Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

namazın gerekliliği (1 Kullanıcı)

_çağla_

Kayıtlı Kullanıcı
selamu aleyküm kardeşlerim size bir konuda danışmak ve fikir almak istiyorum.çok dindar bir ailenden gelmediğim için pek din önemsenmez ailemde ne zaman onlara güzel şeyler anlatsam kimsenin dinlemediğini veya çabuk sıkıldığını fark ettiğimden böyle konuları pek konuşamam.onların yanında utanarak dini kitaplar okuyor ve namazımı gizli saklı yerlerde öğreniyorum.bana sürekli söyledikleri şey insanın ibadetine karışılmaması ve istediği gibi ibadet edebilecekleri. oysa ibadet bile etmeden bu düşünceyi savunuyor din ile uğraşan insanlara yobaz diyorlar artık ne yapacağımı şaşırdım ne zaman türban konusu açılsa kötü bir fırçadan sonra konuyu kapatmak zorunda kalıyorum. sevgili kardeşlerim aileme namazın gerekliliğini ve dinimizi nasıl anlatabilirim? şimdiden çok teşekkür ediyorum.

acem_kizi

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam kardeşim.inan kaç yıldır ben de senin halindeyim.etrafımdakı insanlar için çok üzülüyorum.dua ediyorum namazlarımda Allah kabul eyler inşallah.ben de doğduğum evde pek dinimle ilgili şeyler duyamazdım.ama içimde hep merak vardı bu yönde..o zamanlar evde uydu,internet de yoktu.kimden neyi nasıl öğreneceğimi bilmiyordum ki.birgün dayım namaz getirmiş anam öğrensin diye.ben de ilgiliyidim aldım severek öğrendim.15 yaşımdaydım.ama bir türlü başlayamıyordum malum etrafım dinden uzaktı.sonra taşındık uydu ve internet de vardı evde artık.hep İslamı araştrıyordum.artık dedim kim nasıl karşılıyorsa umrumda değil namaza başlamam lazım çünkü herşeyi anlıyordum.17 yaşımda başladım namaza.hep teklendim çevremde.kapanmak istedim kıyameti kopardılar :( benden sonra annem de geldi namaza şükür.en fazla babam karşı çıkıyor herşeye.bir de etrafındakı tüm arkadaşları hacı,hoca ama babam böyle :( kötü birisi değil aile ,akraba canlı herkese yardım eder birisi.işi,gücü yerinde.ciddi yanaşmıyor dine.ama bakıyorum dilinden şükrü de eksik değil bu nasıl iş ben anlamıyorm ki.evde kitapları gizli okuyorum ,babam diye laf yarışına çıkacak değilim.ben kendim de çok çekingen,utangaç biri olduğum için ifade edemiyorum güzelce.öyle çok seviyorum ki dinimi.namazsız nefes alamam tüm işlerimi namaza göre ayarlıyorum aklıma ilk o gleiyor yani. her namazdan sonra o namazın bir de kazasını kılıyorum. Allaha öyle bağlandım ki çok şükür dünyalık işler üzmüyor beni herşey olacağına varır.hayırlısı olsun inşallah. ben duamı eksik etmiyorum elimden başka şey gelmez.Allah (c.c) hepimizin yardımcısı olsun inşallah kardeşim

_çağla_

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili kardeşim bu güzel ve saf duygularını benimle paylaştığın için çok teşekkür ederim ben de 17 yaşındayım ve bu konuları kendi çabalarımla öğreniyorum.dediğin gibi çevremin böyle düşünmesi beni de çok üzüyor dualarıma sadece ailemi değil bütün insanları da katıyorumonların bizim dualarımıza ihtiyacı var kardeşim Allah'ın selamı üstünde olsun,çok teşekkür ederim hayırlı geceler.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt