Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

nasıl pişirsem? (1 Kullanıcı)

Rabia-Adeviye

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Ocak 2008
Mesajlar
319
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
FIRINDA PİŞİRME (BAKING)

Uygun Besinler:

Meyveler
Patates
Sütlü ve yumurtalı yiyecekler
Unlu yiyecekler
Sebzeli / vejetaryen kekler
Et ve sebze karışımları

Dikkat Edilecek Hususlar:

*Tepsiler kuru, kalın ve temiz eldivenlerle tutulmalıdır.
*Fırın ve tepsilerle temas sırasında yanıklardan sakınmak için kollar kıvrılmalıdır.
*Tepsi ve fırınlar aşırı doldurulmamalıdır.
*Dolu tepsilerin fırına yerleştirilmesi veya fırından çıkarılması sırasında dikkat edilmelidir.
*Yemeğin kalitesinin bozulmasını ve ısı kaybını önlemek için fırın kapaklarının açılması minimalize edilmelidir.
bebişlere
http://img138.imageshack.us/img138/6518/mamalc4b1k2aa7.jpg
http://img138.imageshack.us/img138/218/09js3.png



HAŞLAMA (BOILING)

Uygun Besinler:

Pek çok besine bu yöntem uygulanabilir.
Et ve kümes hayvanları
Balık ve deniz ürünleri; özellikle ıstakoz için
Yumurta
Taze ve dondurulmuş sebzeler
Kurutulmuş tahıllar

Dikkat Edilecek Hususlar:

*Doğru kapasitede kaplar seçilmelidir, küçük kaplarda kaynayan sıvı etrafa sıçrayabilir ve yanıklara sebep olabilir.
*Sebzeler uzun süre suda bekletilmemeli, mümkün olduğunca kaynayan suda kısa süreli pişirme uygulanmalıdır.
*Sebzeler servis edilmeye yakın pişirilmelidir. Pişirilip tekrar ısıtmaktan kaçınılmalıdır.

KIZARTMA (FRYING)

Uygun Besinler:

Balıklar
Kümes hayvanları
Hazır gıdalar
Sebzeler
Patates
Meyveler
Hamurlar
Bazı besinler derin yağda kızartma metoduna uygun değildir. Örneğin, yağ içeriği yüksek besinler; yağlı etler, jambon, hamburger gibi.

Dikkat Edilecek Hususlar:

*Nemli veya ıslak besinler önce kurutulmalı daha sonra kızartılmalıdır. Çünkü ıslak besinin yağa atılması oldukça tehlikelidir. Yağ bir anda sıçrayabilir ve yanmamıza sebep olabilir.
*Kızartıcılar asla fazla yağ veya yiyecekle doldurulmamalıdır.
*Termometresiz kızartıcılar kullanıldığında, yağın yanacak kadar ısınmamasına dikkat edilmelidir. Yağ yanarsa hem sağlığa zararlı öğeler oluşur hem de yemeğin tadı ve kokusu olumsuz yönde etkilenir.
*Normal kızartma derecesi 175–195 °Cdir.
*Tek seferde büyük miktarda kızartma yapmaktan kaçınılmalıdır.
*Yeterli yağ kullanıldığından emin olunmalıdır. Az yağda fazla miktarda kızartma yapılırsa, yağın ısısı uygun olsa bile pişirme sırasında ısı düşer ve yemek kalitesi olumsuz yönde etkilenir.
*Kızartma işleminden sonra yiyecek çabucak servis edilmelidir, bekletme ile besin gevrekliğini kaybeder.
*Kızartılan yiyeceklerin üzeri kapatılmamalıdır yoksa bu durumda da besin gevrekliğini kaybeder.
*Yüzeydeki yağ, kızartma sonrasında süzdürülmelidir. Çünkü yağda kalan yiyecek parçaları tekrar ısıtıldığında yanabilir ve yemeğin lezzetini, görüntüsünü olumsuz etkiler.
*Oksidasyonu önlemek için kullanılmayan yağlar süzüldükten sonra kapalı olarak muhafaza edilmelidir. Aynı yağ defalarca kullanılmamalıdır.

IZGARA (GRILLING)

Uygun Besinler:

Taze etler
Sakatatlar
Kümes hayvanları
Balık ve deniz ürünleri
Sebzeler, özellikle mantar ve domates
Hazır gıdalar, burgerler

Dikkat Edilecek Hususlar:

*Az miktarda tuz kullanılmalıdır.
*Mümkünse az yağlı et kullanılmalı ve görünür yağları temizlenmelidir.
*Pişirme işlemine ızgaranın en sıcak tarafından başlanmalıdır.
*Yavaş pişirme yiyeceğin kurumasına sebep olacağından hızlı pişirme uygulanmalıdır.
*Yiyeceğin çevrilmesinde asla çatal gibi yiyeceği delecek malzemeler kullanılmamalıdır.

