Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Nasıl İnanayim!!!!! (1 Kullanıcı)

caresiz25

Kayıtlı Kullanıcı
13 Yasındaydım ve ailedeki en büyük erkektim...biz 4erkek 1 kız kardestik.babam seyyar manavdı,kucuk arabası vardı cesitli meyve sebze satarak eve bakardı..en kucuk kardesim ozaman 7yasındayken bile namaz niyaz eksik olmayan bir ailemiz vardı...aradan 4yıl zaman boyle gecti ben üniversite sınavlarına girdim ve yıldız teknik kimya müh.kazandım...babam okutacak param yok gidemessin dediği dönemde babamı kaybettim.o çaresizlikte bana istanbulda yahudi bir işadamı burs teklifi yolladı postayla...ben ozaman yahudi,rum,hristiyan ayıracak konumda değilim,bilgiyede sahip dğilim...gittim..sdce yurtta kalıyorum ve bana burs veren kişi okul harclarımı ve 3-5kurus harclık veriyordu...evin en büyüğü olarak kardeslerime ve aileme para yollamam lazımdı,taksicilik yaptım istanbulda..kazandıgım paranın cogunu yolluyor kalanıyla geciniyordum...arkadaslarımın bazıları zengindi,ya gel bosver parayı ayıpsın desede gidemiyordum,ne olursa olsun yapamadım...tamamen karantina gibi gecen 4yıl bitti ve mühendis oldugum gun annemi kaybettim.o haberle memlekete döndüm.iş aradım ama yoktu..kahvecilik yaptım,gene taksicilik yaptım..kardesimin birini insaat mühendisi yaptım ..2.sene şeker hastalıgından kaybettim...öbür erkek kardeslerimin birisi berber hala suan öbürüde bir firmada calısıyor...bende cok buyuk bir firmada mühendisim suan ,evlendim ve gecen sene karımı kaybettim.2yasında bir oglum var onla yasıyorum,bakıcısı var...bu kadar özet olarak anlattıgım hayatımda anlatamadıgım neler neler var...sizce soruyorum:hepimizin allah inancı var,böyle acıları,kahırları hakeden cok insan var,sadece allahım var dedikce hep birini kaybettim...şöyle bakınca insanlar sapıtıyor ,paralar onda,eglence onda,ama hic öyle bi zarar yok...zengin olan daha zengin,burjuvalar daha mutlu,parayı veriyor Allah ama yaptıgı yanlısı HERKESE vurmuyor!!!!!!!bize parada vermiyor,huzurda,mutlulukda....kimse yanlış anlamasın...intihar etme noktasındayım....

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
canm kardeşim haşa sen rabbimin sewdigi kulsun demkki bak rabbim kendini sna hatrlatıyo kendini bi sorgula..bir olay anlatayım yasnmıs gercvek bi olaydır kulaktan duymada diildir.. en yakın arkadaşimin yengesının başindan gecti.ailesi yani annesi babası 3 kardesi sehirdışından kızlarını ziyarete gelıyorlardı trafik kazası gecirdiler ve hepsi hakkın rahmetine kavustu yengesi dedigim kişide kaza haberi,ni alır almaz 2 cocugu ve esiyle yola cıktı onalrda akza yerine giderken kaza yapılar ve 2 cocugu esi o kazada oldu sence 8 kişi bir gune cok degilmi o kişi hayatta tum sewdiklerini kaybetmiken bile kalkındı su an duzenını kurdu rabbim dert veriri sanmı ki cektigin sıkıntılar sen yanına kalacak o mukkades gun geldiginde bu sıkıntılar tek tek koşacak sana ve rabbim işte o alemde sana hakkını vercek esas olan para pul degil din manevi guzelliktir sen ayakta dur senın bir ewladın var sen gidersen o ne yapar söylermisin kim bakar ona aciz canı yansa söyleyemez cektigin sıkıntıları ewladın ceksin istemıyorsan kalamlısın mecbursun yalnız degilsin cunku hak yolunda ilerle ben daha sahit olamdım ki mewlamın kulunu hor gördügüne hiçe saydıgına elbet senın de mutlu olacagın zamn gelecek tevekkul et hakka sıgın o herseyin en dogrusunu bilir..emin ol bu ayzdıkalrını ıkurken yüregimden bir parca kopup gittii lütfen ama lütfen bırakma kendini..selametle

Hakendiş

Kayıtlı Kullanıcı
13 Yasındaydım ve ailedeki en büyük erkektim...biz 4erkek 1 kız kardestik.babam seyyar manavdı,kucuk arabası vardı cesitli meyve sebze satarak eve bakardı..en kucuk kardesim ozaman 7yasındayken bile namaz niyaz eksik olmayan bir ailemiz vardı...aradan 4yıl zaman boyle gecti ben üniversite sınavlarına girdim ve yıldız teknik kimya müh.kazandım...babam okutacak param yok gidemessin dediği dönemde babamı kaybettim.o çaresizlikte bana istanbulda yahudi bir işadamı burs teklifi yolladı postayla...ben ozaman yahudi,rum,hristiyan ayıracak konumda değilim,bilgiyede sahip dğilim...gittim..sdce yurtta kalıyorum ve bana burs veren kişi okul harclarımı ve 3-5kurus harclık veriyordu...evin en büyüğü olarak kardeslerime ve aileme para yollamam lazımdı,taksicilik yaptım istanbulda..kazandıgım paranın cogunu yolluyor kalanıyla geciniyordum...arkadaslarımın bazıları zengindi,ya gel bosver parayı ayıpsın desede gidemiyordum,ne olursa olsun yapamadım...tamamen karantina gibi gecen 4yıl bitti ve mühendis oldugum gun annemi kaybettim.o haberle memlekete döndüm.iş aradım ama yoktu..kahvecilik yaptım,gene taksicilik yaptım..kardesimin birini insaat mühendisi yaptım ..2.sene şeker hastalıgından kaybettim...öbür erkek kardeslerimin birisi berber hala suan öbürüde bir firmada calısıyor...bende cok buyuk bir firmada mühendisim suan ,evlendim ve gecen sene karımı kaybettim.2yasında bir oglum var onla yasıyorum,bakıcısı var...bu kadar özet olarak anlattıgım hayatımda anlatamadıgım neler neler var...sizce soruyorum:hepimizin allah inancı var,böyle acıları,kahırları hakeden cok insan var,sadece allahım var dedikce hep birini kaybettim...şöyle bakınca insanlar sapıtıyor ,paralar onda,eglence onda,ama hic öyle bi zarar yok...zengin olan daha zengin,burjuvalar daha mutlu,parayı veriyor Allah ama yaptıgı yanlısı HERKESE vurmuyor!!!!!!!bize parada vermiyor,huzurda,mutlulukda....kimse yanlış anlamasın...intihar etme noktasındayım....

Selamün aleyküm kardeşim, hepimiz bu hayatta belli dönemlerden geçebiliyoruz. Çeşitli zorluklarla karşılaşabiliyoruz. Çünkü bu dünya imtihan dünyası. Öyle kolay bir yaşamla insanlar Cenneti kazanabilseydi bu dünya imtihanının bir anlamı kalmazdı. Yani senin içine düştüğün durumu anlıyorum. Yazmak istediğim çok şey var ama toparlayamıyorum. İnan benim de bazen çok bunaldığım dönemler oluyor. Nefis o dereceye geliyor ki ölümü dahi isteyebiliyor. Bu dünya mümine zindan, kafire cennet gibidir. Müminin esas mekanı ahirettir. Biz bu dünyada dava için varız kardeşim. Elbetteki çeşitli imtihanlardan geçirilecez, bütün bu imtihanlar, Rabbimize yakınlık vesilesi, sadakatimizin ölçülmesidir. Allah, kimseye kaldıramayacağı yük vermez. Herkesin imtihanı ayrı ayrı. Allah, Kur'an'da da söylüyor. Sizleri canınızla, malınızla, evlatlarınızla, fakirlikle imtihan ederiz diye...

İnanan insanların daha fazla sıkıntıya maruz kalması, sakın seni yanıltmasın. Allah bizim için Ahiret'i istiyor. Bizim günahlarımız varsa, onları çeşitli musibetlere maruz bırakarak eritiyor. Ve bizi tertemiz ediyor. Yani şer görünen işlerde hayır var. Bazı insanların erken vefat etmesi, mesela yakınlarımızın; onlarda da hayırlar var. Bizleri Ahirette beraber kılacak. Allah bizi bizden daha iyi biliyor. Neye ihtiyacımızın olduğunu, neye üzüldüğümüzü, neyin bizi mutlu edeceğini her şeyi bizim için hazırlıyor. Bir dilimize, dünyadaki binler lezzetlerle lakayd kalmayan, gözümüze binbir renklerle, güzel suretlerle cevap veren ALLAH, hiç mümkün müdür ki, insanın en büyük kurtuluşu için dünyasını her şeyiyle onun için hazırlamasın. Ortalama 70 senelik elemli bir dünya hayatı mı insan için daha önemli yoksa sonsuz bir saadet mi? İşte ALLAH, bizim o sonsuz saadeti kazanıp sevdiklerimizle beraber olmamızı istiyor. Bu kısacık dünyada bizim iyiliğimiz için olan bazı şeyler hoşumuza gitmese de... Hayırlı geceler...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt