LEBBEYYYK ALLAHUMME LEBBEYYYYK!
LEBBEYKE LAAAA ŞERİİKE LEKE LEBBEYYYYYYK!
İNNEL HAMDE VENN'İMETE LEKE VEL-MULK LAAAAA ŞERİİKE LEK!
LEBBEYKE LAAAA ŞERİİKE LEKE LEBBEYYYYYYK!
İNNEL HAMDE VENN'İMETE LEKE VEL-MULK LAAAAA ŞERİİKE LEK!
Diyerek yeri göğü inlettiniz HACILAR. Tamamlayarak fariza yı yurda dönüyosunuz artık. Hoş geldiniz,haccınız kabul olsun. Hangi duygularla gimiştiniz ve nasıl dönüyorsunuz? Veda ederken o diyara yüreğinizde fırtınalar koptu mu? Neler hissettiniz TAVAF ta, SA ' yde, ARAFAT ta, MİNA ve MÜZDELİFE de? KABE yi tavaf ederken, herkes dönüyor ben de dönüyüm bari mi dediniz yoksa kainat korosuna katılıp YAAAA RABBİİİ! Şeytan ın ve nefsimin yörüngrsinden çıkıp SEN in yörüngene girdim de dönüyorum pervanen olarak mı dediniz?
Sa'y yaparken, ne kadar da uzunmuş burası gel-git bitmiyor mu dediniz yoksaaa Hacer gibi ciğer paresine bir yudum su bulmak için canhıraş koşturduğu gibi bir yudum imanın deli-divanesi mi oldunuz?
VAKFE de iken ARAFAT ta, bitse de şu vakfe otele gidip bir uzansam mı dediniz yoksaaa mahşeriii kalabalığın ortasında biraz sonra hesaba çekilecekmişiniz gibi zıngır zıngır titrediniz mi?
Elinizdeki taşları beton duvara mı yoksaaaa içinizdeki şeytana mı fırlattınız? Hacı oldunuz eminiz buna ama bir İbrahim,İsmail ve Hacer olabildiniz mi?
Mübarek ayakları şişinceye kadar kıyam,rükuu ve secde de sabahlayan bir PEYGAMBER in ümmeti olarak, kısacık zaman diliminde yan gelip yattınız mı yoksaaaa uykuyu haram kılıp gözlerinize, yağmurlar gibi gözyaşı döküp secdeden başlarınızı kaldırmayarakrak '' Ya RABBİİ! SEN affetmeden başımı kaldırmayacağım mı '' dediniz?
Dönüyorsunuz HACILAR, gelirken ne getiriyorsunuz?
Affa mazhar olmuş pırıl pırıl bir kalp mi yoksaaaa bavullar dolusu hediyelik eşyalar mı?.........
Dönüyorsunuz HACILAR...!
Gelirken GÜL MuhammedİM (SAV)in kokusunu mu yoksaaaa pis ARAPLAR(!)masalını mı?
Giderken selamlar götürmüştünüz değil mi kainatın EFENDİSİ ne ya gelirken O ndan selam getirebildiniz mi?
Giderken selamlar götürmüştünüz değil mi kainatın EFENDİSİ ne ya gelirken O ndan selam getirebildiniz mi?
Yüzlerce binlerce km. yol katedip te gittiniz RAVZA sında misafir oldunuz.
Ev SAHİBİ olarak rüyalarınıza teşrif buyurdular mı? Hoş geldin biricik canım ümmetim diye boynunuza sarıldı mı yok saaaa tenezzül buyurmadılar mı?
Ev SAHİBİ olarak rüyalarınıza teşrif buyurdular mı? Hoş geldin biricik canım ümmetim diye boynunuza sarıldı mı yok saaaa tenezzül buyurmadılar mı?
EĞER Kİ RÜYALARINIZA MİSAFİR OLMADIYSA KAİNATIN EFENDİSİ HACCINIZI TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİN HACILAR!
ALINTI
Abdullah ÜNLÜ