MİKRODALGA FIRINDA PİŞİRME (MICROWAVE COOKING)

Uygun Besinler:

Taze etler
Sakatatlar
Kümes hayvanları
Balık ve deniz ürünleri
Sebzeler, özellikle mantar ve domates
Hazır gıdalar, burgerler

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

*Patates ve elma soyulmamışsa, kabukları delinmeli ve böylece patlamaları, dokularının bozulması önlenmelidir.
*Mümkünse yemeğin üstü mikro dalga fırına uygun bir kapak ile kapatılmalıdır.
*Sadece mikro dalga fırına uygun olan plastik, seramik ve cam kaplar kullanılmalıdır.
*Kapağı bozuk olan fırınlar kullanılmamalıdır.
*Fırın boşken çalıştırılmamalıdır.
*En iyi sonuç için düz veya yuvarlak, sığ kaplar tercih edilmelidir.
*Pişirme sırasında karıştırma işlemi için yeterli yer bırakılmalıdır.
*Su içeriği yüksek gıdaların kuru gıdalara göre daha çabuk pişeceği unutulmamalıdır.
*Kalın parçaların, gözenekli parçalara göre daha çabuk pişeceği unutulmamalıdır.

BUHARDA PİŞİRME (POACHING)

Uygun Besinler:

Yumurta
Balık ve kabuklu deniz ürünleri
Sebzeler (patates dahil)
Çeşnili ve tatlı pudingler (düşük basınçta buharla)

Anahtar Noktalar:

* Besin değerini koruyan bu pişirme metodu ile besinler kolay sindirilebilir ve diyet yemeği haline getirilir.
* Sebzelerin buharda pişirilmesiyle, daha taze görünmeleri ve renklerinin korunması sağlanır.
* Buhar kapatılmadan kapak açılmamalıdır.
* Kapak açılırken geride durulmalı, buhara dikkat edilmelidir.
* Düşük basınçla pişirme ile besindeki proteinin zarar görmesi engellenebilir.
* Sebzeler servise yakın zamanda pişirilmelidir.
* Fazla pişirmekten kaçınılmalıdır.Özellikle yüksek basınçta pişirme süresi kısadır.
* Makinenin içi her kullanımdan sonra temizlenmelidir.
* Her kullanım öncesi makine kontrol edilmelidir.​
 
G

gülderen özdemir

sevgili ablacım ellerinize sağlık bu konuda çok güzel şeylere değinmişsin evet çoğu kişilerimiz ve ben bu kuralları tam olarak bilmiyorduk sayenizde öğrenmiş olduk allah c.c razı olsun sağlıcakla ve sevgiyle kalın selamlar hayırlı günler
 

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Eki 2006
Mesajlar
2,593
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
45
Konum
*meftun*
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Selamünaleyküm...ablacığım B) ALLAH c.c. razı olsun...
emeğinize sağlık ...sizi online görmek çok güzel...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...
selametle İNŞALLAH...
(diğer forumunuzda cevabınızı okudum aramızda :evet ...)
 

Rabia-Adeviye

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Ocak 2008
Mesajlar
319
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
sevgili ablacım ellerinize sağlık bu konuda çok güzel şeylere değinmişsin evet çoğu kişilerimiz ve ben bu kuralları tam olarak bilmiyorduk sayenizde öğrenmiş olduk allah c.c razı olsun sağlıcakla ve sevgiyle kalın selamlar hayırlı günler

Beğendiğinize sevindim.Rabbim senden de razı olsun selametle kal
 

Rabia-Adeviye

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Ocak 2008
Mesajlar
319
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
Selamünaleyküm...ablacığım B) ALLAH c.c. razı olsun...
emeğinize sağlık ...sizi online görmek çok güzel...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...
selametle İNŞALLAH...
(diğer forumunuzda cevabınızı okudum aramızda :evet ...)

:G :K

Ve aleykum selam Allah(c.c)sendende razı olsun kendine iyi bak rabbime emanetsin..
 

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2007
Mesajlar
1,298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
48
allah razı olsun ablacım faydalı bilgiler dua ile kalın
 

dreamath

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 May 2008
Mesajlar
6
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Ata Profile

Ata Profile

ATA GROUP is privately owned trustee and corporate services group with offices in Hong Kong, Kuala Lumpur, USA, Singapore, the British Virgin Islands, Samoa, Beijing, Shanghai, Hangzhou and Shenzhen. We are staffed by a professional team of lawyers, accountants and consultants with a wealth of experience both in their respective professions as well as specifically in the offshore industry. Our operational offices around the world is more than 120,000 square kilometers. This combination of offices and expertise enables ATA to provide an exceptional portfolio of quality services to a global client base(来源:注册香港公司网)
 

Rabia-Adeviye

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Ocak 2008
Mesajlar
319
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
ATA GROUP is privately owned trustee and corporate services group with offices in Hong Kong, Kuala Lumpur, USA, Singapore, the British Virgin Islands, Samoa, Beijing, Shanghai, Hangzhou and Shenzhen. We are staffed by a professional team of lawyers, accountants and consultants with a wealth of experience both in their respective professions as well as specifically in the offshore industry. Our operational offices around the world is more than 120,000 square kilometers. This combination of offices and expertise enables ATA to provide an exceptional portfolio of quality services to a global client base(来源:注册香港公司网)

:eek: :cool: :confused: ne alaka kardeş bu reklamın yeri burası diil :H
 

Rabia-Adeviye

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Ocak 2008
Mesajlar
319
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
Arkadaşlar konunun içine yanlışlıkla iki link eklemişim açıklayacağım unutuyorum.Sakın o çocukları pişirmeyin:)
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt