Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Nasıl HAFIZ olunur? (2 Kullanıcı)

pbilgili

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm arkadaşlar,

Arkadaşlar aramızda muhakkak hafız olanlar vardır ve hafızlık tekniklerini biliyorlardır diye umarak yazıyorum.

Ben 2 çocuk sahibiyim. Kuran kursuna gitmeye vaktim ve imkanım yok. Ezber kabiliyetim iyi. Rabbimin de yardımı ile evde kendim çalışıp Kuran-ı Kerimi ezberlemek istiyorum.
Yapabilir miyim, nasıl yaparım hiç bilmiyorum...

Bu konuda bilgisi olan yada fikri olan beni aydınlatırsa çok sevinirim.

Rabbim hepinizden razı olsun, siteyi hazırlayanlarında her işleri asan olsun...

murtaza10

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm hafız olmak için ezber yetmez mutlaka bir hocanın dizine oturup ondan ders alman lazım(işi bilen hafız yetiştirmiş) ALLAH yar ve yardımcın olsun...:G

murtaza10

Kayıtlı Kullanıcı
:Bhafızlık (kuran-ı kerimi ) belirli kurallara bağlı kalmak şartıyla baştan sona(fatihadan-nas a)kadar ezber yapmaya denir.çok özverili olmak ve çok çalışmak gerkiyor...sizi üzmek istemem ama tabiri caiz ise gece gündüz calışmak gerekiyor....:B:G

istikbal

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm arkadaşlar,

Arkadaşlar aramızda muhakkak hafız olanlar vardır ve hafızlık tekniklerini biliyorlardır diye umarak yazıyorum.

Ben 2 çocuk sahibiyim. Kuran kursuna gitmeye vaktim ve imkanım yok. Ezber kabiliyetim iyi. Rabbimin de yardımı ile evde kendim çalışıp Kuran-ı Kerimi ezberlemek istiyorum.
Yapabilir miyim, nasıl yaparım hiç bilmiyorum...

Bu konuda bilgisi olan yada fikri olan beni aydınlatırsa çok sevinirim.

Rabbim hepinizden razı olsun, siteyi hazırlayanlarında her işleri asan olsun...

Ve alaykum selam verahmetullahi vebereketuh

Almış olduğunuz karar çok güzel ve hayırlı Rabbim inşallah hafız olmayı size ve cümlemize nasib eylesin.Bir bilenin yanında hafızlınızı tamamlamanız çok güzel ve yerinde olacaktır.Ama bu imkan yoksa evdede hafız olmayı başarabilirsiniz ama başarmak için azim ve sabrıda gözardı etmemek gerekir.Şeytan başlamış oldunuz hayırlı amelden sizi geri çevirmeye çalışacaktır asla kanmayınız.
Hafızlığa başlamadan önce kitabımız Kur'an -ı Kerimi yüzüne çok iyi okumanız gerekmekte.Ayrıca sabahları erken saatlerde kalkmanız çok yerinde olacaktır.Bu saatlerde zihin boştur ezber işi diğer saatlere nazaran daha kolay olur.
Bende hafızlığımı kursda bitirdim.Ama hafız olduktan sonra öğrendiğimi zihinde tutmam hafız olmaya çalışmamdan daha çok emek istediğine şahit oldum.
Şuda unutulmamalıdır ki Kur'anı Kerimi sadece ezber olarak algılanılmamalı öğrenilsin ve amel edilsin diye algılanmalıdır
İnşallah sizden hafız oldum haberini almak istiyoruz.Rabbim yar ve yardımcınız olsun.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim. Kuranı Kerimi yüzünden iyi okuyor olmanız lazım doğru okuyor olmalısınız. yoksa yanlış ezberlersiniz. bi Kuran Kursu hocasına dinletmelisiniz yada iyi bilen birisine. ilk önce birinci cüzün son sayfasından başlatırlar. 20. sayfadan sonra 40 -60 buşekilde . 30 cüz biter. tekrar birinci cüze gelinir. 20.sayfayı ezberlemiştiniz ya bu sefer 19.sayfa ezberlenir. ve 19 okunduktansonra 20 ile birleştirilir. 20.sayfa tekrar edilir amaç bu önceki sayfaların tekrarı. bu şekilde bir sayfa geriye giderek oluyor kardeşim. birinci sayfaları ezberlerken birlerden gidiyorum dersiniz. ikinci sayfalarda iken ikilerden. üçler dörtler en son 20. sayfalar biter. yöntem böyle. inşallah ezber iyiyse yapılabilir bu iş. benimde ezberim berbattır. maalesef hafız değilim ama yöntemi biliyorum denemiştim çünkü. Allah yardımcınız olsun.

http://forum.islamiyet.gen.tr/kuran...ma-ile-her-yasta-kuran-hafizi-olunabilir.html
http://forum.islamiyet.gen.tr/kuran-i-kerim/54063-hafizlik-kuran-i-kerim-ezberi.html
http://forum.islamiyet.gen.tr/kuran-i-kerim/54065-hz-mevlana-hafizlik-icin-ne-demis.html
http://forum.islamiyet.gen.tr/kuran-i-kerim/54064-iki-ayda-hafizlik-nasil-oluyor.html

açakır

Kayıtlı Kullanıcı
selam

selam

Allahın selamı bütün müslümanların üzerine olsun.değerli arkadaşlar ben size huşu içinde en güzel namaz nasıl kılınır bir öneri bekliyorumsizden.Surelerin manalarını düşünüyorum ama okadar olmuyor selametle Allah razı olsun şimdiden.

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
V.a selam kardeşim,Rabbım yolunuzu açık etsin inşaallah,çok doğru ve güzel bir düşünceniz var.Sağolsunlar Sıla1 ve istikbal kardeşlerin çok güzel anlatmışlar aynen bende katılıyorum.Rabbim size kolaylıklar versin inşaallah.

yahya tekin

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam kardeşim şu anda önce ALLAH'ın izni ile hafızlık yapıyorum
ALLAH herkese hayırlısı ile hafız olmayı nasip etsin önce ümmeti muhammet'in evlatlarına

bahar-pınar

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba bu satırları okuyan insanlar!
biz 12 yaslarında iki kız çocuğuyuz en büyük dileğimiz hafız olmak
ins. bu dileğimiz gerçekleşir
allaha emanet olun güzel insanlar...

bahar-pınar

Kayıtlı Kullanıcı
bugün sewdiklerinize bir gül verin gülünüz yoksa gülüverin

abdulhekim

Kayıtlı Kullanıcı
hafız

hafız

ben 20 yasındayım bende hafızlık yapıyorum hafız için sadece saglam kafa ve istek lazım tamam allah razı olsun bize de dua edin

semabrk

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamüaleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü

Esselamüaleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü

Bende bu sene karar verdim hafız olmayı istiyorum ama daha başlamadım yaklaşık 6 yşından beri kuranı öğrendim okuyorum keşke o yaşta ailem yönlendirseydi beni fakat şuan iş ev evlilik hazırlıklaım var çok zorlanıyorum ama evlendikten sonra çalışmalara başlamak istiyorum gerçi korkuyorumda başaramam diye banada dua edin.

irfan yapıcı

Kayıtlı Kullanıcı
~Hafiz Olmak İsteyenlere Müjde~(2 Ayda Hafızlık)

-------------------------------------------------------------------------

İki ayda hafızlık İlahiyat mezunu Hatice Şahin, geliştirdiği yeni bir teknikle 2 yıl olan hafızlık süresini 2 aya indirdi. Bu yeni teknikle şimdiye kadar 9 öğrenci hafız oldu.

Hatice Şahin, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yüksek Lisans mezunu. 2006 yılı Eylül ayında Gümüşhane Kelkit'te sözleşmeli Kur'an kursu hocası olarak göreve başlamış. Hafızlık için geliştirdiği tekniği uygulamak için önce öğrencilerden sonra da velilerden izin alır. Disiplinli bir çalışmayla başarıya ulaşan Şahin, 2 ayda hafız yetiştirmeyi başarır. Hatice Hoca başarısını tescillemek için önce notere müracaat eder, fakat noterdekiler bu konuda yetkili olmadığını Diyanet'ten uzman kişilerin noterliğine başvurması gerektiğini söyler. Şahin'in bu başarısı Diyanet'ten 6 kişilik uzman ekip tarafından tescillenir. Hatice Hoca şimdi de geliştirdiği tekniğe patent almaya hazırlanıyor. Şahin başarıya nasıl ulaştığını şu sözlerle anlattı: “Hafıza teknikleri ile ilgili ciddi bir çalışma yaptım. Kendi hafızlığımı koruma adına yaptığım çalışmalar sonucunda yeni bir teknik oluşturdum. Bu yöntemle ilk olarak, 3 öğrencim 4 ayda Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafız oldu. Daha sonra tekniği geliştirerek, bu süreyi 2 aya indirdim. Şimdi de bu süreyi 1 aya indirmenin çalışmalarını yapıyorum.”

ÇALIŞIRKEN EZBERLE

Hafıza tekniğinin Türkçe ibareler için olduğunu ancak orijinal haliyle yabancı dil için hafıza tekniği geliştirilmediğini anlatan Hatice Şahin, “Bir sayfayı 1,5 saatte ezberleyenler artık aynı yeri 10 dakikada ezberleyebili-yor. Ayrıca bu teknikleri öğrenciler değil, çalışanlar da uygulayabilir. Belki onlar 2 ay yerine 5-6 ay gibi bir sürede hafız olacaklardır” diyor.

Hafızlığın unutulmaması için ise ezberden sonra 2 yıla kadar her gün 45 dakikalık çalışma ve ardından da 6 ayda bir tekrar yapıldığını söylüyor.

“Eski sistemde öğrenciler ne kadar süre eğitim alacaklarını bilmiyorlardı” diyen Şahin, “Oysa benim geliştirdiğim teknikle öğrencilere 'Bu kadar sürede hafız olacaksın' diyerek hedef gösteriyorum. Böyle olunca motivasyon adına problem kalmıyor” dedi.

Son zamanlarda hafızlık isteğinin azaldığına dikkat çeken Şahin, “İnsanlar okul mu hafızlık mı noktasında tercih yapmak zorunda kalınca tabiki eğitimden yana tercihlerini kullanıyordu. Ayrıca hafız olmak isteyenler eğitimlerine 2 yıl ara veriyordu. Bu sistemde kimse okula ara vermiyor” dedi.

REKOR GETİRDİ

Hafızlık tekniği şöyle işliyor: Sûreler kolaydan zora doğru sıralanıyor. Daha sonra bir sayfa alınarak 3'e bölünüyor. Önce ilk 5 satır, daha sonra diğer satırlar 5'er 5'er ezberleniyor ve daha sonra birleştirilerek tekrar yapılıyor. Sonra ikinci sayfaya geçiliyor. Onun ezberinde de aynı metot izlenerek sayfa ezberleniyor. Sonra 1 ve 2. sayfa tekrar okunuyor ve bu silsile 10 sayfa boyunca devam ettiriliyor. Ezber 3 kişiye dinlettiriliyor. Doğruysa ikinci 10 sayfaya geçiliyor. Aynı sistemle ikinci 10 sayfa da ezberlendikten sonra ilk 10 sayfayla birleştirilerek okunuyor ve 4 kişiye dinlettiriliyor. Böylece 20 sayfa ezberlenmiş oluyor.

Hafıza teknikleri konusunda Uludağ Üniversitesi'ndeki hocalarından da yardım aldığını ifade eden Şahin, “Öğrencilerim için diyetisyene bile gittim. Başarı için dengeli beslenmek şart, bunu da uyguladım” dedi. Hatice hoca, öğle uykusunun da faydalı olduğunu belirtti. Ayrıca uyguladıkları programın içerisinde haftada bir gün sinema saati, gezi ve pikniklerin de olduğunu söyledi.

Günlük program

Sabah 05.00'te bir önceki gün yaptığı ezberi hocasına dinletiyor. Daha sonra yeni ezberleyeceği bölüme başlanıyor. Öğle uykusuna kadar 3 saat 45 dakikalık bir çalışma yapılıyor. 1 saatlik uykudan sonra tekrar çalışmaya geçiliyor. Akşam tekrarına kadar 4,5 saatlik bir çalışma yapılıyor. Daha sonra günlük tekrarını yapıp yatıyor. Bir sonraki günde bu silsile devam ediyor.

BİR AYDA DA MÜMKÜN

Hafızlık süresini 2 yıldan 2 aya indiren Hatice Şahin, süreyi bir aya indirmeyi hedefliyor. Artık hafızlık için okula ara vermeye gerek kalmadığını dile getiren Şahin, uyguladığı yöntemle toplumda hafızlığa yeniden özendirmeyi istiyor.

TrTs

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum.

Bende izninizle bu konuyla ilgili soru sormak istiyorum.

Malesef Kur'an okumasini bilmiyorum. Elif Ba'dan fazlasini ögrenmedim.

Kur'an'i suan hep almanca cevrisinden okuyorum. Imkanim olursa türkcesini de alacagim insaAllah.

Ben dogma büyüme yurt disinda yasiyorum. 21 yasindayim.

Buna ragmen Hafizlik yapabilmem mümkünmüdür?

Kur'an'i yüzünden iyi okumaniz lazim diyorsunuz. Bu ne demek oluyor? Yüzünden ne demek yani?

Türkiyede Hafizlik yapabilmek icin belirli okullarmi var?

Yoksa sadece kurslarmi var?

Kurslara katilabilmek icin sartlar nedir?

Herkes 2 senede Hafiz olabiliyormu? Yoksa daha uzun da sürebilirmi?

Yardimci olursaniz sevinirim.

Hayirli günler.

_YUSUF_

Yönetici
Selamun Aleykum.

Bende izninizle bu konuyla ilgili soru sormak istiyorum.

Malesef Kur'an okumasini bilmiyorum. Elif Ba'dan fazlasini ögrenmedim.

Kur'an'i suan hep almanca cevrisinden okuyorum. Imkanim olursa türkcesini de alacagim insaAllah.

Ben dogma büyüme yurt disinda yasiyorum. 21 yasindayim.

Buna ragmen Hafizlik yapabilmem mümkünmüdür?

Kur'an'i yüzünden iyi okumaniz lazim diyorsunuz. Bu ne demek oluyor? Yüzünden ne demek yani?

Türkiyede Hafizlik yapabilmek icin belirli okullarmi var?

Yoksa sadece kurslarmi var?

Kurslara katilabilmek icin sartlar nedir?

Herkes 2 senede Hafiz olabiliyormu? Yoksa daha uzun da sürebilirmi?

Yardimci olursaniz sevinirim.

Hayirli günler.

AleykümSelam
Gönülden isteyen herkes Allah'u tealanın izni ile hafız olabilir.Bunun ne yaşı ne mekanı önemli değildir.
Bu önemli isteğin tek şartı gönülden istemek ve sistematik bir biçimde çalışma proğramı uygulamak.Bu sistematik bir çalışma düzeni ile (günde 1 sahife ezber yaparak) en fazla iki yılda hafız olunabilir.
Kur'an okumaya bilmenize gelince, Allah'u teala efendimize hitaben Meryem suresinde buyururki 'Biz Kur'anı senin dilinde kolaylaştırdık' bu demek oluyorki Kur'an öğrenmek herkes için kolaydır.Zaten bir müslümanın Kur'an okumayı (Arapçasını) bilmek zorundadır.Kur'an'ı Kerimi arapçasından düzgün bir şekilde okumayı öğrendikten sonra hafızlığa başlanılabilir.
Hafızlık için Kur'an Kursları mevcuttur.Bu devlet kurslarında yapılabildiği gibi hemen hemen her yerdre bulunan değişik medreselerdede yapılabilir.Siz bu konuda etrasfınızda bulunan herhangi bir cami imamından yada etrafınızda bulunan dini bütün insanlardan yardım alabilirsiniz.
Allah'u teala niyetinizi halis ve mübarek kılsın
Hayırlı günler.

TrTs

Kayıtlı Kullanıcı
AleykümSelam
Gönülden isteyen herkes Allah'u tealanın izni ile hafız olabilir.Bunun ne yaşı ne mekanı önemli değildir.
Bu önemli isteğin tek şartı gönülden istemek ve sistematik bir biçimde çalışma proğramı uygulamak.Bu sistematik bir çalışma düzeni ile (günde 1 sahife ezber yaparak) en fazla iki yılda hafız olunabilir.
Kur'an okumaya bilmenize gelince, Allah'u teala efendimize hitaben Meryem suresinde buyururki 'Biz Kur'anı senin dilinde kolaylaştırdık' bu demek oluyorki Kur'an öğrenmek herkes için kolaydır.Zaten bir müslümanın Kur'an okumayı (Arapçasını) bilmek zorundadır.Kur'an'ı Kerimi arapçasından düzgün bir şekilde okumayı öğrendikten sonra hafızlığa başlanılabilir.
Hafızlık için Kur'an Kursları mevcuttur.Bu devlet kurslarında yapılabildiği gibi hemen hemen her yerdre bulunan değişik medreselerdede yapılabilir.Siz bu konuda etrasfınızda bulunan herhangi bir cami imamından yada etrafınızda bulunan dini bütün insanlardan yardım alabilirsiniz.
Allah'u teala niyetinizi halis ve mübarek kılsın
Hayırlı günler.

Cevabiniz icin cok tesekkür ederim. Allah razi olsun.

Evet arapca bilmemiz gerekiyor tabi ki. Cüz almsitim kendime ögrenmek icin.

Ama tek basima yapamadigimin farkina vardim malesef.

Düz elif be'yi okuyup yazabildim ama devamini cözemedim. O yüzden Kur'an Kursuna gitmem gerekecek.

Kur'an'i yani arapcayi ögrenmek ne kadar sürebilir?

Yani, yurt disinda da hafiz olmak mümkün dogru anladim degilmi?

Amin. InsaAllah bu niyetim gerceklesir.

Terkrar Allah razi olsun insaAllah.

_YUSUF_

Yönetici
Ben teşekkür ederim
Mevlam sizdende razı olsun.
Ortalama 15 günlük bir çalışma ile arapçadan düzgün bir şekilde okumayı gerçekleştirebilirsiniz.Yeterki azimli ve gayretli olun uzayda bile hafız olabilirsiniz.

Şunuda bilmeniz gerekmektedir.Bu konuda biraz araştırma yapın.Hafızlık nedir.Neden hafız olmalı insan.Hafızların dereceleri.Hafızlığın sürekliliği.Uhrevi sonuçları gb. Hafızlık hakkında fazlaca malumat toplamanız konunun ehemmiyetini anlamak açısından sizin adınıza faydalı ve bir okadarda verimli olacaktır.
Hayırlı akşamlar

TrTs

Kayıtlı Kullanıcı
Ben teşekkür ederim
Mevlam sizdende razı olsun.
Ortalama 15 günlük bir çalışma ile arapçadan düzgün bir şekilde okumayı gerçekleştirebilirsiniz.Yeterki azimli ve gayretli olun uzayda bile hafız olabilirsiniz.

Şunuda bilmeniz gerekmektedir.Bu konuda biraz araştırma yapın.Hafızlık nedir.Neden hafız olmalı insan.Hafızların dereceleri.Hafızlığın sürekliliği.Uhrevi sonuçları gb. Hafızlık hakkında fazlaca malumat toplamanız konunun ehemmiyetini anlamak açısından sizin adınıza faydalı ve bir okadarda verimli olacaktır.
Hayırlı akşamlar

Peki bir soru daha sorabilirmiyim müsadenizle.

Diyelim ki 60li yaslarda bir hanim, normal okuma yazma bilmiyor,

buna ragmen arapca ögrenebilirmi? Yoksa cokmu zorlanir?

Hmm. Dogru, arastirmam gerekir.

InsaAllah dediklerinizi dikkate alip iyice bir arayip soracagim.

Sizede hayirli aksamlar insaAllah.

_YUSUF_

Yönetici
Arapca her yasta kolaydır.Yeterkı öğrenmekte samimi olalım.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt