Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namazları tam vaktinde 5 vakit kılmak çok zor geliyor. (1 Kullanıcı)

wside

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleyküm.

Evet arkadaşlar bugüne kadar 5 vakit namazı tam vaktinde kıldığım gün sayısı 10'u geçmez tüm hayatım boyunca.
En maneviyat dolu günlerimde bile ben öğleyi ikindiyi akşam'ı kılarım bazen yatsıyı kılamam ama onuda kılarım genelde. Ama sabah namazı için uyanmam imkansıza yakın, bende ağır uyku problemleri var zaten yıllardan beri. bazı ruhsal ve psikolojik sıkıntılar da var berbat geçmişimden dolayı. iştahsızlık ve güçsüz hissetme kansızlık vs. var. baya zayıfım zaten.
Ya gece sabaha kadar hiç uyuyamam sonrada günüm mahvolur yada gece uyursam arada imkan yok uykuyu bölemiyorum sabah namazına uyanamıyorum, hadi diyelim bir şekilde uyandım yine namazdan sonra tekrardan uyumak zorunda kalıyorum bu seferde saat öğleden sonra 2-3 oluyor hala uyuma isteği oluyor halsizlik oluyor günüm mahvoluyor hiç bir dünya işini yapamıyorum doğru düzgün.

Kısacası ben illaki hep kazalarla idare etmek zorunda kalacağım namazları. Ama kimi diyorki bir vakti kılmamanın cezası 80.000 yıl cehennemmiş doğrumu bu ya o kadar varmı :( eğer öyleyse ben bitmişim zaten. ömür boyu kazayla idare etsek ne olur? beni biraz aydınlatın lütfen.

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Sabah Namazına Kalkamamak!!!

Yukarıdaki link belki işine yarar. :a12: Ayrıca bir şey söylemek istiyorum. Taa o saatte bu paylaşımı yapmışsın (03:04) , uyusaydın kalkabilirdin belki namaza yanii. :)

engin86

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleyküm.

Evet arkadaşlar bugüne kadar 5 vakit namazı tam vaktinde kıldığım gün sayısı 10'u geçmez tüm hayatım boyunca.
En maneviyat dolu günlerimde bile ben öğleyi ikindiyi akşam'ı kılarım bazen yatsıyı kılamam ama onuda kılarım genelde. Ama sabah namazı için uyanmam imkansıza yakın, bende ağır uyku problemleri var zaten yıllardan beri. bazı ruhsal ve psikolojik sıkıntılar da var berbat geçmişimden dolayı. iştahsızlık ve güçsüz hissetme kansızlık vs. var. baya zayıfım zaten.
Ya gece sabaha kadar hiç uyuyamam sonrada günüm mahvolur yada gece uyursam arada imkan yok uykuyu bölemiyorum sabah namazına uyanamıyorum, hadi diyelim bir şekilde uyandım yine namazdan sonra tekrardan uyumak zorunda kalıyorum bu seferde saat öğleden sonra 2-3 oluyor hala uyuma isteği oluyor halsizlik oluyor günüm mahvoluyor hiç bir dünya işini yapamıyorum doğru düzgün.

Kısacası ben illaki hep kazalarla idare etmek zorunda kalacağım namazları. Ama kimi diyorki bir vakti kılmamanın cezası 80.000 yıl cehennemmiş doğrumu bu ya o kadar varmı :( eğer öyleyse ben bitmişim zaten. ömür boyu kazayla idare etsek ne olur? beni biraz aydınlatın lütfen.

Kardeşim sana kendimden örnek vereyim.Namaza başlamadan önce şeytan beni ''sen 10 saat uyumazsan kendine gelemezsin aptal gibi olursun uyu uyu'' diye yıllarca kandırmış.İnsanın belli bir uyku yeterliliği vardır.Örneğin birisi 7 saat uyku uyuduktan sonra uyanıp dinç olur ama aynı kişi o rakamı 8-9 saat yaparsa uyandığı anda uyuşukluk , halsizlik , çevreye karşı sinir , bıkkınlık oluşur.Bunlar hep şeytanın gizli silahlarıdır.Ben 25 yaşıma kadar sabah 6'da yattım öğlen 4 te kalktım.Senelerce gece hayatında çalıştığım için gece uykusu nedir bilmedim.Ama namaza başlayıp herşeyi bıraktıktan sonra bana 7-8 saat yeri gelincede 5-6 saat uykunun yettiğini gördüm.
Sana kendimden örnek verdim çünkü kendimi gördüm bir anda.Söylediklerinin hepsi bana uyuyor.
Senin halsizliğin , zayıflığın , düzensizliğinin nedeni uyku saatlerin.Aslında herşey beyinde bitiyor.Sen 10 saat uyuyup 5 saat uyudum diye düşünürsen 5 saat daha uyumak istersin.Şeytana kanma.
İstersen sabah namazını imsak girer girmez kılıp hemen uyu.Sonra öğle namazına kalk namazını kıl ve daha uyuma zorla kendini.1-2 gün sonra bak neler olucak sen bile şaşıracaksın.Gece uykusu çok çok önemlidir.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt