Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaza başladım Dua edin... (1 Kullanıcı)

Mehmet Beşli

Kayıtlı Kullanıcı
S.a herkese çok sıkıntılıyım yaklaşık 3 hafta önce namaza başladım bana çok vesvese gelıo ondan öncede geıodu sankı benden gibi veya bazen hıç ses çıkarmıom sankı kabul etmişim gıbı ama hep aklımdan geçıo hıç dılle söylemedım veya bazen nefsımı kontorol edemedıgım gunah işledıgım zaman o anlardaç ok geçıo sınırlendıgım zman snakı benden gibi kabul edıom gıbı bırde 5 kere sabah namazına kalkamadım çok mu gunah işledım acaba ondan mı ınsan aklından geçenlerdne dolayı şirkje girer mi

gamze0387

Kayıtlı Kullanıcı
Sorumluluk ancak iradî fiiller içindir. Yani insan kendi isteğiyle, kendi iradesiyle bir iş yaptığında o işin getireceği sorumluluğu da yüklenmiş olur. Ancak, akla gelen kötü şeylerde kişinin iradesi söz konusu değildir. Yani, siz kendi iradenizle kötü şeyler düşünmeye karar vermiş ve bunu icra etmiş değilsiniz. Dolayısıyla bu konuda bir sorumluluk da taşımazsınız. Bunları şeytanın bir vesvesesi bilip üzerinde fazla durmamak gerekir.

Zira şeytan kalbin yanında bulunan ve “lümme-i şeytaniye” adı verilen bir yerden, insanın kalbine kötü şeyler söyleyebiliyor. Bu söylenen söz ve düşüncelerin kalbin malı olmadığına delil, kalbin ondan telaş göstermesidir. Mesela; bir insan kirli bir dürbünden gökyüzünün güzelliğini seyretse, bu dürbünün kiri ne seyredene nede seyredilene bulaşır. Öyleyse bu gibi söz ve düşünceler de şeytanın fiili olduğundan, bize hiçbir zarar vermez. Asıl zarar, onunla lüzumsuz uğraşıp def etmeye çalışmak veya zararlı olduğunu zannedip korkuya kapılmaktır. ////////////Sorularla ?slamiyet | Bazen akl?mdan çok kötü dü?ünceler geçiyor, mani olam?yorum günah m??

Eger aklınıza gelen şeylerden rahatsız oluyorsanız hiçbir zararı yoktur.namazınıza yeni başladıgınız için şeytan sizi etkilemeye çalışıyor,kulak asmayın inşaAllah kardeşim.

''levent''

Kayıtlı Kullanıcı
allah yardımcın olsun.devam et.şeytan seni uzaklaştırmak ister ve vesvese verir.devam et.yeneceksin inşallah.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
S.a herkese çok sıkıntılıyım yaklaşık 3 hafta önce namaza başladım bana çok vesvese gelıo ondan öncede geıodu sankı benden gibi veya bazen hıç ses çıkarmıom sankı kabul etmişim gıbı ama hep aklımdan geçıo hıç dılle söylemedım veya bazen nefsımı kontorol edemedıgım gunah işledıgım zaman o anlardaç ok geçıo sınırlendıgım zman snakı benden gibi kabul edıom gıbı bırde 5 kere sabah namazına kalkamadım çok mu gunah işledım acaba ondan mı ınsan aklından geçenlerdne dolayı şirkje girer mi

Vesvese ve kurtuluş çaresi .:.: www.dinimizislam.com :.:.

Mail Grubu .:.: www.dinimizislam.com :.:.

Dualarınızı istirham ederim efendim.

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Allah c.c. yar ve yardımcın olsun kardeşim...

elifffff

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim yar ve yardımcın olsun,tamamına erdrirsin inşallah...
selametle

elifffff

Kayıtlı Kullanıcı
Dök hüzünlerini Rahman'ın Secdegahına...
Sahte kurtuluşlarla kandırılıp ucuza yağmalanmaktan korudu bedenini namaz. Sığ tesellilerin avuntusundan çekip aldı kalbini.
Ödünç teveccühlerin, kısır beğenilerin, ikiyüzlü rağbetlerin çekim alanında yağmalanmaktan kurtardı yüzünü.

Kimseler yüzünü bilmezken yüzüne bakıp sana etten kemikten yüz giydiren Rabb'inin "vech"inde durulttu şöhret olma heveslerini.

Kimseler incecik dertlerini, gizli saklı fısıltılarını işitmezken, işitse de ciddiye almazken, dudaklarında utanarak kıpırdayan, nefeslerine acemice tutunan, tereddütlerinin yumağına sarılıp duran özlemlerini Rabbi’nin rıza göğüne uçurdu namaz…

Kırık kalbin ki en iyi parçandır. Seni teninin kıyısından çeker; ruhunun inci mercanını aramaya salar. Kırık kalbin sonsuza uzaklığının belirtilerini açıklar düşlere vurgun hekimlere... Bak ki, kırıklarını sildi; yeni baştan doğurdu umutlarını namaz. Onardı seni; mahzun kalbini göğsüne aldı; bin inşirah içirdi. Nefesini göğünde ağırladı; sana yeni ruhlar bağışladı. Kuluçkaya yatırdı kanadı kırık düşlerini. Sıcağında yatıştırdı kaygılarını.

Ana gibi yâr oldu sana namaz; uzak tuttu seni cümle tuzaklardan. Kendine adandığın günahlı kurbanları kesip attı boynundan. Her gün ah'ını rahmet serinliğine yıktı; hüsranlarına sonsuz teselliler sundu. Her günahını rahmet serinliğinde yıkadı; lekelerin ak köpüklerde yundu.

Gel, gör ki, kucağında avutur seni namaz

Senai Demirci

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt