Nevin_1982
Kayıtlı Kullanıcı
Meshur islam alimlerinden Imam Birgivi Hazretleri zamanin Seyhülislami tarafindan verilen bir fetvayi yirtmis ve fetvanin yanlis oldugunu söylemisti. Verdigi fetvanin yirtildigini haber alan Seyhülislam, Birgivi Hazretleri´ni huzuruna cagirdi. Seyhülislamin makamina varan Birgivi Hazretleri namaz kilmakta olan Seyhülislama selam verip iceri girdi...Seyhülislam namazi bitirdikten sonra:
-Namaz kilan kimseye selam verilir mi? diye sordu.
Imam Birgivi Hazretleri ise:
-Biliyorum namaz kilan bir kimseye selam verilmez...Lakin siz benim iceri girdigimde namaz kilmiyor, icerisi cok karanlik, su pencereyii nasil büyütmeli, diye düsünüyordunuz. Ben de size pencere ile mesgul görüp selam verdim, dedim.
Seyhülislam, Birgivi Hazretleri´nin kemalatini anlamisti.Böyle bir kamil insanin ayagina cagirdindan dolayi özürdiledi!!!
-Namaz kilan kimseye selam verilir mi? diye sordu.
Imam Birgivi Hazretleri ise:
-Biliyorum namaz kilan bir kimseye selam verilmez...Lakin siz benim iceri girdigimde namaz kilmiyor, icerisi cok karanlik, su pencereyii nasil büyütmeli, diye düsünüyordunuz. Ben de size pencere ile mesgul görüp selam verdim, dedim.
Seyhülislam, Birgivi Hazretleri´nin kemalatini anlamisti.Böyle bir kamil insanin ayagina cagirdindan dolayi özürdiledi!!!