Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namazlarda Rekat Tahsisi (1 Kullanıcı)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
Namazlarda, iki rek'at, dört rek'at diye tayin etmemeli. Cenâb-ı Hakk'ın kaç rek'at mükâfat vereceği belli olmaz. İki rek'ata iki bin rek'at, dört rek'ata dört bin rek'at ve daha fazla sevabı verebilir. (1)

Nemâzın Kusûrsuz olması

Nemâzın kusûrsuz, kâmil olması,

farzlarını,
vâciblerini,
sünnetlerini ve
müstehâblarını yerlerine getirmekle olur.
Nemâzı temâmlamak için, bu dört şeyden başka yapılacak birşey yokdur. Nemâzın (Huşû)u, bu dört şeyi yapmakdır. Kalbin (Hudû)u da yine bunları temâm yapmakla olur. Bazıları, bu dördünü uzun uzadıya öğrenip ezberlemekle, nemâzımız temâm oldu deyip, bu öğrendiklerini iyi yapmakda gevşek davranmışlar. Bundan dolayı nemâzın kemâlâtından az birşey kazanabilmişlerdir.

Bir kısmı da, nemâzda dünyâyı unutup, kalblerinin Allahü teâlâ ile olmasına ehemmiyyet verip, azâların edebli bulunmasını gözetmemişler. Yalnız farzları ile sünnetlerini yerine getirmişlerdir. Bunlar da nemâzın hakîkatini anlıyamamışdır. Nemâzın kemâl bulmasını, nemâzdan başka şeyde aramışlardır. Çünki, nemâzda kalbin hâzır olması, şart değildir.

Hadîs-i şerîfde, (Kalb hâzır olmazsa, nemâz da olmaz) buyuruldu ise de bu, kalbin, yukarıda bildirilen dört şeyin yapılmasında hâzır olması, uyanık olması demekdir. Yanî bunların hepsinin yapılmasında gevşeklik olmamasına dikkat etmekdir. Kalbin bundan başka, hâzır olmasını bu fakîr düşünemiyorum. (2)

Kaynaklar:
1) Süleyman Hilmi Tunahan
2) Mektubat, İmam-ı Rabbani, 305.Mektup

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Allahü teala Razı olsun ve razı olduklarının sevgisini arttırsın.

Akıl isen kıl nemazı çün seadet tacıdır,
Sen nemazı öyle bil ki mü'minin mi'racıdır..

egitim44

Kayıtlı Kullanıcı
Allah sizden razı olsun

gamze0387

Kayıtlı Kullanıcı
Namazlarda, iki rek'at, dört rek'at diye tayin etmemeli. Cenâb-ı Hakk'ın kaç rek'at mükâfat vereceği belli olmaz. İki rek'ata iki bin rek'at, dört rek'ata dört bin rek'at ve daha fazla sevabı verebilir. (1)

böyle olması gerektigini bilmiyordum.ben hep niyet ederken rekatlarını da söylüyordum.Allah c.c razı olsun.

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Rabbim bizleri namazı dost doğru kılanlardan eylesin inşaAllah...Allah c.c. razı olsun emeğinize sağlık...

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm muazcım
nasıl yani vakit namazlarımızda niyet ederken örneğin :niyet ettim sabah namazımın 2 rekat farzına derken o 2 rekatı belirtmemek mi lazım.sadece niyet ettim sabah namazının farzına gibi mi olmalı

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt