Gülüşü Yaralı
Kayıtlı Kullanıcı
- Katılım
- 6 Şub 2008
- Mesajlar
- 5,741
- Tepki puanı
- 3
- Puanları
- 0
- Yaş
- 39
- Konum
- ha bura :)
- Web Sitesi
- www.facebook.com
ARAPÇA ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Derslere çalismak için her gün kendinize iki (2) saat ayirin.
Günde 10 dakika çalismis oldugunuz metinleri okuyun.
Islemis oldugunuz konu ve metinlerdeki kelimeleri 10cm x 5cm ebadindaki fislere geçiniz. Bu fislerin ön tarafi Arapça, arka tarafi Türkçe kelimeleri içerecek sekilde olacak.
Arapça yaz
Yabanci dil ögreniminin en önemli yönlerinden biri de, ögrenilen dili yazabilmektir. Arapça yazabilmek için de öncelikle Arapça harfleri tek tek tanimak, daha sonra bu harflerin kelimenin basinda, ortasinda ve sonundaki yazilislarini bilmek ve son olarak da, el aliskanligi edinmek için bol bol yazi çalismasi yapmak gerekir. Bu yazi sekillerini birinci kur seviyesindeki ders linklerimizden yararlanarak aynen ders notunda yazildigi gibi defterinize yazip ders notu ile karsilastirabilir ve bu sekilde Arapça yazmaya kendinizi alistirabilirsiniz.
Derslere katıl
Üç kademe olarak hazirladigimiz Giris Seviye, Orta Seviye ve Ileri Seviye ders linklerindeki alistirmalara ve mevcut metinler üzerine yogunlasarak çalismalariniza devam edin.
Oku ve dinle
Okuma ve dinleme, yabanci dil ögreniminin vazgeçilmez iki unsurudur. Ögrenilmeye çalisilan yabanci dil ile yazili ve sözlü olarak anlatilanlari anlayabilmek için o dili okuyarak ve dinleyerek ögrenmek gerekir. Bu nedenle sizlere hem okumanizi gelistirmeniz, hem de dinleyerek kulak asinaligi edinmeniz için okuma parçalari sunuyoruz. Bu parçalari önce bir kaç kez dinleyin, sonra kendiniz okuyun, daha sonra yeniden dinleyerek okuma hatalarinizi düzeltin.
Arapça film ve tiyatrolarini seyredebileceginiz cd leri sitemizden siparis verebileceksiniz.
Ayni zamanda digital receiverlerle ArapSat veya Hotbird uydusundan arap kanallarini seyrederek dinleme konusundaki yogunlugunuzu artirabilirsiniz.
alıntı