Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

NAMAZ KILMIYANA (1 Kullanıcı)

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
Namazı Kılmayana Allah Onbeş Sıkıntı Verir. İslam"Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki: (Namazı özürsüz kılmayan kimseye, Allahü teâlâ onbeş sıkıntı verir. Bunlardan altısı dünyada, üçü ölüm zamanında, üçü kabirde, üçü kabirden kalkarkendir. "Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki: (Namazı özürsüz kılmayan kimseye, Allahü teâlâ onbeş sıkıntı verir. Bunlardan altısı dünyada, üçü ölüm zamanında, üçü kabirde, üçü kabirden kalkarkendir.
Dünyada olan altı azap: Dünyada çekeceği azaplar:
1- Namaz kılmayanın ömründe bereket olmaz.
2- Allahü teâlânın sevdiği kimselerin güzelliği, sevimliliği kendine kalmaz.
3- Hiçbir iyiliğine sevap verilmez.
4- Duâları kabûl olmaz.
5- Onu kimse sevmez.
6- Müslümanların birbirlerine yaptıkları iyi duâlarının buna fâidesi olmaz.
Ölürken çekeceği azaplar:
1- Zelîl, kötü, çirkin can verir.
2- Aç olarak ölür.
3- Çok su içse de, susuzluk acısı ile ölür.
Mezarda çekeceği acılar:
1- Kabir onu sıkar. Kemikleri birbirine geçer.
2- Kabri Cehennem ateşi ile doldurulur. Gece, gündüz onu yakar. Cehennem ateşi dünya ateşine benzemez.
3- Allahü teâlâ, kabrine çok büyük yılan gönderir. Dünya yılanlarına benzemez. Hergün, her namaz vaktinde onu sokar. Bir an bırakmaz. Kıyâmette çekeceği azaplar:
1- Cehenneme sürükleyen azap melekleri yanından ayrılmaz.
2- Allahü teâlâ, onu kızgın olarak karşılar.
3- Hesâbı çok çetin olup, Cehenneme atılır.) Namaz kılmayanın ömründe, bereket olmaz. Ömründe, hayır ve menfaat görmez. Ömrü çeşitli hastalıklarla, sıkıntılarla geçer. Ma'nevî huzûru olmaz. Sahip olduğu dünyalıklar onu rûhî sıkıntıdan kurtaramaz"
B)B)B)
ALINTIDIR

dery@

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Namazı Kılmayana Allah Onbeş Sıkıntı Verir.

CEVDET-71 yazdı:
Namazı Kılmayana Allah Onbeş Sıkıntı Verir. İslam"Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki: (Namazı özürsüz kılmayan kimseye, Allahü teâlâ onbeş sıkıntı verir. Bunlardan altısı dünyada, üçü ölüm zamanında, üçü kabirde, üçü kabirden kalkarkendir. "Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki: (Namazı özürsüz kılmayan kimseye, Allahü teâlâ onbeş sıkıntı verir. Bunlardan altısı dünyada, üçü ölüm zamanında, üçü kabirde, üçü kabirden kalkarkendir.
Dünyada olan altı azap: Dünyada çekeceği azaplar:
1- Namaz kılmayanın ömründe bereket olmaz.
2- Allahü teâlânın sevdiği kimselerin güzelliği, sevimliliği kendine kalmaz.
3- Hiçbir iyiliğine sevap verilmez.
4- Duâları kabûl olmaz.
5- Onu kimse sevmez.
6- Müslümanların birbirlerine yaptıkları iyi duâlarının buna fâidesi olmaz.
Ölürken çekeceği azaplar:
1- Zelîl, kötü, çirkin can verir.
2- Aç olarak ölür.
3- Çok su içse de, susuzluk acısı ile ölür.
Mezarda çekeceği acılar:
1- Kabir onu sıkar. Kemikleri birbirine geçer.
2- Kabri Cehennem ateşi ile doldurulur. Gece, gündüz onu yakar. Cehennem ateşi dünya ateşine benzemez.
3- Allahü teâlâ, kabrine çok büyük yılan gönderir. Dünya yılanlarına benzemez. Hergün, her namaz vaktinde onu sokar. Bir an bırakmaz. Kıyâmette çekeceği azaplar:
1- Cehenneme sürükleyen azap melekleri yanından ayrılmaz.
2- Allahü teâlâ, onu kızgın olarak karşılar.
3- Hesâbı çok çetin olup, Cehenneme atılır.) Namaz kılmayanın ömründe, bereket olmaz. Ömründe, hayır ve menfaat görmez. Ömrü çeşitli hastalıklarla, sıkıntılarla geçer. Ma'nevî huzûru olmaz. Sahip olduğu dünyalıklar onu rûhî sıkıntıdan kurtaramaz"
B)B)B)
ALINTIDIR
Bismillahirrahmanirrahim s.a. allah razı olsun kardeşim ben ve benim gibi nefsine söz geçiremeyenlere ibret olsun ve kılmamıza vesile olsun inş. a.e.o.B)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

S.A SAĞOLUN KARDEŞİM ELİNİZE SAĞLIK.

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
RE: NAMAZI KILMIYANA

RE: NAMAZI KILMIYANA

B)B)B)B)

FEYZAADALI

Kayıtlı Kullanıcı
RE: NAMAZ KILMIYANA

rabbim inşallah bizleri nefsimizin hakimiyetinden çıkarıp namazını doğru ve eksiksiz kılkanlardan eyler.

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
RE: NAMAZ KILMIYANA

Esselamun aleyküm Rahman razı olsun emeğinize sağlık Rahman bizleri dosdoğru namaz kılanlardan eylesin inşaallah selam ve dua ile...

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim s.a. allah razı olsun kardeşim ben ve benim gibi nefsine söz geçiremeyenlere ibret olsun ve kılmamıza vesile olsun inş. a.e.o.B)

a.s. kardeşim allah sizden razı olsun allah gönlünüze göre verir inşallah rabbime emanetsiniz

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN CEVDET ABİ. RABBİM BİZLERİ GAFLETTEN VE MANEVİ KÖRLÜKTEN MUHAFAZA BUYURSUN. SELAM VE DUA İLE YARADAN'A EMANET OLUN....[/I]

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşim allah sizden razı olsun allaha emanet olun

sena30

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.cevdet bey rabbim razı olsun.hepimizn kulağına küpe olsun.ben elimden geldiği kadar kılmaya çalışıyorum.ama bazen kaçırıyorum.rabbim vaktince kılmayı nasip etsin inşallah.cümlemize..
selametle kalın....

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleyküm Selam Kardeşim Allah Razi Olsun Allah Gönlündekini Verir Inşallah Rabbime Emanetsin

mustafa_volkan

Kayıtlı Kullanıcı
sa. allah razı olsun allah cümlemizi namazı dosdogru kılanlardan eylesin inş. a.e.o.

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum Allah c.c. razi olsun bizleri bilgilendirdiginiz için.AEO

an6arali

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun kardeşim benim bundan sonra ki çekeceğim sıkıntıları anlatmışsın..............

Ahmet&Gizem

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razi Olsun Cevdet Abi Rabbim Namazdan Ayirmasin Bizleri.sabah Namazina Bir Türlü Uyanamiyorum Sabahta Işe Geliyorum Hep Kazaya Kaliyor Benim Için Dua Edin Cevdet Abi

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt