47/7 Ey iman sahipleri ! Eğer siz, Allah’a yardım ederseniz, Allah da size yardım eder ve ayaklarınızı sağlam bastırır.
25/67 Onlar harcadıkları zaman, ne savurganlığa saparlar ne de cimrilik ederler. O ikisi arasında bir dengedir bu.
24/32 İçinizden bekarları bir de erkek hizmetçilerinizden ve halayıklarınızdan durumu uygun olanları evlendirin. Eğer yoksul iseler, Allah onları lutfundan zenginleştirir. Allah Genişletendir, Bilendir.
9/60 Muhakkak ki sadakalar; Allah’tan bir farz olarak sadece şunlar içindir: Fakirler,düşkünler,sadakalarla ilgilenmeye memur edilenler, kalpleri yakınlaştırılıp ısındırılacak olanlar, özgürlüğünü yitirmiş olanlar, borçlular, Allah yolundakiler, yolda kalmış kişi. Allah Alimdir,Hakimdir.(Allah bilir ve hüküm koyar)
5/2 Ey inananlar ! Allah'ın ibadet, iyilik ve güzellik alameti kıldığı şeylere, çarpışmanın yasak olduğu Yasak Ay'a, kurbanlık hediyelere, onların gerdanlıklarına, Rablerinden bir lutuf ve rıza niyaz ederek Mescid'il Haram'a gelmiş olanlara saygısızlık yapmayın. İhramdan çıktığınız vakit avlanın. Mescid'i Haram'a girmenizi engellediler diye, bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi saldırganlık ve düşmanlığa sakın itmesin. İyilik, güzellik, hayır, mutluluk ve takva üzere yardımlaşın. Kötülük,düşmanlık üzere yardımlaşmayın. Allah'tan çekinin. muhakkak ki Allah'ın azabı çok şiddetlidir.
4/36 Allah'a kulluk yapın. O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana babaya güzelce davranın. Akrabaya, öksüzlere, miskinlere(Çaresizlere) ve yakın akrabaya, uzak akrabaya, yanınızdaki arkadaşa, yolda kalmışa, sağınızın sahip olduklarına da. Allah, kasılıp böbürlenen şımarıkları sevmez.
3/134 Onlar, bollukta ve darlıkta infak ederler(Hayra harcarlar).Öfkelerini(kinlerini) yutanlardır, insanları affedenlerdir onlar.
2/274 Mallarını, gece ve gündüz, gizli ve açık infak edenler var ya... , işte onlar için Rableri katında kendilerine özgü ödülleri vardır. Korku yoktur onlar için. Onlar tasalanmayacaklar da.
2/271 Sadakaları açıklarsanız bu da güzeldir. Ama onları gizler ve yoksullara bu şekilde verirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır. Günahlarınızdan bir kısmını örter. Allah, Habir’dir (Habercidir:Haberi alan ve verendir)
2/273 İnfak edilenler (Halkın verdikleri),Allah yolunda kapanıp kalmış, yeryüzünde dolaşamaz olmuş yoksullar içindir. İffet ve gururları yüzünden, cahiller bunları, zengin kişiler sanırlar. Sen onları yüzlerinden tanırsın. Yüzsüzlük ve yırtıklık ederek, insanlardan bir şey istemezler. Nimet ve imkandan infak ettiğiniz her şeyi Allah bilmektedir.
63/10 Sizden birine ölüm gelip de “Ey rabbim! Yakın bir süreye kadar beni geciktirseydin de içtenliğimi belgelemek için bir şeyler vererek iyilik ve barış severlerden olsaydım” demezden önce, size rızk olarak verdiklerimizden harcayın.
73/20.....namazı kılın, zekatı verin. Güzel bir biçimde Allah’a borç(ödünç) verin. Nefisleriniz için önden gönderdiğiniz iyiliğin, hayrını Allah katında daha çok, ödülünü daha büyük olarak bulacaksınız. Allah’tan bağışlanma dileyin. Allah;bağışlayan ve rahmet edendir.