Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

NE İLE YAŞAR İNSAN (1 Kullanıcı)

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı
Ne ile yaşar insan diye soruyor kitaplar…Sayfalarca ciltlerce yazı olur bunun cevabı.Çünkü her insan bir dünya her dünya bir hayal..İnsan hayal kurduğu müddetçe ihtiyacı artar diyor başka kitapta..

İnsan sevgi, para , makam, araba, kadın, erkek, çocuk………….vs için yaşar diyor zihnim.Yani insan yaşaması için illa bir sebep arıyor beynim.Ama hani böyle yanlış yapınca bir ses duyarız yapma der uzatma elini , bakma der çek gözlerini, tatma der zehirli balları, bilemezsin bir tatma bir lokma bir bakmadır hayatın bilançosu.İşte o ses bunlar için yaşamak yakışmaz bazılarına diyor sessizce ..

Gelip geçtiğimiz , çıplak gelip üç metre bez götürdüğümüz bu duraktan bunca gam almanın faydası nedir diyor o ses.Ne diyor bekleyen binlerce göz varken uyumaktan açılmayan gözleri taşımanın anlamı diyor..koşman için hazırken yerler nedir en son model ayakkabılara teveccühün.Sana meleklerin dostluk yaptığını bilirken nedir yalancı dostlarla vefasız arkadaşlarla dolaşmanın anlamı diyor ses..

Etrafıma bakıyorum geçmişe bakıyorum geleceğe bakıyorum duruyor zaman …

Ve gözüme Musab geliyor . Musab ne ile yaşamıştı diyorum en şahane en lüks hanlar saraylar altında iken atlas yelekler üstünde iken . Bir çift göz hatırına yaşamıştı git demişti Medine ye orada bekleyenler var anlat adımı ..Musab ne için yaşamıştı vefat ettiğinde kefen bile bulamamıştı.Söyleyin Musab ne için yaşamıştı..

Birden Zeynel Abidin geliyor gözüme Emiri olduğu toplumun halkına her gece sırtında çuvalla yiyecek taşırken gördüm Onu. Gassal yıkarken Zeynel abidini anca o zaman anlamışlardı her gece kapının önüne bırakılan çuvalları kimin taşıdığını..Söyleyin bana niye yaşamıştı Koca Zeynel Abidin

Bu sefer Ahmet Bin Hanbeli geldi gözüme .Kuran insan kelamıdır dememek için yıllarca hapislerde kırbaçlanmış , Efendisinden emanet üç saç teli umut olmuştu soğuk mahpus odalarında ve öldüğünde o üç saç teli ile gömülmekti emeli...Söyleyin susmayın lütfen hayat üç saç teli için mi yaşanır..

Bu sefer gözüme Yunus geliyor Taptuk’un kapısında yüz süren başını kaldırmadan Taptuk’un bizim Yunus demesini bekleyen günlerce .Bu dergaha yamuk odun girmez diyen dergaha hep dümdüz odun taşıyan devrinin Müceddidi olan Yunusun yaşaması için gerekli olan neydi sizce..

Ve gözüme Çam dağının tepesinde eline bir sepet bütün dünyası bu olan yiğit geliyor ..Gerçek imanı elde eden Koca Üstad geliyor hiçliğin zirvesinde kainata meydan okuyan Şah-ı Asır geliyor.Varsınlar beni anlamasınlar diyen benim sözlerimi dinleyenler ellerinde çiçekler ile gelecek mezarıma diyen b.r mezar taşı bile olmayan Bediüzzaman geliyor gözüme ..

Bu sefer ismi gizli kahramanlar geliyor gözüme en güzel okulları bitirip en güzel meslek sahip oldukları gün arkasına bakmadan haritada yerini bile bilmediği yerlere gözü kapalı giden yiğitler geliyor gözüme.Hayalleri artık gittikleri yerin hayalleri ile ortak olan kaderleri bir olan dönmeye değil ölmeye giden ağabeylerim ablalarım geliyor dünyalarını bir bavula sığdıran asrın delileri geliyor gözüme ve

bu sefer sizlere değil kendime soruyorum KORKMA SÖYLE KENDİNE SEN NE İÇİN YAŞIYORSUN

mr.herkul
İSTANBUL

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: NE İLE YAŞAR İNSAN

kardeşim allah razı olsun paylaşım için selametle...

edaalican

Kayıtlı Kullanıcı

kardeşim Allah razı olsun paylaşım için ...

mergul

Kayıtlı Kullanıcı

öncelikle bu siteyi bana kazandırdığın için daha sonra ise benim için iyiki war olduğun için rabbime sonsuz hamdlar olsun bacımB); yazıyı paylaştığın için teşekkür ederim.

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı

m_muaz yazdı:
kardeşim allah razı olsun paylaşım için selametle...

Allah(C.C) senden ve cümlemizden razı olsun..kardeşim... selam ve dua ile ... selamün aleyküm....

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı

mergul yazdı:
öncelikle bu siteyi bana kazandırdığın için daha sonra ise benim için iyiki war olduğun için rabbime sonsuz hamdlar olsun bacımB); yazıyı paylaştığın için teşekkür ederim.

ne demek bende teşekkür ederim... dualarımdasın kardeşim.. iyiki sende varsın... Rabbim sana sağlık sıhhat nasip etsin.. Allah herşeye kadirdir.. Yaradana emanet ol... selamün aleyküm...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt