Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

namazi birakmak istemiyorum (1 Kullanıcı)

Inci1990

Kayıtlı Kullanıcı
Salam.1.5 yildirki namaz kiliyorum.basindan beri farkli vesveselerim olub.ama iki ay olarki namaz kilarken Allah varmi estagfurullah,kimle konusuyorum deye subheler aklima geliyor.derslerimi falan okuyamiyorum,namazi birakmak istemiyorum.niyet edip namaza baslayamiyorum,niyeti bile edemiyorum.mumkunse yardim edin.ben azeriyim,turkce yazmamda bi kusurum varsa bagislayin.

Inci1990

Kayıtlı Kullanıcı
birden Allaha inaniyorum butun qelbimle ama birden eksi olur,yani haldan hale dusuyorum

GülünSanaAşkı

Kayıtlı Kullanıcı
İyi geceler..Öncelikle hoşgeldiniz..
Şeytan elbette insana vesvese verecektir.İnsanları Namazdan ve İbadetlerinden alı koymak için elinden geleni yapar.Vesvese anında Allah'a sığının.

"Hz.Osman(r.a) Peygamber Efendimiz(s.a.v)'in yanına gelip Şeytan'ın ona vesvese verdiğini ve ibadetlerinden alı koyduğunu söylemiş.Peygamber Efendimiz bunun üzerine Hz.Osman(r.a)'a;
"Bu 'Hinzeb' denilen bir şeytandır.Onu hissettiğin vakit ondan Allah'a sığın ve sol tarafına üç defa tükür."buyurdu.
Hz.Osman(r.a) : Ben bunu yaptım;Allah da onu benden giderdi."diye buyurdu.

[Muslim]

Eğer şeytandan bir kışkırtma seni dürterse, hemen Allah'a sığın. Şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.Şüphe yok ki Allah'a karşı gelmekten sakınanlar,kendilerine şeytandan bir vesvese dokunduğu zaman iyice düşünürler (derhal Allah'ı hatırlarlar da) sonra hemen gözlerini açarlar.
Araf/200-201

İblis,"Rabbim ! Beni azdırmana karşılık, andolsun ki yeryüzünde kötülükleri onlara güzel göstereceğim, içlerinde ihlâsa erdirilmiş kulların hariç, onların hepsini azdıracağım"dedi.
Allah,"İşte bu bana ulaştıran dosdoğru yoldur.Azgınlardan sana uyanlar dışında, kullarım üzerinde senin hiçbir hakimiyetin yoktur"dedi.

Hicr/39-40-41-42

Şeytan insanları Kıyamet gününe dek yolundan saptırmaya çalışacaktır.Vesvese geldiği vakit Allah'a sağının ve Allah'ı zikredin.Ona uyanlar dışında İblis'in iman edenler üstünde hiçbir etkisi yoktu..İblisin,Allah'ı zikreden ve kalbinde iman olan insanlar üzerinde hiçbir gücü yoktur.Sadece inkar edenlere gücü yeter..

Kalbimiz her an Yüce Rabbimizi ansın..

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
S.a rabbim sizi seytanin serrinden ve nefsinizin elinden korusun eminim yureginizdeki iman ve Allah aski galip gelecek. Selametle dua ile.

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamuleyküm bacım.Allah kalbinizdeki imanı artırsın inşAllah.Sizin içinde bulunduğunuz durum tamamen şeytanın vesvesesi.Kalbinizi ferah tutun ve onu dinlemeyin inşAllah.
Size tavsiyem fırsat buldukça ZUHRUF SURESİNİ okumanızdır.Bu sureyi devamlı okuyanlar şeytanın vesvesesinden emin olurlar.Size yaklaşamaz Allah'ın izni ile.

27.“Ben ancak O, beni yaratana taparım. Şüphesiz O beni doğru yola iletecektir.”
68,69.(Allah, şöyle der: “Ey âyetlerimize iman eden ve müslüman olan kullarım! Bugün size korku yoktur, siz üzülmeyeceksiniz de.”

Inci1990

Kayıtlı Kullanıcı
cox sagolun.Allah sizleri qorusun.

_YUSUF_

Yönetici
Akaid, fıkıh kitapları okuyun islam hakkında ne kadar bilinçlenirseniz o kadar vesveseler azalır ve vesveselere takılmasssınız.
İlimsiz olmaz kardeşim mutlaka ilme zaman ayrmalısınız.
Selametle

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam vesveselere takılma kardesim meyvesiz agac taslanmaz
pahalı birseye talipsin akıldan hersey gecer kalbin bundan razı degilse korkma nas ve felak surelerini oku ve vesveselerindeki soruları tek tek arastir...

Inci1990

Kayıtlı Kullanıcı
salam.tesekkur ederim.akaid ve fıkıh kitablari derken neyi nezerde tutursunuz,anlayamadim.

Inci1990

Kayıtlı Kullanıcı
salam Ammar Bin Yasir,tesekkur ederim.bundan evvel basqa turlu vesveselerim vardi,hal hazirda ise namaz kilarken,dua ederken,abdest alirken estagfurullah,Allaha karsi subhelerim emele gelir ve bundan dolayi huzursuz oluyorum,namazlarimi kilamiyorum.

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
İçinden geçirdiğin sürece sorun yok diline vurmasın. Bu düşünceler geldiği an deki içinden şeytan aldattı beni Allah c.c. ım yardım et. Bunlar olur kardeşim. Aklıma neler geldiğini anlatsam namazda şaşarsın. :) Şeytan bu sen namazdan soğu diye icat bile yaptırır sana. ;) Allah c.c. yar ve yardımcın olsun.

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
kardesim hasa Rabbimize karsı süpheniz subhanallah
varlıgıyla ilgili mi

_YUSUF_

Yönetici
İtikadi konularda gelen vesveseleri hemen defetmek fazdır.
O nedenle itikadi konulara hepimizin hususiyetle vakıf olması gerekmektedir.
Buda ilim öğrenmekle olur.Günümüzü nelerle harcıyoruz bir düşünün.
İnsanın ebedi hayatını etkileyecek konuları görmezden gelemeyiz.
Günlük en azından birkaç saatimizi ilme ayıralım lütfen
Taklidi imanda kalmayalım.Bu heran kaymamıza sebep olabilir
Selametle

Inci1990

Kayıtlı Kullanıcı
evet Ammar Bin Yasir cok teesufki eledir.arawdirdim elm subut edirki Allah var,ama namaz kilarken yene subheye dusurem.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt