Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ne kadar Doğru nette din? (1 Kullanıcı)

Austa

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle herkese merhaba,

Aklıma takılan bir konu var,bu internet ortamında dinimizle ilgili şeyleri görmek ne kadar dogrudur?artık neti actıgımızda s.a. ve a.s. gibi ALLAH selamını kısaltma yapıyorlar,online hatim kuran dinleme ne kadar dogru acaba?oturdugumuz yerden,birsey oldumu,yarıdamı kalıcak kuran okuma?net koptu,veya kuran sesini bilgisayardan kısıp açmak gibi,çünkü Kuranın sesi ne kısılmalı ne de kapanmalıdır.umarım yanlıs biseyler soylememişimdir.Birde Hiçbir zaman RABBİMİZİN ismini küçük harflerle ve kısaltma yapmadan yazılırsa iyi olur fikrimce.Selametle

iskenderkunefe

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Ne kadar Doğru nette din?

bardağın birde dolu tarafına baksak daha iyi olur..internetten dine ulaşamasaydık..düşünsene..internet bizim için ne kadar kolaylık sağlıyo..mesela ben Sudais'den Yasin'i dinlerken..bir yandan da başka bir pencerede mealini açıyorum..aynı zamanda yasini dinleyip mealini okuyorum..böylelikle kendim tek başıma yasini okurken de anlamını anlayabiliyorum..internet olmasaydı bu kadar kolay olmazdı di mi..mesela interrnet war..nette din war..ne biz aklımıza takılan konuları burda tartışabiliyoruz..ayrıca..s.a..yazmak yada büyük küçük harf..bunlar ayrıntılardır bence..we bence bizim gündemimiz daha önemli konular olmalı..bence tabi..

YENIDEN DOGUS

Kayıtlı Kullanıcı

Austa yazdı:

Aklıma takılan bir konu var,bu internet ortamında dinimizle ilgili şeyleri görmek ne kadar dogrudur?artık neti actıgımızda s.a. ve a.s. gibi ALLAH selamını kısaltma yapıyorlar,online hatim kuran dinleme ne kadar dogru acaba?oturdugumuz yerden,birsey oldumu,yarıdamı kalıcak kuran okuma?net koptu,veya kuran sesini bilgisayardan kısıp açmak gibi,çünkü Kuranın sesi ne kısılmalı ne de kapanmalıdır.umarım yanlıs biseyler soylememişimdir.Birde Hiçbir zaman RABBİMİZİN ismini küçük harflerle ve kısaltma yapmadan yazılırsa iyi olur fikrimce.Selametle
evet kardeşim s.a. gibi kısaltmaları yapmamaya dikkat etmeliyiz bencede haklı olduğun yerler var ama iskender arkadaşımında dediği gibi bardağın dolu tarafından bakmalıyız çünkü burdan bayağı şeyler öğreniyoruz ve burdan başka bilgi alabileceği yerler olmayan kişiler var ve birbirimize yardımcı olabiliyoruz selam ve dua ile...

TRABZONLU20_BERRAK

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKUM KARDESLERIM BEN BURDA BILMEDIGIM BILGIY SAHIP OLDUMM BARDAGIN DOLU TARAFI GERCEKTEN BENDE KISSALTIYODUMM AMA ARTIK YAPMIYORUM ALLAH SUKURLER OLSUN

FinTer

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.nurasya.com

Önemli olan niyettir, diye düşünüyorum. Sonuçta dinimizi öğrenmek istiyoruz. Tabi öğrendiğimiz kaynaklar güvenilir olmalı.

Selametle...

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

SELAMUN ALEYKÜM

EVET GÜZEL SORULAR..ÖZELLİKLE İLK MESAJ İÇİN İLGİNÇ...

PEKİ S.A VE A.S İLE SELAM VERMEK HATA İSE SİZ SELAMI AÇIKTAN YAZIN AMA MUTLAKA YAZIN...MERHABA ALLAHIN SELAMI DEĞİLDİR...

ONLİNE KURAN DİNLERKEN SES KISILIRMI KISILMAZMI...???
KISILIR,KAPATILIR,GERİYE SARILIR,İLERİYE ALINIR,,,
KURANI KERİM TEK VE BÖLÜNMEZ BİR BİR BUTUN OLARAK İNMEDİ...
HER BİR AYET VEYA SURE KENDİ İÇİNDE FARKLI KONULARA CEVAP VERECEK NİTELİKTEDİR...
EĞER DEDİĞİNİZ GİBİ OLSA KURANA BAŞLAYAN İNSANIN HATMEDENE KADAR BIRAKMAMASI GEREKİRDİ...
İHTİYACINIZA ,SORULARINIZA CEVAP VERECEK OLAN BİR SURENİN İÇERİSİNDE SADECE O AYETİ DİNLEMENİN MAHSURU NEDİR..
MADEM O BİZLERE HAYAT REHBERİDİR,O HALDE KISIM KISIM DİNLER VE İHTİYACIMIZA CEVAP ARAYABİLİRİZ...

KURANIN SESİ KISILMAZ ,KURAN ÇIPLAK ELLE TUTULMAZ,KURAN MUHAFAZADAN ÇIKARILAMAZ...BUNLAR KURANLA BİZİM ARAMIZA ÇEKİLEN SETLERDİR...

KURANA SAYGI ONU MEŞRU HER YER VE ORTAMDA OKUMAK,DİNLEMEK,ÖĞRENMEK VE ÖĞRETMEKTİR...
KURANA SAYGI ONUN ETRAFINA ÇELİKTEN KAFESLER ÖRÜP ONU ODANIN TEPESİNDE MUHAFAZA İÇERİSİNDE TERKETMEK DEĞİLDİR...

OKUYALIM,DİNLEYELİM HER AN VE HER YERDE...

Âl-i Imran 191: O (Aklını kullanan) kişilerdir ki, ayakta, otururken yan yatarken ALLAHI ANARLAR ve göklerin ve yerin yaratılışı hakkında tefekkür ederler: Ey Rabbimiz! Sen bunu boşu boşuna yaratmadın! Senin şanın yücedir. Bizi ateşin azabından koruyuver

Nisa 103: Sonra da namazı tamamlayınca, artık ALLAHI AYAKTA, OTURARAK, YAN YATMIŞKEN ANIN. Sonra sükûnet bulduğunuzda da, namazı tam bir biçimde yerine getirin. Namaz, müminler üzerine vakitlenmiş bir farz olmuştur.

Bakara 152: Öyleyse BENİ ANIN ki, Ben de sizi ANAYIM. Ve Bana şükredin, Bana nankörlük etmeyin.

Rad; 28 O kişiler inanan ve kalpleri ALLAHI ANMAKLA yatışan kişilerdir. Gözünüzü açın! Kalpler yalnız ve yalnız ALLAHI ANMAKLA yatışır/ tatmin olur

GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ ALLAH ZÜLCELAL HZ. LERİNİ VE ONUN KİTABINI MEŞRU HER DURUMDA VE ANDA ANMAK GEREKİR...

KURAN ZAMAN VE MEKAN ÜSTÜDÜR..
O HALDE ONU ZAMAN VE MEKAN KISITLAMASINA SOKMADAN HAYATIMIZIN HER EVRESİNE UYGULAYALIM...

ALLAHIN CC.İSMİNİN KALPLERE KOCAMAN PUNTOLARLA YAZILMASI İMANIN,YAZIM İÇİNDE BUYUK HARFLE YAZILMASI TÜRKÇE YAZIM KURALLARININ VE DİLBİLGİSİNİN GEREĞİDİR...
KÜÇÜK HARFLE YAZILMASINDA MAHSUR YOKTUR DEMİYORUM YANLIŞ ANLAŞILMASIN...
ÖNCELİKLE KALPLERİMİZ GERÇEK SAHİBİNE YANİ ALLAH ZÜLCELAL HAZRETLERİNE TAHSİS EDELİM VE BAŞKA BİR NESNEYE OBJEYE YER KALMAYACAK ŞEKİLDE ONUN İSMİ ŞERİFİNİ ORAYA KOCAMAN HARFLERLE NAKŞEDELİM...
YAPABİLDİNİZMİ DİYENLER OLACAKTIR...HAYIR TAM ANLAMI İLE YAPAMADIM...DOĞRU OLANI BİLMEK ONA ULAŞMAK İÇİN İLK ADIMDIR...ALLAH CC DİLERSE BUNU NASİP EDER...YAPABİLENLERE NE MUTLU..ONLAR ALLAHA CC GERÇEK SAYGIYI ONU SEVEREK GÖSTERİRLER...GERÇEK SEVENLER İSE HER AN HER DURUMDA ALLAH CC LA BİRLİKTE OLANLARDIR...
EVDE ,İŞTE,CADDEDE,NETTE HERZAMAN VE HER YERDE ONUN İSMİ LATİFİ İLE BİRLİKTE OLANLARDIR...

BU ARADA ÜYELİĞİNİZ HAYIRLI OLSUN B)

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

-Esmani- yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM

EVET GÜZEL SORULAR..ÖZELLİKLE İLK MESAJ İÇİN İLGİNÇ...

PEKİ S.A VE A.S İLE SELAM VERMEK HATA İSE AÇIKTAN YAZIN AMA MUTLAKA YAZIN...MERHABA ALLAHIN SELAMI DEĞİLDİR...

ONLİNE KURAN DİNLERKEN SES KISILIRMI KISILMAZMI...KISILIR,KAPATILIR,GERİYE SARILIR,İLERİYE ALINIR,,,KURANI KERİM TEK VE BÖLÜNMEZ BİR BİR BUTUN OLARAK İNMEDİ...HER BİR AYET VEYA SURE KENDİ İÇİNDE FARKLI KONULARA CEVAP VERECEK NİTELİKTEDİR...EĞER DEDİĞİNİZ GİBİ OLSA KURANA BAŞLAYAN İNSANIN HATMEDENE KADAR BIRAKMAMASI GEREKİRDİ...ÖRNEĞİN İHTİYACINIZA CEVAP VERECEK,SORULARINIZA CEVAP VERECEK OLAN BİR SURENİN İÇERİSİNDE SADECE O AYETİ DİNLEMENİN MAHSURU NEDİR..

KURANIN SESİ KISILMAZ ,KURAN ÇIPLAK ELLE TUTULMAZ,KURAN MUHAFAZADAN ÇIKARILAMAZ...BUNLAR KURANLA BİZİM ARAMIZA ÇEKİLEN SETLERDİR...

KURANA SAYGI ONU MEŞRU HER YER VE ORTAMDA OKUMAK,DİNLEMEK,ÖĞRENMEK VE ÖĞRETMEKTİR...KURANA SAYGI ONUN ETRAFINA ÇELİKTEN KAFESLER ÖRÜP ONU ODANIN TEPESİNDE MUHAFAZA İÇERİSİNDE TERKETMEK DEĞİLDİR...

OKUYALIM,DİNLEYELİM HER AN VE HER YERDE...

Âl-i Imran 191: O (Aklını kullanan) kişilerdir ki, ayakta, otururken yan yatarken ALLAH’I ANARLAR ve göklerin ve yerin yaratılışı hakkında tefekkür ederler: Ey Rabbimiz! Sen bunu boşu boşuna yaratmadın! Senin şanın yücedir. Bizi ateşin azabından koruyuver

Nisa; 103: Sonra da namazı tamamlayınca, artık ALLAHI AYAKTA, OTURARAK, YAN YATMIŞKEN ANIN. Sonra sükûnet bulduğunuzda da, namazı tam bir biçimde yerine getirin. Namaz, müminler üzerine vakitlenmiş bir farz olmuştur.

Bakara 152: Öyleyse BENİ ANIN ki, Ben de sizi ANAYIM. Ve Bana şükredin, Bana nankörlük etmeyin.

Rad; 28 O kişiler inanan ve kalpleri ALLAHI ANMAKLA yatışan kişilerdir. Gözünüzü açın! Kalpler yalnız ve yalnız ALLAHI ANMAKLA yatışır/ tatmin olur

GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ ALLAH ZÜLCELAL HZ. LERİNİ VE ONUN KİTABINI MEŞRU HER DURUMDA VE ANDA ANMAK GEREKİR...

KURAN ZAMAN VE MEKAN ÜSTÜDÜR..O HALDE ONU ZAMAN VE MEKAN KISITLAMASINA SOKMADAN HAYATIMIZIN HER EVRESİNE UYGULAYALIM...

BU ARADA ÜYELİĞİNİZ HAYIRLI OLSUN B)
selamun aleyküm
güzel cvptı abim eline emeğine sağlık Allah'a emanet ol.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Austa yazdı:

selamün aleyküm kardeşim. bu güzel hatırlatmalarınız için Allah razı olsun... selam verirken bunu kısaltmamamız gerektiği bir de Allah ve Resulü'nün isimlerinde kesinlikle küçük harfle yazmamamız gerektiğini daha önce bir forumda daha yazmıştım.. söyledikleriniz doğru şeyler. Allah razı olsun.. dikkate alınması duasıyla. selametle kalın.

mustafatepeli

Kayıtlı Kullanıcı

bazı kişiler net'i kötü niyet ile kullanıyorlar.bu yüzdende sizler gibi temiz düşünen kardeşlerimize ve topluma çok kötü zararları dokunuyor.ALLAH kötülerden ve kötülüklerden bizleri korusun...AMİN...

theays

Kayıtlı Kullanıcı

selamın aleyküm şidi bu konuya deyinecek olursak ki süper bir soru bence geçmişe bir göz atın yane çok değil 79 80 li yıllara türkiyede savaş ve kavgadan başka ne vardı neyse şimdi ye bakın teknoloji altınızda bilmediğiniz bütün sorular bir tıkla karşınızda bilmediğiniz sorulara cevap veremezsiniz değilmi yalnış cevap Allah korusun insanı neleri sürüklüyor eskiden hiç kuran okumasını bilmeyen müslümanlar nerede dinleyeceklerdi kuranı kerimi hele birrde gece yarısına kadar çalışıyorsa ama şimdi eve geliyor açtırıyor çocuğuna neti ve dinliyor bir yandan da okuyor yane kuranı kerim okumak dinlemek yüce bir saygı gerektirirki bunlar ALLAHU TEALA (c.c) kelimeleridir sözleridir ALLAH RESULU (s.a.v) medinede gezerken gece teftişinde bazılarına kısık bazılarınada sesli oku demiştir yane okumanın dinlemenin adabı var saygıyı insana göstermezsen seni dışlarki ALLAHU TEALA YÜCE RABBIMIZ (c.c) herşeyden fazla saygıya değer yane allah razı olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt