İyi geceler..Öncelikle hoşgeldiniz..
Şeytan elbette insana vesvese verecektir.İnsanları Namazdan ve İbadetlerinden alı koymak için elinden geleni yapar.Vesvese anında Allah'a sığının.
"Hz.Osman(r.a) Peygamber Efendimiz(s.a.v)'in yanına gelip Şeytan'ın ona vesvese verdiğini ve ibadetlerinden alı koyduğunu söylemiş.Peygamber Efendimiz bunun üzerine Hz.Osman(r.a)'a;
"Bu 'Hinzeb' denilen bir şeytandır.Onu hissettiğin vakit ondan Allah'a sığın ve sol tarafına üç defa tükür."buyurdu.
Hz.Osman(r.a) : Ben bunu yaptım;Allah da onu benden giderdi."diye buyurdu.
[Muslim]
Eğer şeytandan bir kışkırtma seni dürterse, hemen Allah'a sığın. Şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.Şüphe yok ki Allah'a karşı gelmekten sakınanlar,kendilerine şeytandan bir vesvese dokunduğu zaman iyice düşünürler (derhal Allah'ı hatırlarlar da) sonra hemen gözlerini açarlar.
Araf/200-201
İblis,"Rabbim ! Beni azdırmana karşılık, andolsun ki yeryüzünde kötülükleri onlara güzel göstereceğim, içlerinde ihlâsa erdirilmiş kulların hariç, onların hepsini azdıracağım"dedi.
Allah,"İşte bu bana ulaştıran dosdoğru yoldur.Azgınlardan sana uyanlar dışında, kullarım üzerinde senin hiçbir hakimiyetin yoktur"dedi.
Hicr/39-40-41-42
Şeytan insanları Kıyamet gününe dek yolundan saptırmaya çalışacaktır.Vesvese geldiği vakit Allah'a sağının ve Allah'ı zikredin.Ona uyanlar dışında İblis'in iman edenler üstünde hiçbir etkisi yoktu..İblisin,Allah'ı zikreden ve kalbinde iman olan insanlar üzerinde hiçbir gücü yoktur.Sadece inkar edenlere gücü yeter..
Kalbimiz her an Yüce Rabbimizi ansın..