Bunların başında da din ve edep gelmektedir. Yola çıkanında geri kalanında en büyük emaneti imanı ve ahlakıdır. Sonra sıhhat ve afiyet gelir.

Resulullah a.s Lokman a.s şöyle dediğini buyurdu Lokman oğluna derdiki: Ey oğulcağızım. Şüphesiz Allah kendisine bişey emanet edildiği zaman onu muhafaza eder. Bende senin dinini, emanetini, amelinin sonunu Allaha emanet ediyorum buyurdu.

Evet arkadaşlar şöyle düşünelim. Allahın Resulu müşrikler tarafından da en güvenilir kabul edilen bir insandı. Onun içindir ki ona Muhammed-ül Emin ismini vermişlerdi. En değerli ve en önemli emanetlerini Allahın resulüne onların deyişiyle deliye, şaire yalancı ve büyücüye bırakırlardı. Bunu biliyoruz hepimiz. O Resulullah o kadar emin ise onun rabbi ne kadar emindir sizce. Çok demi sonsuz eminlik ona mahsustur.

Allahın resulünün eminliğinden bahsedince aklıma şey geldi. O o kadar emindi ki, ağzından 63 yıl boyunca bi kelime bile yalan işitmemişlerdi. O kadar güvenilir bi insandı ki o bilmiyorum bu söyleyeceğim yanlış mı ama Allahın resulu ben Allahım dese yine herkes ona inanırdı bence. Çünkü dosdoğru bi insandı. Yalanı dolanı yoktu. Kimse duymamıştı zaten ondan yalanı. Ondan Hz. Ebubekir hiç sorgulamadan ona iman etmemişmiydi. Neyse konuyu şöyle bitirelim.

Allahım imanımı sana emanet ediyorum.. diye dua edelim. Çünkü zaman iman kurtarma zamanı. Azıcık bi imanımız var onu da korumak çok zor. Onun için Allaha emanet ederim, edelim.
Her şeyimizi Allaha emanet edelim. Korkmayalım. Çünkü emanetimiz emin ellerde.

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Neden Allaha Emanet Ederiz????????

ALLAH RAZI OLSUN. ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM.
ALLAH A EMANET OLUN B)

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı

SAĞOL KARDEŞİM, AKICI BİR DİLLE YAZILMIŞ ÇOK DEDİGÜZEL BİR PAYLAŞIMDI ...EMANETE HIYANETLİK YOK ORDA, HER ŞEYİMİZİ EMANET EDERİZ RABBİMİZE. O KORUR,GÖZETİR MUTLAKA ...SAHİP ÇIKAR... DEDİĞİNİZ GİBİ,DUANIZ GİBİ İMANIMI SANA EMANET EDİYORUM YA RABBİ!!! SEN KORU,GÖZET ONU ... CÜMLENİZ RABBİM'E EMANETSİNİZ ....
ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN, SAĞOLUN ...
MÜMİN, MÜMİNE KARŞI BİRBİRİNE KENETLENMİŞ BİNALAR GİBİDİR ...
(BUHARİ,SALAT,88; MÜSLİM, BİRR,65)

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

Allahım imanımı sana emanet ediyorum.. diye dua ederim. Çünkü zaman iman kurtarma zamanı. Azıcık bi imanımız var onu da korumak çok zor. Onun için Allaha emanet ederim, MUSTAFA_XTAR YAZDI

ALLAH RAZI OLSUN MUSTAFA BEY HİKAYEDE ÇOK GÜZELDE İBRETLİKTİ.RABBİM GÖNLÜNÜZDEKİ GÜZELLİKLERİN DEVAMINI GETİRSİN İNŞ.BU DEVİRDE SİZİN GİBİ GENÇLERE İHTİYAÇ VAR.RABBİM YÜRÜDÜGÜNÜZ YOLDA SİZLERİ DAİM KILSIN İNŞ.

nursena72

Kayıtlı Kullanıcı

HAYIRLI CUMALAR KARDEŞİM
Herşeyimizi ALLAH(C.C) ya emanet ederiz.Çünkü biliyoruz ki O,EN İYİ KORUYUP VE GÖZETENDİR. A.E.O.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

zerrin yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN. ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM.
ALLAH A EMANET OLUN B)

Allah razı olsun kardeşim. İnşallah oknur ve bi faydası olur.
Allaha emanet olun.

ftres

Kayıtlı Kullanıcı

Artık daha da anlamlı bu cümle benim için...Allah ebeden razı olsunB)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a.
ondan daha emin bir yer varmı ki?
allah razı olsun güzel paylaşım.
k.s.e.o.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

Arkadaşlar hakkınızı helal edin sapıklar çoğalınca ismimi değiştirmek zorunda kaldım. Nedir bu erkeklerden çektiğimiz yaaa

:):):) EE KİM SİZE DİYOR TAKMA İSİM KULLANIN OH OLSUN.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

zeynep44 yazdı:
SAĞOL KARDEŞİM, AKICI BİR DİLLE YAZILMIŞ ÇOK DEDİGÜZEL BİR PAYLAŞIMDI ...EMANETE HIYANETLİK YOK ORDA, HER ŞEYİMİZİ EMANET EDERİZ RABBİMİZE. O KORUR,GÖZETİR MUTLAKA ...SAHİP ÇIKAR... DEDİĞİNİZ GİBİ,DUANIZ GİBİ İMANIMI SANA EMANET EDİYORUM YA RABBİ!!! SEN KORU,GÖZET ONU ... CÜMLENİZ RABBİM'E EMANETSİNİZ ....
ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN, SAĞOLUN ...
MÜMİN, MÜMİNE KARŞI BİRBİRİNE KENETLENMİŞ BİNALAR GİBİDİR ...
(BUHARİ,SALAT,88; MÜSLİM, BİRR,65)

Ecmain kardeşim zidende herkestande razı olsun rabbim.
Elimizde bi cevherimiz var o da iman. Başka sermayemiz yok. Geçerli olan bi amelimiz yok. Amelle ölçmeye kalksak kendimizi günahlarımız ağır basar biz rabbimizin rahmetini umuyoruz. Ve kim zerre kadar imanı olarak ölürse cennete girer hadisinin müjdesini istiyoruz. İmanımızı kurtaralım yeter.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
Allahım imanımı sana emanet ediyorum.. diye dua ederim. Çünkü zaman iman kurtarma zamanı. Azıcık bi imanımız var onu da korumak çok zor. Onun için Allaha emanet ederim, MUSTAFA_XTAR YAZDI

ALLAH RAZI OLSUN MUSTAFA BEY HİKAYEDE ÇOK GÜZELDE İBRETLİKTİ.RABBİM GÖNLÜNÜZDEKİ GÜZELLİKLERİN DEVAMINI GETİRSİN İNŞ.BU DEVİRDE SİZİN GİBİ GENÇLERE İHTİYAÇ VAR.RABBİM YÜRÜDÜGÜNÜZ YOLDA SİZLERİ DAİM KILSIN İNŞ.

Allah razı olsun fatma hanım o sizin güzelliğiniz. Mümin müminin aynasıdır. Bide sizin gibi kardeşler ablalar abiler arkadaşlar görünce insanın içi daha bi coşkulu oluyo.

Şunu da unutmayalım. Biz kendimizi düzeltelim. Ve evlatlarımızı hem dini hemde ilmi olarak güzelce yetiştirelim. 2-3 nesil sonra hiçbir fırtınanın yıkamayacağı ve hiçbir engel tanımayan, ne islama ne peygambere ne başörtüsüne dil uzattırmayacak, uzanan dilleri kökten koparacak, islamı her yerde ve her kesimde en güzel şekilde anlatacak koruyacak temsil edecek bir nesil gelecek. Ben buna inanıyorum. Ama önce kendimiz. Allah hepinizden razı olsun. Allaha emanet olun.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

SİZDE BU İSTEK VE AZİM OLDUKTAN SONRA BİZLER DAGLARI YIKARIZ İNŞ.ÖNCE BİZ DEMESİNİ BİLMELİYİZ.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

nursena72 yazdı:
HAYIRLI CUMALAR KARDEŞİM
Herşeyimizi ALLAH(C.C) ya emanet ederiz.Çünkü biliyoruz ki O,EN İYİ KORUYUP VE GÖZETENDİR. A.E.O.

Sizede kardeşim Allah razı olsun. Amenna ve saddekna.
Allaha emanet olun.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

herşeyiyle çok güzel bir paylaşımdı dünyamızı ve ahiretimizi ona emanet etmek en güvenilir dosta kendimizi emanet etmek hayatımızda en güzel davranış olsa gerek her mahluku koruyan gözeten rabbimizken bizler ondan kaçarsak ona emanet etmezek kendimizi ne büyük hataya düşmüş oluruz rabbim bizleri muhafaza buyursun.RABBİM MUHTAÇ ETME BENİ MUHTACINA MUHTAÇ İSEM YALNIZ MUHTAÇ OLAYIM SANA tüm kainatın sahibine emanet olun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

ftres yazdı:
Artık daha da anlamlı bu cümle benim için...Allah ebeden razı olsunB)

Amin ecmain. Allah razı olsun kardeşim. Bi güle dahi olsa ulaşan bülbüle ne mutlu
Allaha emanet olun.

etruce

Kayıtlı Kullanıcı

S.A güzel bi konuyu paylaşmışsın bizimle allah razı olsun..gerçektende hergün dua ediyoruz ama çoğu zaman kendimizi,herşeyimizi allaha emanet etmeyi unutuyoruz..herzamn emanetimizi allaha emanet etmemiz gerektiğini hatırlattığın için allah razı olsun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

etruce yazdı:
S.A güzel bi konuyu paylaşmışsın bizimle allah razı olsun..gerçektende hergün dua ediyoruz ama çoğu zaman kendimizi,herşeyimizi allaha emanet etmeyi unutuyoruz..herzamn emanetimizi allaha emanet etmemiz gerektiğini hatırlattığın için allah razı olsun

ve aleykümselam kardeşim.. ecmain olsun. Rabbim emanetini yaraşır bi şekilde alsın bizden.... Amin

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
etruce yazdı:

ve aleykümselam kardeşim.. ecmain olsun. Rabbim emanetini yaraşır bi şekilde alsın bizden.... Amin

AMİN AMİN.ALLAH RAZI OLSUN MUSTAFA BEY

gecem

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:

ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR YAZIYMİŞ. KAYDETTIM HAKINI HELAL ET.B)B)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
etruce yazdı:

AMİN AMİN.ALLAH RAZI OLSUN MUSTAFA BEY

Ecmain olsun fatta hanım

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt