Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz (1 Kullanıcı)

ayca_.1

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm,

Değerli kardeşlerim, bir konuda sizlerden fikir almak istiyorum; Çalıştığım işyeri yerde seccade üzerinde de olsa namaz kılmama uygun değil, ancak öğle namazımı kazaya bırakmayı da hiç istemiyorum. Seccademi sehpa üzerine serip secdelerimi sehpa üzerinde yapsam olur mu?

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
aleykum selam
sakin kazaya birakmayin namazinizi degerli kardesim
sorunuzu tam olarak anlayamadim sadece sehpa uzerindemi secde yapacaksiniz mesela otururkende mi sehpa uzerinde oluyorsunuz

ayca_.1

Kayıtlı Kullanıcı
rükudan sonra tabureye oturup sehpa üzerinde yapıyorum secdemi (seccademi sehpa üzerine koydum)

az önce kıldım bu şekilde öğle namazımı, inşAllah günaha girmiyorumdur. ama bir vaktim kazaya kalsa arkası gelir diye korktuğumdan böyle yapıyorum, içim daha rahat en azından.

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
bulundugunuz yer de namaza aykiri olan necis seyler mi var( bastiginiz yeri kastediyorum)

ayca_.1

Kayıtlı Kullanıcı
herkesin ayakkabıyla gezdiği küçük bir bölme var, 1-2 metrekarelik bir alan.

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
ben size dogru yapiyorsunuz veya yanlis yapiyorsunuz seklinde cevap veremiyorum,
sadece sunu söyleyebilirim namazin içindeki sartlar neler onlari tekrar gözden geçirebiliriz...
birde kendimden bir örnek;
ben de bir fabrikada calisiyorum ( demir fabrikasi kaynak isi oluyor) haliyle yerler kirli oluyor ama namazimi yere bir tane karton parcasi koyarak o sekilde kiliyorum...
ALLAH Azze ve Celle yar ve yardimcimiz olsun
selametle

_YUSUF_

Yönetici
AleykümSelam
Birincisi tabureye oturarak namaz sahih değil hiçbir alimden böyle bir fetva nakledilmemiştir.Kaldıki sizin bedenen bunu gerektirecek bir özrünüz yok.
İkincisi secde yaptığınız yer rukudan yukarıda olmamalıdır.
Üçüncüsü 1-2 metrekare yere temiz olan herhangi birşey serilip kılınabilir.İllede seccade serilmesi gerekmez.Gurbette kardeşimizin kulladığı sert olmak kaydı ile karton gibi bir şey olabilir.
selam ve dua ile

ayca_.1

Kayıtlı Kullanıcı
AleykümSelam
Birincisi tabureye oturarak namaz sahih değil hiçbir alimden böyle bir fetva nakledilmemiştir.Kaldıki sizin bedenen bunu gerektirecek bir özrünüz yok.
İkincisi secde yaptığınız yer rukudan yukarıda olmamalıdır.
Üçüncüsü 1-2 metrekare yere temiz olan herhangi birşey serilip kılınabilir.İllede seccade serilmesi gerekmez.Gurbette kardeşimizin kulladığı sert olmak kaydı ile karton gibi bir şey olabilir.
selam ve dua ile

çok doğru yazmışsınız, bunları bilmekle beraber vakit atlamamak kazaya bırakmamak adına böyle yapıyorum Rabbim inşAllah doğru bir çıkar yol gösterecektir. rica ederim siz de bu kardeşiniz için dua ediniz.
yakınlardaki 3 camiide de kadınlar için ayrılmış bölüm yok
kendimle, nefsimle mücadele halindeyim bu defasında kazaya bırakmak, namazı bırakmak istemiyorum. inşAllah daha iyisi daha doğrusunu yapmak bana da kısmet olur. Rabbime secde etmekten daha huzur verici birşey yok. Rabbime layık kullardan olmak bana da nasip olur inşAllah.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt