Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ne halin varsa gör (!).. (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Ne halin varsa gör (!)..

Hastane bahçesinde yaşlı bir teyze ve konuşmalarından kendi kızı olduğunu anladığım bir abla aralarında tartışıyorlar.

Tartışıyorlar demek imkânsız:

Resmen bağrışıyorlar…

Az geçmeden, resmen; itişip-kakışıyorlar…

Kelimenin tam anlamıyla iğrenç bir manzara.

Aslında iç acıtıcı bir vâziyet.

İnsanı acı acı düşündüren bir vâziyet…

Hayret ediyorum.

Kanım donuyor!

Öylece kendilerine bakıp kala-kalıyorum…

Kız, en sonunda annesine dönüp:

“O paraları mezarına mı götüreceksin… Seni hasta haneye getirdim. Ben mi hastayım. Biliyorsun maddî durumumuz kötü, taksi parasını çıkarıp verseydin canın mı çıkardı?” diyor…

Annesi:

“Sizin bütün gözünüz benim üç-beş kuruşumda. Onu da bitirince asla yüzüme bakmazsınız… Ben evlâtlarımı bilmez miyim?! Bana yaptığınızın on katını da inşallah sizin evlâtlarınız da size yapar!...” şeklinde cevap verince aklı sıra annesine tehditkâr davranan kızı, kendi elindeki poşeti annesinin eline tutuşturarak oradan hızla uzaklaşıyor numarasına girişip bir yerlere doğru seğirterek o an izini kaybettiriyor…

Arkadaşlarımdan biri anlatıyor:

Bir gün ilkokulda okuyan çocuğu okuldan geliyor…

Sırt çantası ters takılı!

Arkasında durması gereken çanta kitap dolu ve oldukça ağır vaziyette önünde asılı!..

Bu çanta, akşam yemeğine kadar öylece asılı kalıyor çocuklarının boynunda.

“Evlâdım çıkar çantanı, elini-yüzünü yıka ve sofraya gel!” diye kendisini çağıran annesi ve babası bu durumun ne anlama geldiğini zeki çocuklarının kendilerine anlatacaklarından eminler.

Elini-yüzünü yıkayan çocukları sofraya oturmadan sarılarak önce babasının sonra da ağlayarak annesinin ellerini öpüyor ve şunları söylüyor:

“Öğretmenimiz hepimizin sırt çantasını bugün boynumuzda ve önümüzde taşıttı. Teneffüslere de böyle çıktık. sebebini son derste söyledi ve size teşekkür etmemizi istedi: Canım anneciğim sen beni 9 ay, 10 gün böyle ağır halimle karnında taşıdığın; güzel babacığım sen de beni büyütüp beslediğin için size çok teşekkür ediyorum…”

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
“Öğretmenimiz hepimizin sırt çantasını bugün boynumuzda ve önümüzde taşıttı. Teneffüslere de böyle çıktık. sebebini son derste söyledi ve size teşekkür etmemizi istedi: Canım anneciğim sen beni 9 ay, 10 gün böyle ağır halimle karnında taşıdığın; güzel babacığım sen de beni büyütüp beslediğin için size çok teşekkür ediyorum…”

selamunaleykum hafıze anne
emeğıne sağlık
bunun uzerıne soz yok değil mi
allaha emanet olun

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

selamunaleykum hafıze anne
emeğıne sağlık
bunun uzerıne soz yok değil mi
allaha emanet olun

Aleykümselam gülnisacım bende okuyunca etkilendim annelerin hakkı ödenirmi A.E.O

gülagacı

Yasaklı Kullanıcı
:Hselamün aleyküm hafize ablacım benim aklıma şu geldi peki bu cocukları kim büyüttü??
bu anneler degilmi,bence balık baştan kokar..
inşaALLAh bizler iyi anne olursak ,iyi evlatlar yetiştirirsek bunun hasadınıda biz toplarız..
rabbim cümlemizi önce hayırlı ebeveyin sonra hayırlı evlat eylesin

selam ve duaile

orhanakin

Kayıtlı Kullanıcı
bir çocuğa ders vermek için bir çocuga akşama kadar bu şekilde çanta taşıtılırmı hiç bu yönden düşündünüzmü
ben yiğenime bile bakmaya kıyamazken hangi anne baba bu eziyeti çoçuğu için ister.
ders bu şekilde verilmez yazık

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
bir çocuğa ders vermek için bir çocuga akşama kadar bu şekilde çanta taşıtılırmı hiç bu yönden düşündünüzmü
ben yiğenime bile bakmaya kıyamazken hangi anne baba bu eziyeti çoçuğu için ister.
ders bu şekilde verilmez yazık

Hayat her zaman güllük glistanlık değil çocuğun da hayatın zorluklarını görmesi lazım anne baba kıyamaz ama maalesef eller kıyıyor bence çok güzel

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
:a45: :a45:

Of of, doğum esnasında annelerimiz normal bir insanın dayanabileceğinden daha büyük bir acı yaşıyorlar. :a45:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt