Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ne Yaptı? (1 Kullanıcı)

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Kur’an-ı kerimi okurken, Peygamber efendimizin ismi geçince, hemen o mübarek ismi sevgiyle, saygıyla öpmeli. Çok nimete kavuşulur.
Musa aleyhisselam zamanında hiç kimsenin sevmediği, günahkâr bir kimse vardı. Bu öldü. Bu da adam mı diye çöplüğe attılar. Allahü teâlâ Musa aleyhisselama emretti, benim falanca çöplükte bir evliya kulum var, onu oradan çıkar, temizle, namazını kıl ve defnet. Musa aleyhisselam adamı çöplükten çıkardı, güzelce yıkadı, kefenledi, namazını kıldı, bu arada ahali şaşırdı, Allah’ın Resulü, bunların çöpe attığı adamı, temizliyor, kefenliyor, namazını kılıyor. Definden sonra Musa aleyhisselam adamın evine geldi;
— Ey hatun, bu adam ne yaptı, hangi hayırlı ameli yaptı?
Kadın dedi ki:
— Ya Resulallah, bu hiç kimsenin sevmediği, herkesin kendinden kaçtığı birisi, bunun iyi bir ameli yoktu.
— İyi düşün, bunun hayırlı bir ameli, iyi bir işi var.
Kadın yine;
— Hiç bir iyiliği yoktu, hep günah işlerdi dedi.
Üçüncü defa sordu:
— Bunun mutlaka bir şeyi var ki, Allahü teâlâ bana bunu defnetmemi söyledi.
Kadın dedi ki:
— Bir gün Tevrat okuyordu, okurken Muhammed (aleyhisselam) diye bir isim geçti. Bu ne güzel isim dedi, tekrar okudu, yine bu ne güzel isim dedi. Sonra, ya Rabbi, ismi böyle güzel olanın kim bilir kendisi ne kadar güzeldir, ben ona âşık oldum, dedi ve ismini öptü.
Musa aleyhisselam da tamam, anlaşıldı buyurdu.

Fârisî mısra’ tercemesi:

Her ne olursa olsun, dostdan konuşmak dahâ tatlı!

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Efendimiz aleyhisselamı gerçek anlamda sevmesini bilen, ittiba eden, en sevgiliye sallallahü aleyhi ve sellem layık bir ümmet olabilmemiz duasıyla, emeğinize sağlık kardeşim..

Dua eder inşaallahü teala, dualarınızı beklerim.
Vesselam

şahide

Kayıtlı Kullanıcı
paylaşım için tşk alah cc emanet ol

dream&esra

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkürlr kardeşim paylaşımın için. allah razı olsun...

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Efendimiz aleyhisselamı gerçek anlamda sevmesini bilen, ittiba eden, en sevgiliye sallallahü aleyhi ve sellem layık bir ümmet olabilmemiz duasıyla, emeğinize sağlık kardeşim..

Dua eder inşaallahü teala, dualarınızı beklerim.
Vesselam
Amin.Allahü teala razı olsun.Seyyid Abdülhakim(Kuddise Sirruh)hazretleri çarşıda yürürken bir zat gelip efendim Dua etsenizde ümmeti Muhammed(Aleyhisselam)kurtulsa.Cevaben buyurmuşlar ki;Sen bana o ümmeti gösterde dua edeyim.
İnşaallahü teala layık olur ve kurtulanlardan oluruz.
Bizde dualarınızı istirham ederiz.

Fârisî iki beyt tercemesi:

Sorulur o gün işlerden, sözlerden,
Kalbi titrer Nebîlerin korkudan.

Enbiyânın şaşırdığı bir yerde,
Günâhlara özr bulmak nerede?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt