Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namazla İlgili 5 Tane Ayet Lazım (1 Kullanıcı)

qbi41

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.qbilay41.blogcu.com
Din öğretmenim bizim sınıfa namazla ilgili 5 tane ayet bulun dedi. Ben bulamadım. Siz bi bakabilirmisin. Bildiğiniz varsa yazabilirmisiniz. Lütfen

zerdali

Kayıtlı Kullanıcı
BAKARA SURESİ

3- Onlar ki gaybe iman edip namazı dürüst kılarlar ve kendilerine verdiğimiz rızıktan (Allah yolunda) harcarlar.

43- Hem namazı dosdoğru kılın, zekatı verin, rükû edenlerle birlikte siz de rükû edin.

45- Bir de sabırla, namazla yardım isteyin. Şüphesiz bu, (Allah'a) saygılı olanlardan başkasına ağır gelir.

83- Hani bir vakitler İsrailoğulları'ndan şöylece mîsak (kesin bir söz) almıştık: Allah'dan başkasına tapmayacaksınız, ana-babaya iyilik, yakınlığı olanlara, öksüzlere, çaresizlere de iyilik yapacaksınız, insanlara güzellikle söz söyleyecek, namazı kılacak, zekatı vereceksiniz. Sonra çok azınız müstesna olmak üzere sözünüzden döndünüz, hâlâ da dönüyorsunuz.

110- Siz namazı hakkıyle kılmaya bakın ve zekatı verin! Kendi nefsiniz için her ne hayır yaparsanız, Allah katında onu bulursunuz. Muhakkak ki, Allah bütün yaptıklarınızı görmektedir.

152- O halde beni anın, ben de sizi anayım. Bana şükredin de nankörlük etmeyin.

ALLAH ZİHİN AÇIKLIĞI VERSİN KARDEŞİM ALLAH'A EMANET OLUN.:H:H

hafiz mehmet

Kayıtlı Kullanıcı
BAKARA SURESİ

3- Onlar ki gaybe iman edip namazı dürüst kılarlar ve kendilerine verdiğimiz rızıktan (Allah yolunda) harcarlar.

43- Hem namazı dosdoğru kılın, zekatı verin, rükû edenlerle birlikte siz de rükû edin.

45- Bir de sabırla, namazla yardım isteyin. Şüphesiz bu, (Allah'a) saygılı olanlardan başkasına ağır gelir.

83- Hani bir vakitler İsrailoğulları'ndan şöylece mîsak (kesin bir söz) almıştık: Allah'dan başkasına tapmayacaksınız, ana-babaya iyilik, yakınlığı olanlara, öksüzlere, çaresizlere de iyilik yapacaksınız, insanlara güzellikle söz söyleyecek, namazı kılacak, zekatı vereceksiniz. Sonra çok azınız müstesna olmak üzere sözünüzden döndünüz, hâlâ da dönüyorsunuz.

110- Siz namazı hakkıyle kılmaya bakın ve zekatı verin! Kendi nefsiniz için her ne hayır yaparsanız, Allah katında onu bulursunuz. Muhakkak ki, Allah bütün yaptıklarınızı görmektedir.

152- O halde beni anın, ben de sizi anayım. Bana şükredin de nankörlük etmeyin.

177- Yüzlerinizi bazan doğu, bazan batı tarafına çevirmeniz erginlik değildir. Fakat eren o kimselerdir ki, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitaba ve bütün peygamberlere iman edip, yakınlığı olanlara, öksüzlere, yoksullara, yolda kalmışa, dilenenlere ve esirleri kurtarmaya seve seve mal verirler. Namazı kılarlar, zekatı verirler. Bir de andlaştıkları zaman sözlerini yerine getirenler, hele sıkıntı ve hastalık durumlarında ve harbin şiddetli zamanında sabır ve kararlılık gösterenler var ya, işte doğru olanlar da bunlardır, korunanlar da bunlardır.

238-Namazlara ve orta namaza devam edin ve Allah için boyun eğerek kalkıp namaza durun.

239-Eğer bir korku hâlindeyseniz, yaya veya binekli olarak giderken kılın, (korkudan) emin olduğunuz zaman da böyle bilmediğiniz şeyleri size öğrettiği şekilde Allah'ı zikredin (namazlarınızı yine her zamanki gibi huşû ile kılın).

277- İman edip iyi işler yapan, namazı dosdoğru kılıp zekatı verenlerin Rabbleri katında elbette mükafatları vardır. Onlara hiçbir korku olmadığı gibi, onlar mahzun da olmazlar.

hafiz mehmet

Kayıtlı Kullanıcı
saol kardeşim ecmain inşallah faydalı olabildikse ne mutlu bizlere

BARRA NUR

Kayıtlı Kullanıcı
Hayir Yapmak Mealli Ayetler

Hayir Yapmak Mealli Ayetler

Slm.bende Bir ödev Için Yardim Istiyorum Hayir Yapmak Ile Ilgili Ayet.10tane Bilginiz Varsa Yadiminizi Bekliyorum.allah Razi Olsun

sehim güney

Kayıtlı Kullanıcı
47/7 Ey iman sahipleri ! Eğer siz, Allah’a yardım ederseniz, Allah da size yardım eder ve ayaklarınızı sağlam bastırır.
25/67 Onlar harcadıkları zaman, ne savurganlığa saparlar ne de cimrilik ederler. O ikisi arasında bir dengedir bu.
24/32 İçinizden bekarları bir de erkek hizmetçilerinizden ve halayıklarınızdan durumu uygun olanları evlendirin. Eğer yoksul iseler, Allah onları lutfundan zenginleştirir. Allah Genişletendir, Bilendir.
9/60 Muhakkak ki sadakalar; Allah’tan bir farz olarak sadece şunlar içindir: Fakirler,düşkünler,sadakalarla ilgilenmeye memur edilenler, kalpleri yakınlaştırılıp ısındırılacak olanlar, özgürlüğünü yitirmiş olanlar, borçlular, Allah yolundakiler, yolda kalmış kişi. Allah Alimdir,Hakimdir.(Allah bilir ve hüküm koyar)
5/2 Ey inananlar ! Allah'ın ibadet, iyilik ve güzellik alameti kıldığı şeylere, çarpışmanın yasak olduğu Yasak Ay'a, kurbanlık hediyelere, onların gerdanlıklarına, Rablerinden bir lutuf ve rıza niyaz ederek Mescid'il Haram'a gelmiş olanlara saygısızlık yapmayın. İhramdan çıktığınız vakit avlanın. Mescid'i Haram'a girmenizi engellediler diye, bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi saldırganlık ve düşmanlığa sakın itmesin. İyilik, güzellik, hayır, mutluluk ve takva üzere yardımlaşın. Kötülük,düşmanlık üzere yardımlaşmayın. Allah'tan çekinin. muhakkak ki Allah'ın azabı çok şiddetlidir.
4/36 Allah'a kulluk yapın. O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana babaya güzelce davranın. Akrabaya, öksüzlere, miskinlere(Çaresizlere) ve yakın akrabaya, uzak akrabaya, yanınızdaki arkadaşa, yolda kalmışa, sağınızın sahip olduklarına da. Allah, kasılıp böbürlenen şımarıkları sevmez.
3/134 Onlar, bollukta ve darlıkta infak ederler(Hayra harcarlar).Öfkelerini(kinlerini) yutanlardır, insanları affedenlerdir onlar.
2/274 Mallarını, gece ve gündüz, gizli ve açık infak edenler var ya... , işte onlar için Rableri katında kendilerine özgü ödülleri vardır. Korku yoktur onlar için. Onlar tasalanmayacaklar da.
2/271 Sadakaları açıklarsanız bu da güzeldir. Ama onları gizler ve yoksullara bu şekilde verirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır. Günahlarınızdan bir kısmını örter. Allah, Habir’dir (Habercidir:Haberi alan ve verendir)
2/273 İnfak edilenler (Halkın verdikleri),Allah yolunda kapanıp kalmış, yeryüzünde dolaşamaz olmuş yoksullar içindir. İffet ve gururları yüzünden, cahiller bunları, zengin kişiler sanırlar. Sen onları yüzlerinden tanırsın. Yüzsüzlük ve yırtıklık ederek, insanlardan bir şey istemezler. Nimet ve imkandan infak ettiğiniz her şeyi Allah bilmektedir.
63/10 Sizden birine ölüm gelip de “Ey rabbim! Yakın bir süreye kadar beni geciktirseydin de içtenliğimi belgelemek için bir şeyler vererek iyilik ve barış severlerden olsaydım” demezden önce, size rızk olarak verdiklerimizden harcayın.
73/20.....namazı kılın, zekatı verin. Güzel bir biçimde Allah’a borç(ödünç) verin. Nefisleriniz için önden gönderdiğiniz iyiliğin, hayrını Allah katında daha çok, ödülünü daha büyük olarak bulacaksınız. Allah’tan bağışlanma dileyin. Allah;bağışlayan ve rahmet edendir.

huso kardeş

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun bu yolda ılerleyen ve kendılerını gerıcekmeyen kardeşlerime selam ve dua ıle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:B:B:B:G:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt